Номинации за най-голяма муня (тема 10)

• 71 690
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
Точно си мислех как дрънчаха бурканите във влака. И ако имахме еднакво ядене си разменяхме бурканите, защото всеки искаше да опита нещо поне малко по- различно
То нямаше сак който да не издава такива звучи при местене, да не говорим пък в края на седмицата когато всеки се прибираше с празни буркани в багажа Grinning А и се пътуваше много по-масово с автобуси и влакове, от целия ми поток единици бяха които имаха собствен автомобил и се придвижваха с него.
Те дори мобилните телефони бяха изключение около мен докато следвах, толкова съм древна Grinning Студентка бях от 1999 до 2003 и после там магистратурата малко по-друго мина, там вече и работех и предизвикателствата бяха други.

# 301
Домашната храна в момента си е хит и лукс. Може би не точно сладка, но доста неща, включително консерви.

# 302
  • София
И аз не знаех, че се нарича студентска пица. Измислих си я сама тази "рецепта" когат обях в началното училище и ми се ядеше по-различен сандвич. Имахме скаричка вкъщи, на която си правехме принцеси и на нея я затоплях колкото да разтопя кашкавала.

В наши дни я въведох при злоядата си дъщеря, която обича пица. Нарекох я фалшива пица, понякога я наричам мързелива пица.

Редактирам се, защото напред се наложи да публикувам преди да довърша.
Въпросната пица щерката редовно я иска . Когато ни гостува племенницата, предлагам и на нея. Тя  все отказва - смущава я думата "фалшива". Не ядяла фалшиви неща, милата. Когато обясних, че думата си е моя измислица и може да я кръстим както си искаме, пак отказа, защото вече знаела, че не е истинска. Но я виждам как й се хапва като гледа моето да я яде. И все се чудя как да я примамя, за да си хапне и в същото време да не се чувства прецакана. Може би следващия път директно ще направя два броя без да питам кой иска, кой не иска и ще  я сервирам. Като няма избор, дано се престраши да хапне фалшификат.

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 18:06 от Pandachina

# 303
Кажи и', че е пица "фантазия". 😃

# 304
  • София
Добавете нещо - резенчета домат отгоре или ивички кисели краставички, или нарязано на филийки варено яйце, но така, че да се откроява и да се вижда веднага и да го имате често у вас. После я наречете както предложи Фортуна "фантазия". Обяснявате, че е по различна рецепта от фалшивата пица, ако пита някой Simple Smile

# 305
  • Майничка
Ние й казваме "фрий стайл пица". Имаме и фрий стайл омлет на фурна. Бях го кръстила "ликвидационен бъркоч" - звучало гадно, "фритата" - не всеки път имало картофи, "баница обери хладилник" - измекярско. Ама го ядат, де.😄

# 306
Ниска летва сме ние тук с тези рецепти "разчисти хладилник". Гледали ли сте сериала "Малкълм"? Там майката веднъж седмично правеше парфе, на пластове, от останките от седмицата. А най-долният пласт на парфето бил парфето от предишната седмица... Абсолютно безотпадъчна технология.

# 307
Joy
Дотам не сме стигали, а имаше периоди преди стипендия когато си броях стотинките.Joy

# 308
  • София
Аз не съм живяла в общежитие, защото учех в родния си град, но в общежитие пих най-вкусния следобеден билков  чай форевър, съчетан с невероятна препечена филийка с домашно масло и домашен шипков мармалад. Чаят също беше собственоръчно набран и изсушен от майката на моята колежка. Нещо толкова простичко, но толкова божествено вкусно.

Контрастът със стая на момчета беше доста рязък. Известно време се гаджосвах с един младеж от общежитие. Със съквартиранта му всеки ден ядяха сандвичи от съседно заведение. Боготворяха ги. На мен ми се сториха отвратителни.

И за да влезна  в темата, ще спомена причината да се разделим с въпросния младеж. Нещо не се бяхме доразбрали кой на кого да звънне. Всеки от двама ни е чакал другият да се обади и се е цупел, че  не се обажда. Laughing Минаха седмици така и се изяснихме когато се видяхме случайно ( от различни университети бяхме и нямаше как да се засечем в унито). Не сме късали официално, но тръпката помежду ни не беше оцеляла. Laughing Детска работа.

# 309
  • Майничка
Аз бях на квартира до зала Универсиада, а повечето приятели и колеги на съквартирантката ми от ТУ - на общежитие. Бяха си създали стройна организация: техните пращат огромни кашони с буркани с мръвки, от онези с летви отдолу, до магазията на гара Подуене  момчетата ги товарят на трамвай 20 до залата, разтоварват у нас, разфасоват кашоните и си пренасят малко по малко бурканите. Ние намазвахме по някой за комисионна, нали си нямахме села, най-много някой компот или печени чушки да ни пратеха.

# 310
  • София
Имам притеснения относно цикълът на щерката. В момента съм на работа и й писах във вайбър "снимай ми дамската си превръзка да я видя". Отговор не получих и пак хванах телефона, за да й звънна. Сетихте се вече - не съм го пратила на нея. На шефката съм писала. Scream Не личи да е прочетено. Изтрих го.

# 311
Joy
Надявай се.

PS:  Ако беше мъж щеше да е много забавно.JoyJoyJoy

# 312
  • София
Хахаха, Ивекс, права си - добре, че не е мъж. Приди нея на този пост беше мъж. Доколкото съм опознала реакциите му, би се избъзикал нещо. И после щеше да следва нещо от сорта да не се занимавам с вайбър по време на работа.

# 313
  • FRANCE
Мъж ще се бъзика , но жена може и да се притесни Joy

# 314
  • Sofia
Докато осъзная,че вече съм 50+ и трябва да ползвам очила 🤓 ,най-редовно пусках  съобщения на неправилните хора…после се извинявах,ама резила е факт 😀

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 19:58 от Doli

Общи условия

Активация на акаунт