В момента чета ... 90

• 47 662
  • 743
  •   2
Отговори
# 585
Като биографии могат да препоръчам "Музата на Виена", "Дъщерята на художника" и другите книжки от поредицата. Чела съм за Едит Пиаф и Коко Шанел, но имат и за Марлене Дитрих, Астрид Линдгрен.
А и да не забравя - една от най-хубавите биографии е тази за Микеланджело "Страдание и възторг".

# 586
И аз много харесах Страдание и възторг.

# 587
Нямам търпение да чета тези две заглавия.
Господинов
Скрит текст:
и Валери Перен:
Скрит текст:

# 588
  • Mostly in my mind
Свърших "Всичко, което търсиш, се крие в библиотеката". Не е лоша, но ми не ми хареса чак толкова. Не очаквах всичко да е "работа, работа, работа". 3 от 5.
Продължавам с "Магистрала Линкълн".

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 07:46 от Лолита

# 589
  • София
Мъча "Последната госпожа Периш" на Лив Константин. Почти на средата съм и още чакам да стане интересно. В анотацията ме излъгаха да очаквам "Невероятно реалистичен, хипнотично завладяващ и възхитително страховит и ужасяващ трилър", а то се оказа боза за американски домакини.

# 590
Приключих с Риалити на Мария Пеева. Както написах по-рано, доста постно описано, но ми беше интересно. Даже бих казала, че е на ръба на фантасмагорията цялата тази история, обаче пък исках да я прочета по-бързо, за да разбера какво ще стане. За съжаление убиеца ми беше ясен някъде към средата, но все пак оценката ми е положителна.

# 591
Започнах да слушам "Императрицата " Пърл Бък в Сторител. Много приятен прочит от Петя Абаджиева, увлече ме.

# 592
Понеже в групата за електронни книги прочетох противоречиви отзиви за книгата „Домът на гарвана“ от Валентина Йорданова, реших да хвърля едно око от любопитство, пък и имах нужда да сменя жанра след книгите за братята Хоторн, които тъкмо приключих.
Та... На пръв поглед историята е интересна, динамична, с възможност за мащабно развитие във времето. Но през цялото време оставам с неприятния вкус на полусуров фаст фууд. В този си вид книгата наподобява нахвърляни щрихи върху бяло платно, които могат да се превърнат в прекрасна картина. Авторката трябва непременно да преработи книгата си и да я допълни с повече конкретика, развитие и пълнота на образите. Още повече че историята е представена от гледна точка на автора, т.е. обективно, а не от името на главната героиня. Липсват ми размислите и мотивите за действие на останалите герои, тяхната гледна точка, техните истории... Без дълги локуми и излишни подробности, макар и с няколко изречения, но да запознае читателите със своите герои, дори второстепенните, да ги опише така, че да придобият плът и кръв, а не да се щурат само като картонени макети на самите себе си.
Има, има много хляб в тази история и може да се получи много прилично фентъзи. И вместо нахвърляна отгоре-отгоре новела, да се насладим на пълноценен, жив и пълен с ярки образи роман.

# 593
Хора, Франк Талис много ми допадна - като изказ и по същество. Представя психологическа терапия на отделни случаи достъпно и смислено. Конкретната книга помага да разберем влюбването и някои други свързани с него чувства и емоции. Ще взема и другата му излязла книга на бг, за тревожността. Може и от Алеята Simple Smile

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 12:34 от alen mak

# 594
Приключих “Пътеписът на един котарак” на Хиро Арикава. Много смислена и въздействаща книга за лоялността, приятелството, любовта и умението да живееш в настоящият момент. В същото време е написана с умерена доза хумор и се чете много леко и приятно. Напомня ми “Кучешки живот”, която също много харесах.

А иначе в момента чета “Силоз” по едноименния сериал. Първо изгледах него, сега си допълвам историята с книгата. Много интересна и заинтригуваща се очертава, с много допълнителни детайли, които разбираемо няма как да се поберат в един сезон.

# 595
  • София
Доколкото е свързано с мнения на самия писател, а не с прословутите:
- неиздадени, но обещани книги;
- сериалите по тях, които не са книгите

Джордж Р. Р. Мартин: Ако имаше едно нещо, което да променя в книгите си... бих ги завършил
https://webcafe.bg/artcafe/dzhordzh-r-r-martin-ako-imashe-edno-n … gi-zavarshil.html

# 596
Мъча на плажа "Пасажер 23" на Себастиан Фитцек, и колкото много харесах Терапията, толкова пък тази не ми върви въобще... Нося и хартиени книги но като че ли ми е по-удобно на четеца.

# 597
  • София
Прочетох "Как да убиеш семейството си". Като цяло книгата ми допадна много. Грабна ме още предговора, където пишеше, че героинята
Скрит текст:
не е била дори заподозряна за извършените от нея убийства, а е арестувана за нещо, което даже не е извършила.
Като минус определям това, че подготовката на всяко убийство беше така подробно обяснена, та чак доскучаваше. Като плюс - неочакваният обрат, подозирах някакви неща, но не и точно това, което се оказа. Финалът определено беше интересен, но някак недовършен. Надявам се да има втора част, защото има предпоставки за това. Оценка 4.5/5.

Това, което съм сложила в скрит текст е спойлер, но се разбира още на 2, 3 страница. Така че преценете дали да го прочетете. Simple Smile

Продължавам със "Стоунър".

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 14:17 от sea.sea

# 598
  • Mostly in my mind
Мъча на плажа "Пасажер 23" на Себастиан Фитцек, и колкото много харесах Терапията, толкова пък тази не ми върви въобще... Нося и хартиени книги но като че ли ми е по-удобно на четеца.
Пасажера не успях да го дочета аз.

# 599
  • Пловдив
Вчера започнах Като вятър, съшит със земята на Илария Тути и вече съм на около 150 стр. Открих авторката миналата година по това време със Спящата нимфа и съм пленена от начина й на писане. Потапя те в атмосферата на историята, а героите й са толкова живи и правдиви, че заживяваш с тях и не ти се иска да ги оставяш Heart

Общи условия

Активация на акаунт