В момента чета ... 90

• 47 655
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Преполових "Не ви познавам" на Теодора Димова. Още не мога да дам окончателно мнение. Трудно се чете. Някои откъси се налага да се върна и препрочета. Не е леко четиво.

# 601
  • София
Преполових "Не ви познавам" на Теодора Димова. Още не мога да дам окончателно мнение. Трудно се чете. Някои откъси се налага да се върна и препрочета. Не е леко четиво.
Това май ми е единствената книга с оценка 0/5. Simple Smile Топ ще ми е в малинките. Simple Smile

# 602
На мен ми хареса Домът на гарвана, много свежо фентъзи.

В момента чета втора книга от трилогията Викинг на Тим Северин - харесва ми, фокусът не е върху епични битки, а върху живота и приключенията на едно момче.

# 603
Аз пък нещо не се впечатлих от поредицата на Тим Северин. Първата книга я оставих на средата. Но аз съм чела всички възможни книги за викинги и може би вече няма какво да ме впечатли.

Иначе в момента чета Всички опасни неща на Стейси Уилингам, авторката на Проблясък в мрака. Първата й книга ме държа в напрежение, сега се зарибих и по втората. Лошото е, че още от самото начало ми просветна кой е злодея... дано да греша, че това ще ми е тотален рекорд.

# 604
Ели-Мели, бихте ли препоръчала хубава викингска?

# 605
Поредицата Последното кралство на Бърнард Корнуел ми е любима за викинги. Има издадени само 3 на български обаче. От Хеликон си купих навремето 4 и 5 книга на английски. Другите части ще ги чета на ел. четеца, ако успея да ги изнамеря някъде.

След това поредицата Йомсвикинг, 4 книги са издадени у нас (мисля, че има и още две); втора част Винланд разказва за пътуването на викингите към Америка и е доста интересно.

Допада ми и трилогията Времето на меча на Ян УВе Екеберг, който има и друга поредица за викинги (Последния викингски крал), но не съм я чела нея.

# 606
Поредицата Последното кралство на Бърнард Корнуел ми е любима за викинги. Има издадени само 3 на български обаче. От Хеликон си купих навремето 4 и 5 книга на английски. Другите части ще ги чета на ел. четеца, ако успея да ги изнамеря някъде.

.

Радвам се, че попаднах на това мнение! Отдавна я мисля тази поредица. На мен поредицата за Артур от същия автор ми хареса много.

Продължавам с "Кървавата годеница" бавно защото се занимавам с други неща, но някак си след динамичното начало, става монотонна. Има го и момента на клиширания образ на емоционално наранен, с психически багаж детектив (Елена), както и политкоректните елементи, които не знам дали правят романа по-силен или са просто очакваната мерудия. Образът на Сарате засега ми е излишен. Общо взето е типичен "police procedural,"  но има много други в жанра така че чак толкова уникален, както е рекламиран, не е.

# 607

Сериалът по нея ли е?
Благодаря много за предложенията!

# 608

Сериалът по нея ли е?
Благодаря много за предложенията!

Да, по тази поредица е създаден. Честно казано на мен сериала не ми допадна, но може би защото постоянно сравнявам с книгите.

# 609
Не е лош сериалът, но и аз не го оцених достатъчно, може би защото го гледах след Викинги.

# 610
След “Ноември” ще ми трябва време да се освестя ….много съм развълнувана,това е най- силната книга,която съм чела тази година,една невероятна история,една от многото истории ,които биха се получили,ако ноември 89 се беше развил по друг начин,дано никога не се случва,никога!Все си мислех ,че “Историята на прислужницата” е непосилна да я възприема като нещо,което реално би се случило,дано никога!Но тръпки ме побиват само при мисълта,че сме могли да живеем в нещо също толкова ужасно,жестоко,нехуманно,ако не беше паднал комунизма/ умишлено не го членувам-не заслужава член/.И акълът не ми го побира какви репресии щяха да погубят човешкото и красивото в държавата.Препоръчвам!Морнщайнова пише толкова силно,без сложни словореди,много ми допада тематиката в книгите й,смела е в изказа си и творбите й носят послания,много актуални в наши дни….защото както казва авторката всичко,което е описала се е случило или се случва някъде по света.

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 23:38 от Calabria

# 611
И " Ноември " и " Тихи години " за мен бяха силни и докосващи истории, запознаващи хората в детайли, с истинските репресии на комунистическия режим  по това време. .

# 612
Мен лично Морщайнова ме впечатлява с това колко изискано и красиво успява да пише за различни ужасяващи събития. Такъв невероятен финес е много трудно да се постигне. Без превземки, без преувеличения.

Някакъв естествен словесен аристократизъм притежава тя.

Повечето, даже 99% от съвременните български автори не могат да пишат така. Все ги избива да пречупят драмата през секс, ракия и някакви селски и мизогенни трепети.

Започвам Изповедите на един буржоа. Исках да мълча от Шандор Мараи.

# 613
Завърших " Книга за Балтиморови" на Жоел Дикер. Увлекателна семейна сага за любов, приятелство, себеотдаване, егоизъм, вина и изкупление.

# 614
Завърших "Пациент 23" - 2.5* от мен. Доста разочарована съм от тази книга. Толкова много персонажи се вкараха, че накрая забравих как почва историята. Автора искаше да докара обрат след обрат, но това на мен лично ми дойде като "пресолване на манджата".
Започнах на хартия" Скандалният живот на Евелина Хюго" - прочела съм към 40 страници и засега върви прекрасно.
Отделно на четеца за плажа съм започнала "Островът на морските жени" на Лиза Сий - дано ми хареса!

Общи условия

Активация на акаунт