Шестокласници 2024/2025 г.

• 24 047
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
Правилно ли разбирам, че част от децата в 6 клас посещават занималня??? До сега не бях чувала подобно нещо.

# 691
  • Бургас
Ми посещават, да. Аз не се изненадвам. Случаи всякакви. В нашето училище занималнята е до 4 клас, но в други училища в града има до 7-ми клас. Има ,деца които ходят на частни занимални,където пишат домашните по български и математика. Ако имаше в училището на детето,не бих я записала, защото тя се оправя сама, но за някои деца може да е полезно

# 692
  • На морето!
Така е,но не навсякъде се ползва.И наистина така е по добре,за да не могат да преписват.Но те са изобретателни и пак ще измислят начин.
Моя вече няколко пъти съученици му се обаждат да им снима домашното по Математика.
Оо, нашите от миналата година ползват чат гбт за домашните.
Изобретателни са много децата, когато става дума за спестяване на усилия, но все пак и това е полезно умение, което ще им върши дори повече работа от Тригонометричните функции.

# 693
Занималнята, в която моята дъщеря ходеше, частна, също направиха група за 6 клас. Децата се подготвят, два пъти седмично идват учители по математика и БЕЛ, имат хубав обяд. Записаните деца по трудно се справят с материала. Аз също се учудих, когато собственичката ми се обади да ми каже, че ще има група, но разбирам избора на родителите. Моята дъщеря ще ме убие ако ѝ кажа пак на занималня, според нея ще ѝ огранича свободата.🤣

# 694
Тези деца кога ще се научат самостоятелно да си организират времето и да се подготвят.Никога. След 7 клас предстои НВО, как и кога ще си организират подготовката като в 6 клас пишат домашните си на занималня. Понякога наистина си мисля, че нещо ни има на сегашните родители. Третираме децата си като бавноразвиващи и в един момент и те започват да се възприемат като такива.
Ако имат нужда от помощ, разбира се, че ще се обърнат към родител, по-голям брат/сестра, учител, но да преписват домашната от дъската…..

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 13:56 от silan

# 695
  • Бургас
Тези деца кога ще се научат самостоятелно да си организират времето и да се подготвят самостоятелно.
Трябва да призная,че това не е мой проблем. Всеки родител да реашава за собственото си дете. Аз мога да отговарям само за моите деца.

# 696
Всеки сам решава проблемите си, да не забравяме , че не всички родители са разбирали математиката когато са били ученици и едва ли ще седнат да се подготвят ...,че да обясняват и на детето си. Аз все още се оправям но има и неща които съм забравила и трябва преговор. Може ходенето на занималня да им излиза и по изгодно с оглед цените на часните уроци...всеки си знае положението и се спасява сам .

Кокви изисквания има за облеклото при вас. При нас дънките са разрешени, но не и черните клинове.

# 697
  • Бургас
Разрешени са дънките и черните клинове.
Моята дъщеря ходи на уроци по български и  математика -1 път в седмицата.
Но имам пример в обкръжението си за дете,което има нужда да му се помага всеки ден, родителите работят. От понеделник до петък има по един час български и по един час математика с учителите по предметите он-лайн. Домашната е написана, ако нещо не е разбрано се обеснява. Все едно на занималня,ама от вкъщи. Все едно съм се прибрала от работа и детето не е могло да си напише домашните, ама не съвсем

# 698
  • Някъде по Дунава
Тези деца кога ще се научат самостоятелно да си организират времето и да се подготвят самостоятелно.
Трябва да призная,че това не е мой проблем. Всеки родител да реашава за собственото си дете. Аз мога да отговарям само за моите деца.
Споделете, моля, как Вие се справяте? И двете си деца възпитавам еднакво, но по - голямото от малка е много самостоятелна. Малкият е типичен бащичко: рядко опитва нови неща, не излиза от зоната си на комфорт, много е нерешителен.

# 699
  • Където морето целува небето...
Дълги крачоли и едноцветно, но без ярки цветове. Дънки може, но не и надраскани, накъсани и подобни, а само класически. Нагоре с униформата.
От цялата гимназия, с най-голяма тежест това важи за 5-7 клас. По -големите имат малко повече свобода, но пак се съобразяват.

# 700
  • На морето!
Дълги крачоли и едноцветно, но без ярки цветове. Дънки може, но не и надраскани, накъсани и подобни, а само класически. Нагоре с униформата.
От цялата гимназия, с най-голяма тежест това важи за 5-7 клас. По -големите имат малко повече свобода, но пак се съобразяват.
Това ако е Бургаската математическа- имам пример с 2 деца в гимнзиален етап, никакво ограничение няма нито за дрехи, нито за грим, нито за нокти. Някои момичета са като за дискотека, а момчета като за армията на Вагнер се докарват в ежедневието си, дори при първа смяна.

До 7ми клас навсякъде е приблизително еднакво- без голи пъпове и твърде къси поли/панталони, естествено има и изключения и в двете крайности, като никакъв контрол или забрана да черни клинове.

# 701
  • Където морето целува небето...
Скрит текст:
Това ако е Бургаската математическа- имам пример с 2 деца в гимнзиален етап, никакво ограничение няма нито за дрехи, нито за грим, нито за нокти. Някои момичета са като за дискотека, а момчета като за армията на Вагнер се докарват в ежедневието си, дори при първа смяна.

До 7ми клас навсякъде е приблизително еднакво- без голи пъпове и твърде къси поли/панталони, естествено има и изключения и в двете крайности, като никакъв контрол или забрана да черни клинове.
Да, същото е училището. Затова писах, че го налагат на малките основно и им правят забележки. Със сигурност има и много разголени и раздърпани, но там някак се правят, че не ги виждат.
Миналата седмица моят получи устна забележка, за черен панталон с бели надписи, а момиче от класа за зелен солиран панталон.
В интерес на истината не съм чувала никъде за забрана за черни клинове и познатите ни момиченца масово избират такива или дънки. А и подхожда на всеки цвят униформа.

# 702
Споделете, моля, как Вие се справяте? И двете си деца възпитавам еднакво, но по - голямото от малка е много самостоятелна. Малкият е типичен бащичко: рядко опитва нови неща, не излиза от зоната си на комфорт, много е нерешителен.

Аз те разбирам, защото имам същото чудо у дома, само че не е 6, а 8 клас. Шестокласникът от малък сам се оправя с училищните си ангажименти, по-големият вечно е неразбрал, незаинтересован, през пръсти върши всичко и както казваш - не излиза от зоната си на комфорт. Последното е много, много неприятно, когато му се наложи да смени средата. "Берем плодовете" цялото семейство, защото господинът е роден за забавления и всички сме му длъжни. Не че не се оправя сам във всяко друго отношение, училището е трън в очите и помощта, която винаги е получавал, сега ни се връща като бумеранг. Ако и при вас е така, променете подхода още сега, за да не стане след 7 клас да си скубете косите като мен.

# 703
  • Бургас
Не мога да ви отговоря на въпроса как се справям Simple Smile Зависи от децата може би. А също и от родителите,вероятно. Аз имам две дъщери (в шести и в трети клас) и двете са много различни,а са гледани и възпитавани еднакво. Голямата, е много самостоятелна, учи сама уроците си, може сама да си сготви,да пусне пералня и тн. Малката не че не може и тя да прави тези неща, но не и се занимава. Иначе за ученето с малката  нямаме проблеми. Учи, но всичко останало е с много мрънкане. Аз се стремя от малки да ги уча да са самостоятелни. Никога не съм подреждала чанти за училище, никога не съм натискала да са написани домашните и уроците,никога не съм звъняла всяко междучасие да ги питам как е минало (ставала съм свидетел на подобно нещо)  Казах им ,че ако имат двойки и учителите им се карат -това си е за тях. Засега и двете се справят. Разбира се,ако имат затруднения помагаме (доколкото можем) с домашните. Само ползват градския транспот, но това зависи и от размера на града ни. Ходят и се прибират сами от училище. Но,това е за моите деца, за другите най-вероятно няма да е актуално

П.С. Явно въшките са тръгнали. В съседния клас вече имат

# 704
  • София
Интересно защо се предполага, че родителите, които често помагат на децата си в училище, не искат децата да са самостоятелни и уверени хора. Явно е трудно да се разбере, че има деца, които биха се носили по течението без много да се впечатлят, че имат двойки, забележки, биха останали на изпит ...
На по-осъзната възраст някои може би биха се замислили за последствията, други биха си карали по инерция и каквото стане.
Аз помагам / вися над главата на набора и все побутвам. Ако може да положи мъничко повече от минималното усилие, да приключи нещата по-бързо, в повечето случаи резултатът е да кажем задоволителен. Без моите усилия ще е много по-зле.
Може и да не е добра услуга (както Детелина спомена), но и да го зарежа да пропада още в прогимназията не е оферта.

Общи условия

Активация на акаунт