В момента чета ... 90

• 47 776
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Отдавна не съм писала, но няма как да не се включа като споменавате Тилие 🙂 В момента чета "Rêver" и вече съм към средата. Много добра! Пак не е за хора със слаби нерви и за съжаление не я намирам на български.

# 301
“Лабиринти” я четох преди време на френски, писала съм в темата за нея 🙂.

# 302
Прочетох "Свекървата"  от  Сали Хепуърт, продължавам и аз с  "Гробът на сестра ми" от Робърт Дъгони.

Отметнах две книги, които мислех, че са летни и лежерни, а се оказаха доста драматични - "Книжарницата на плажа" и "Едно лято в Париж" - семеен тип, за проблемите в едно семейство. За кризите на средна възраст, за порастването на децата. Харесаха ми.
Започнах сега "Гробът на сестра ми". Чете се много леко и приятно и се надявам наистина да е добро криминале. Стилът ми харесва, чакам с нетърпение да прочета и втората, а третата вече е заредена за поръчка.

Geia, не знаех, че има и трета книга Simple Smile

# 303
Аз писах в другата тема, но и тук да кажа - Бениториал са пуснали третата на Дъгони на приордер с 20% намаление и безплатна доставка. Аз си я поръчах вече.

Иначе започнах в Сторител доста споменаваните тук книги за Робърт Хънтър.

# 304
На Тилие свързани ли са книгите, че така като ви чета се замислих.. чела съм само "Имало едно време два пъти " и искам да прочета "Недовършеният ръкопис". По ред ли се четат?

# 305
  • в сърцето на един мъж...
Geia, не знаех, че има и трета книга Simple Smile

Вчера като рових за промоцията 4 за 3 и я видях на приордър. Затова казах, понеже знам, че има тук почитатели на автора.

# 306
На Тилие свързани ли са книгите, че така като ви чета се замислих.. чела съм само "Имало едно време два пъти " и искам да прочета "Недовършеният ръкопис". По ред ли се четат?
Аз направих същата грешка, започнах с "Имало едно време два пъти ". Има последователност и както писах, тя ескалира, така че не си разваляйте удоволствието, четете книгите подред.

# 307
Е късно е вече 🙃 (поне за мен).
Кратка справка на реда им за четене.. но издателите са виновни,защото първа книга за нашия пазар е втората му книга ,така изобщо разбрах за този автор а мисля и не само аз.

# 308
Поредните издатели, които не си четат книгите и не си следят авторите. Пишете им, току-виж пуснали третата книга навреме.
Би било редно да пуснат извинително съобщение, но такива чудеса при гафове къде ти в българското книгоиздаване.

# 309
И като се извинят.. файда няма... добре, че чета бавно и следя темата, че да знам, че първо е Недовършения ръкопис. Още не съм ги почнала, но щях да умра от яд, ако така ги почна от средата. За съжаление много хора не знаят това... а дали ще дочакаме третата книга на български, кой знае.

# 310
Поредните издатели, които не си четат книгите и не си следят авторите. Пишете им, току-виж пуснали третата книга навреме.
Би било редно да пуснат извинително съобщение, но такива чудеса при гафове къде ти в българското книгоиздаване.

Това е стандартна практика в българското книгоиздаване. Редовно ми се случва да чета поредица, започната от втора-трета книга и недовършена, защото видиш ли издателството сметнало, че не се чете достатъчно. И какво ти извинение, то няма изобщо информация за тия неща...

# 311
  • София
В случая е странно, че не е започнато от първата книга, но по принцип е нормално според мен, ако няма интерес към дадена поредица  да бъде преустановено издаването и.

# 312
Да бе, ама тези, дето са си купили поредицата са тотално прецакани. Един път, че са харесали поредицата, после, че не могат да си я дочетат. Има начини - да я издадат в по-малък тираж, не да спират изобщо. Искат да се купуват книги, ми обърни внимание на читателите си, пусни докрай поредицата, пусни я в правилен ред... Не както на теб ти е кеф...

# 313
  • София
Знам и на мен ми се е случвало... Не искам да излезе, че ги защитавам, но предполагам, че има случаи, в които не  могат да си избият разходите.

# 314
Аз бях писала тук, че на Панаира на книгата попитах за третата част и дамата от издателството ми каза, че я подготвят.

Общи условия

Активация на акаунт