Второкласници 2024/2025 - 1 тема

• 20 133
  • 675
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Mimi_Demi, да нямаме един и същи син?
Едно към едно описваш моя хубостник Joy
Само футбол му е в главата, от горе до долу шестици , а аз - недоволна Joy
Освен ако (без да съм разбрала) знанията за 4.50-5.00 от мое време вече някакси си да не са се трансформирали в новите шестици.

# 496
  • гр.София
Като гледам как лесно им пишат шестици...целия клас са отличници Joy Може би след година-две ще започнат с по-сериозните и адекватни оценки, тогава ще лъснат някои работи Stuck Out Tongue Winking Eye

# 497
В пети клас идва сблъсъкът с реалността Grinning

# 498
  • София
При нас си пишат и тройки и четворки на тестовете. В свидетелството оценки няма, така че все едно кой колко има.Но да, сериозното учене идва след 4ти клас.
Помагала най - различни имаме. Карам го и да чете, много го мързи. От задължителните книги за лятото ще гледам половината да отметне, по - важно ми е нещо да се чете, не да изпълни списъка.
Лятото в АВО на английски ще ходи да поддържа нивото, защото вкъщи нищо не пипаме по езиците, в училище каквото запомни, това е.
Иначе и на него само футбол му е в главата и само футболни тениски иска да се купуват.

# 499
Кзто майка на 3 по-големи от наборчето деца, искам да споделя, че според мен адът се изсипва в 8 клас. Как се излиза от него - за всеки различно.  Но периода 1 - 4 клас си е рая на земята по мое мнение.

# 500
Тези книги от списъка много се повтарят. Има ли смисъл да се четат отново?

# 501
Едва ли ще ви се повтаря списъкът с този от миналата година, ако това се има предвид.
Иначе принципно смисъл от четене на книги винаги има. Подарих им за 24-ти май новите издания на Приказките на Николай Райнов - том 1 и 2. Веднага ги зачетоха, независимо, че са значително по-дълги като обем от стандартните приказки.

# 502
Помагалото Четене с разбиране го купих миналото лято и наистина ми хареса. Половината обаче не е попълнено, защото имаше и други неща, та ще го продължава. Не знам защо съм купила тогава за 2клас.

Когато е болен и трябва да пише домашни вкъщи е голяма мъка. Казва ми "там нямам избор". Не знам защо си мисли, че вкъщи има избор. Иначе на училище е отличен ученик, прилежен, изпълнителен, добър, само го хвалят, ходи на състезания. Ама в нас е мъка, мързи го. От сега се пазари, че не иска да ходи на занималня следващата година.

След 3 дни са на екскурзия, но ми е притеснено в това време как ще бъде. Първата екскурзия ще му е. Досега не е пътувал с автобус на дълъг път и се надявам да не му стане лошо.

Утре сме на родителска среща и се надявам вече да има яснота за раздаване на удостоверенията.

# 503
  • София
Ехе, вие съвсем на изпроводяк родителска. 😀

# 504
  • София
За лятото съм замислила за детето теми по състезателна математика и четене на литературата от списъка, който госпожата все още не е дала. Миналото лято купих  разни сборници по БЕЛ за втори клас - с граматични задачи, за четене с разбиране - почти нищо не пипна по тях нито миналото лято, нито през учебната година, и това лято не очаквам да е по-различно. Добре, че имам 2 по-малки деца след второкласника, та не съм загубила надежда, че вече купените помагала могат евентуално да влязат в употреба за другите деца.
Иначе второкласникът пише много грозно и разкеркечено - в първи клас също смятах, че пише грозно, но когато сравня тетрадките от втори и първи клас - ами в първи клас почеркът е бил направо прекрасен на фона на сегашния. Битката за краснописа съм я изгубила, сега му опявам единствено, че трябва да пише четливо и вярно.

# 505
За лятото съм замислила за детето теми по състезателна математика и четене на литературата от списъка, който госпожата все още не е дала.
И моите планове са същите Simple Smile Взехме от библиотеката сборника на Немо, много ми харесва, започнахме по него.

# 506
Ехе, вие съвсем на изпроводяк родителска. 😀

Даа, ще обсъждаме важни теми, ще попълваме документи и ще коментираме разни неща за 3 клас. Grinning

Аз както се смеех на една майка, че е купила 5 помагала за лятото, така ги докарах и аз толкова. Не съм ги поръчала още, че ги обмислям, но дотук - помагало с диктовки, едно с тестове по бел, по математика с текстови задачи и едно общо по бел, математика и родинознание + четене с разбиране, което имаме от миналата година. Знам, че няма шанс да реши всичко, нито пък ще го карам, но да имам под ръка, малко за респект. Grinning
И отделно мисля половината книги да ги купя, поне тези с приказките. Хубаво е да си ги имаме. След някоя година и друг ученик ще имаме.

# 507
Моме, какъв е този сборник?

Ох, да ви кажа честно хич не решават с удоволствие...

# 508
  • София
Ей това са Немо-тата, подходящи са за деца с повечко интерес към математиката, защото задачите нямат общо с учебния материал в училище:

# 509
Да, същия, имам 4 други различни сборника по математика за II клас, това е най-доброто, по мое мнение.
Свалих и файл "Задачи за лятната ваканция след 2 клас", ще го разпечатам и допълвам с него, че е доста щадящ Grinning

Общи условия

Активация на акаунт