Плевен - 161

• 26 250
  • 387
  •   2
Отговори
# 270
Шефът на ВиК с каква лекота заяви, че децата можело и онлайн да стартират учебната година!😡
Безсрамници!
Как се радвам, само как се радвам, че дъщеря ме отива да учи в друг град!

# 271
То да стартира учебната година, ама чета, че ремонтите и подмяната на тръби ще продължи до края на 2029г.
Както и да се погледне, резултата е едни 5 години. Пълно безобразие.

# 272
То да стартира учебната година, ама чета, че ремонтите и подмяната на тръби ще продължи до края на 2029г.
Както и да се погледне, резултата е едни 5 години. Пълно безобразие.
Години наред бездействие, ето го резултатът.  Плевен е единственият областен град без завършен воден цикъл.  Досега защо са дремали, а не са предприели нищо?! Нали пари имало...

# 273
Плевен, по времето на Спартански, беше в една група за водни цикли с Долна Митрополия и Тръстеник. Преди старта на проекта, изкараха Плевен от него и останаха само другите населени места. Защо, редно е да каже предходния кмет. Сегашните и да са вълшебници, няма да успеят нищо да направят.
Към момента има 2 входирани проекта за промяна на ВиК мрежата във МРРБ, за ул. Шипка и ул. Сан Стефано. Чакат се пари и изпълнител.
Изнасям сухи факти. В момента със сондажите ни замазват очите. Те не могат да захранват града. Трябва да се мисли в голям размах, и не визирам язовир Черно Осъм. Едно такова съоражение с всичките проекти, ОВОЗ и т.н. ще отнеме едно 10 години. По-скоро за използване на съществуващата язовирна и канална мрежа около града. Но те ги раздадоха и ги направиха ниви......

Бих препоръчала миграция към друг район.

# 274
За жалост и аз не виждам начин в близко бъдеще да се реши проблемът...
Предишният кмет как въобще се е съгласил да изкарат Плевен от водните цикли. Това е не нехайство, не некадърност, а престъпна безотговорност към плевенчани!
И най- гнусното в цялата ситуация е, че се опитват да яхнат политически протестите свързани с липсата на вода в Плевен...

# 275
Не виждам бъдеще за този град. Без вода не се живее. Не може да има вода за 5-6 часа за цяло денонощие! Все бързане е и не знаеш дали ще успееш да се оправиш. Стават караници от нерви между членовете в семейството. Вечерно време пералня не може да се пусне. Ако пуснат водата в 18.00 часа, чак след 1 час се стабилизира налягането на водата. Дори не може да измиеш и почистиш, да налееш всички контейнери с вода. Затова ставам в 05.30-45 да пусна пералнята. Спя по 5-6 часа всеки ден и това е. Усещам, че не мога да издържа повече и на ръба на силите съм. Всички плевенчани сме така-изтощени, бързащи, нервни, ядосани.
Замазват очите на другите висшестоящи, но не и на плевенчани, защото знаем, че няма откъде да дойде тази вода. Не се наситиха да крадят и ето какво стана. Направо искат да унищожат Плевен. Заводите унищожиха, работа няма и сега и вода няма. А цената на водата в Плевен е една от най-скъпата в страната.
В неделя сутринта пуснах водата в тоалетната. И се появи на дъното в тоалетната чиния един тънък и дълъг кафяв червей като косъм. Никой не беше ходил по-голяма.нужда. Водата е много замърсена.

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 17:35 от Анонимен_7

# 276
Съжалявам, но плевенчани сами сме си виновни за положението. Няма и 30% активност на избори, няма гражданско общество, няма и грам критично мислене. Градът се затрива от живеещите в него. Мизерията си я правим сами, всичко идва от нас.
Това да хвърляме обвинения във въздуха, без да се погледнем в огледалото е грозно.

# 277
Фактът, че директор на ВиК е бил на поста осемнадесет години, говори красноречиво, че не всичко зависи от изборите и от критичното мислене🙂

# 278
Да, сами сме си виновни?! Какъв избор имаме както на местните избори, така и на национарлни избори. Едни и същи пионки се въртят с години наред. Какво имате предвид под критично мислене? Чуват ли се гражданите по градовете? Всички управляващи искат да се домогнат до парите и да откраднат колкото се може повече. Спирам. Не искам.да споря.

# 279
Аз също не искам да споря, само ще попитам колко протеста е имало в Плевен за нещо си и колко човека са отишли? И аз спирам.

# 280
  • Разпиляна във въображението
Да, все избираме кметове, които не са част от управляващите в момента. Или просто управляващите в момента не харесват града, заради предишни избори. Все сме на обратно. А победителят няма представа от градоустройство и не е активен в привличане на инвестиции, оправяне на пътищата.
Не трябваше ли да се разширява индустриалната зона? Околовръстен път?

# 281
Факт е, че на избори градът ни спи. Но и ако при този проблем отново сме в летаргия и не се събудим , сме обречени! И нека не сме активни само в социалните мрежи, а да сме на площада!

# 282
Визия за развитие на града не е имало от десетилетия. Околовръстния, за сега остава по трасе пред Кайлъка, по Райски път и над Дружба. За мен е абсурдно, но АПИ държат на този вариант, а от града няма големи индикации да го сменят.
ВиК холдинга е създаден от МРРБ след кризата с водата в Перник. Целта му беше, уж да не се стига до подобни кризи и своевременно да се ремонтират довеждащите до населените места трасета. ВиК има задължение да достави вода до града. Мрежата в града е на общината.

В тоя ред на мисли редовно чувам, не ми пука, на село вода има. Другото любимо ми е, ние по центъра вода имаме за какво да излизам на протест.

# 283
  • Разпиляна във въображението
А аз разбрах, че околовръстния ще минава покрай Брестовец, Къшин и т.н. до русенския. Някъде около изоставената станция преди Къшин. Даже вече имало раздвижване. То не остана време. Скоро магистралата ще стигне нашата точка.

# 284
Това е второто трасе за което се настоява от града. Но то е съпътствано с доста по-сериозни процедури. Има инвестиционен проект за правене, отчуждения и т.н. На последната среща с АПИ тази година все още се говореше за трасето пред Кайлъка.
Бих се радвала да мине преди Брестовец, дано! Трасето е доста обходно, изкарва изцяло движението от града в посока Русе. Но с тая скорост и процедурите с които е съпътствано не съм голям оптимист.

Общи условия

Активация на акаунт