Второкласници 2024/2025 - 1 тема

• 20 120
  • 675
  •   1
Отговори
# 510
Видях, че от помагалата на Кронос, които купувахме за допълнителни занимания, има много нерешени задачи, та няма да купувам за лятото - направо тях ще дорешава. Книги миналата година чете много - 18 и се покриха с тези от тази, моя грешка, трябваше да ѝ предлагам други, но чете тези, с които разполагахме. Тази ще чете каквото иска явно и ще гледам да не се покрива с материала в четвърти клас. 😃

# 511
Пише вярно, решава без проблем и сложни задачи, като цяло мисля, че завършва втори клас с доста допълнителни знания. Имаме доста помагала, но горе-долу вече си го познавам и знам кога да спра и какво количество е ок за преговор без да го претоварвам. Стремежите за лятото са да има лек преговор, защото иначе за три месеца всичко ще забрави, да решаваме допълнителни задачи, да работим над краснописа - да пише бързо и четливо и най-вече да чете.
Не иска да чете под никаква форма. Изобщо. Ако не го накараме, няма да седне. И то да седнеш с него да чете. Имам толкова много книжки, енциклопедии, карта за библиотеката, ходихме до там - има прекрасна читалня, други деца. Не пожела даже да остане. Нямам идея какво да правя, но миналата година четохме заедно лятото и това ни спаси, напредна, пише правилно. Та четенето е предизвикателство. Може да чете, не е от това. Просто не иска.

# 512
И моят син е така. Чета му от съвсем малък, много запленен от книгите беше..
Чете самостоятелно от 6 годишен, с голямо желание да купуваме нови и нови.
Имаме голяма библиотека вкъщи с всякакви книги и енциклопедии, но достигнахме до етап, в който сам да се сети да чете, ами не.  А като малък винаги беше с книга в ръка, чели сме ги по безброй пъти. Купувам му по негово желание, каквото иска.
Когато седне да чете му е интересно, но да стигне до този момент е трудно. Има пример и от мен, всеки ден чета и говоря за книги.
Надявам се един ден пак да се върне към четенето с любов.

# 513
Нашата девойка чете по свое желание, но избирателно - книги за вещици, магии, русалки, подводен свят и подобни. Обикновените приказки от спъсъка аз й ги чета, а тя слуша в половин ухо. Не иска да ги похване, а за писма на дакел да не говорим...много пъти пробвах!  И у нас има изключително много детска литература и енциклопедии. Но трябва да е пиратско, русалско, за скъпоценни камъни или нещо такова, за да предизивка интерес.

Има таен дневник с ключе - нямам достъп - и постоянно пише в него. Отделно всеки ден си изработва карти за тайни съкровища, дълги упътвания "Как да си направим любовна магия", как да се пазят русалките от лунната светлина при пълнолуние. Само е за Хогуортс, ако можехме там да я запишем Simple Smile

# 514
Да, същия, имам 4 други различни сборника по математика за II клас, това е най-доброто, по мое мнение.
Свалих и файл "Задачи за лятната ваканция след 2 клас", ще го разпечатам и допълвам с него, че е доста щадящ Grinning
Откъде се сваля? Ако е със свободен достъп разбира се 😃

# 515
  • София
Точно и аз щях да питам за линк към тези задачи...

# 516
Нашата девойка нито иска да пише, (пише грозно и не винаги правилно), нито да чете (не чете напълно гладко).
Иска само да играе и да ходи на тренировки.
Сърди се постоянно, имам чувството, че кара пубертет вече ...

# 517
monii, започнал е предпубертетния период.  На момичетата им е време.

Моята девойка пише прилично. Не е много красиво, но не е и грозно. Не иска да чете, може би не съм подбрала забавна литература. Избрах книгата по препоръки от фб група и май това ще е последния път, в който се доверих на мнение в социалните мрежи.
За края на учебната година ще им подарим "Голямата ваканция". По математика от баткото са останали "Немо" и "Математика за таланти" и от тях ще решава задачи. Списък с препоръчителната литература ще им бъде даден на 2 юни. Госпожите отказаха да ни го изпратят по - рано от 2.06.

# 518
  • София
Момичета, децата ви имат ли телефон и той смартфон ли е? Ограничавате ли децата откъм време, прекарано в игри на телефон/компютър?
Още миналата година по летните лагери моето дете се оплакваше, че е единственото, което е носило телефон с копчета, другите деца били със смартфони и изкарвали много време в игране на игри, в които моето не можело да се включи предвид телефона. Сега детето иска смартфон, аз се дърпам, защото не му трябва (телефонът с копчетата върши работа за връзка по време на лагери, за училище сме се разбрали с другите родители и класната да не се носят телефони), а и се притеснявам, че ще губи твърде много време в игри на тоя телефон.

# 519
Има да, ограничавам. С Фемили линк е и съм задала до 2 часа на ден. При добро отношение и старание по линия на училище и вкъщи добавям още някоя и друга минута. Определени приложения съм блокирала тотално - Ютуб и Роблокс, защото гледаше/играеше глупости и я изнервяха видимо. Общо взето ползва Дуолинго, виртуално пиано за помощ към дигиталното ѝ, но основно е купен за връзка с нея и да ѝ следя локацията.

# 520
  • София
Има, баща и много строго я държи по отношение на телефона и за това съм по-ларж аз. Grinning Главно го използва за вайбър и песни в ютуб.

# 521
Не е ли рано за предпубертетния период? Ужас!
Ами като почне пубертетния, не ми се мисли....

# 522
  • София
Има смартфон откакто майкито сдаде багажа. Това имахме вкъщи налично за ползване, с фемили линк има ограничения какво ползва и колко време.
Сега му предстои първо зелено училище,  телефоните ще са при учителя през повечето време.
Вайбър обаче няма, няма и да има скоро. Не е ОК за толкова малки деца, там дори контролите от фемили линк могат да се заобикалят без проблем.

# 523
Аз също съм ларж, беше си без лимит и докато виждах желание и старание в училище не ми пречи. Но в един момент видях, че тя се промени, изнерви се, ако взема телефон наставаше драма - въобще друго дете. Оттогава зададох лимит и всичко си влезе в ритъм.

# 524
Имаше телефон, но го скрихме, казахме й, че се е загубил. Страда тежко една седмица, после го забрави. На компа гледа филмчета и играе Roblox, но не е прекалявала засега. Често си пуска оттам музика и танцува.

Общи условия

Активация на акаунт