Номинации за най-голяма муня (тема 10)

  • 71 694
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
  • European Union
  • Мнения: 2 003
Аз имам интересно изпълнение от ученическите години. Отиваме на купон в съседен град. Настаняваме се, започват приготовления, салати, а ние с една кола отиваме за алкохол и продукти за закуска. Излизаме от магазина, аз нося алкохола и понеже много ми дотежа, бързо го метнах в колата. След което някой се протегна, затвори вратата и колата отпраши. Естествено не беше нашата.
Сега ако ми се случи, няма да е голяма драма. Ще купим ново пиене, но в онези времена нямахме много пари за купони и алкохол. А аз видях как пиячката на цялата група заминава...
Не успях обаче да умра на място, защото след 20ина метра колата спря, даде назад и ни върнаха пиенето. Бяха се позабавлявали за моя сметка.

# 286
  • Бургас
  • Мнения: 24 878
Ще подстригвам домочадието, но вместо да взема машинката за подстригване,аз взимам пасатора ! Двата уреда,стоят на различни места!🤔 😂
Добре,че не ме видяха,какво правя!😂

# 287
  • Карлово
  • Мнения: 5 369
Ще подстригвам домочадието, но вместо да взема машинката за подстригване,аз взимам пасатора ! Двата уреда,стоят на различни места!🤔 😂
Добре,че не ме видяха,какво правя!😂
Очаквах да са видели!!!:dizzy_face:

# 288
  • софия
  • Мнения: 31 111
Летните месеци почти не готвя и губя тренинг (по принцип не ми тежи и обичам). Сутринта ще оползотворявам изсъхнал хляб с моя измислица - "пица" за почистване на хладилника. Вадя каквото вадя: масло, яйца, колбас, домат, моцарела настъргана, парче кашкавал. Намазвам филиите, разджурквам си яйцето с настърган домат, добавям другите неща и започвам да стържа парчето кашкавал. Бре, маже се, лепи се по рендето, мириша го, не ми мирише лошо. Чудя се какъв е този кашкавал и откъде е. Не купуваме случайни марки. Както и да е. Криво, ляво го настъргах и ми просветна, че това е масло на кг, което бях купувала за готвене. Сложих го и него, че не ми се разправяше да го връщам в хладилника. "Пицата" стана масленичка, но се хареса.

# 289
  • Мнения: 5 130
   Звънче, студентска пица е това, или баница Simple Smile, според както ти дойде да го наречеш. В студентски години си правехме такава, с нарязан на кубчета хляб, олио/масло, яйца и всичко изостанало от хладилника - сирена, маслини, краставички, парченца колбас - каквото има. Омесваш хубаво всичко и печеш. Веднъж пратихме един приятел за кренвирши до магазина, защото съвсем без месо не искал да я яде, а нямахме. Продавачката го питала колко кренвирши. "Ами не знам - казал - колкото за една баница."

# 290
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
  • Мнения: 8 698
Ще подстригвам домочадието, но вместо да взема машинката за подстригване,аз взимам пасатора ! Двата уреда,стоят на различни места!🤔 😂
Добре,че не ме видяха,какво правя!😂
Аз миналата година забравих да сложа накрайника на машинката Sad
Тръгвам да го подстригвам, и падна сноп коса, направо ми се дорева, като осъзнах какво стана.
Детето ходи две, три седмици като малък каторжник.

# 291
  • софия
  • Мнения: 31 111
🤗
Не знаех. Тръгнах от там, че хлябът беше изсъхнал, четох за баницата и накрая направих измишльотина.
Цял живот живея вкъщи и съм пропуснала подобни хубави студентски емоции.
   Звънче, студентска пица е това, или баница Simple Smile, според както ти дойде да го наречеш. В студентски години си правехме такава, с нарязан на кубчета хляб, олио/масло, яйца и всичко изостанало от хладилника - сирена, маслини, краставички, парченца колбас - каквото има. Омесваш хубаво всичко и печеш. Веднъж пратихме един приятел за кренвирши до магазина, защото съвсем без месо не искал да я яде, а нямахме. Продавачката го питала колко кренвирши. "Ами не знам - казал - колкото за една баница."

# 292
  • Мнения: 2 225
Тази студентска баница непременно ще я пробвам. Супер идея за лесно, бързо, вкусно Simple Smile

# 293
  • Мнения: 24 428
И ние я правихме. Joy Главна част от менюто + филийки с пастет и буркани от родители. Ядяхме на кого каквото са му пратили. Брат ми като стана студент го беше срам да мъкне буркани.Joy Не знаят те какво са изпуснали.
Беден, студентски живот..... Най-хубавите ми години, особено в общежитието.

Със зор ме взеха на басейн, не исках, отидох и си изсипах колата върху една мацка, нямаше проблем, но ми стана кофти, а аз зор да искам лед и така, поне съм я разхладила. Joy Така наблъскани тези шезлонги....

# 294
  • Мнения: 5 130
   Бурканите не могат да са срам, а гордост. Моите родители не правеха много, защото нямаме село. Майка ми обаче правеше едно отвратително сладко от праскови, та съм го ползвала за бартерни сделки.

# 295
  • Мнения: 24 890
Бурканите си бяха норма едно време, но сега не съм видяла някой да се гордее с тях...
Навремето дори си ми беше фактор в избора на университет да има пряк автобус, за да мога по-лесно да си ходя до родното ми място и обратно, както и родителите ми да могат да ми изпращат неща по автобуса, аз реално само така оцелявах физически - пари нямаха възможност да ми дават кой знае колко, редовно обаче имах домашна храна от тях. А преди 25 години не съм видяла нито един студент да учи редовно в техническия и да успява и да работи да се издържа, то физически не беше осъществимо. Та на буркани с храна всеки се радваше, никой не би си навирил носа както виждам сега. Не само консервирани неща, ами буквално и манджи, затворени в буркани.
И до ден днешен ми е останал навикът че стъклен буркан не се изхвърля щом е здрав и си има капачка - измива се и се прибира, ако и да ми пречат докато успея да ги закарам на нашите.

# 296
  • Мнения: 24 428
Срам го беше, казваше : Сестра ми, само аз ще нося готвено, ще ме подиграват. Иди му обясни.
Първото го завърших 2009,  в чужбина учих, оттам са най-хубавите ми спомени. Второто 2016, но тогава работех и учех, тук в България.
Как се минава граница с буркани ако знаете.Joy

# 297
  • FRANCE
  • Мнения: 2 605
Студентка през Янчулевата зима (по-мъдрите ще че разберат) .  Само бурканите спасиха ситуацията. Майка ми ги качваше на  влака и и ние с брат ми ги чакахме в София.

# 298
  • Мнения: 29 708
Точно си мислех как дрънчаха бурканите във влака. И ако имахме еднакво ядене си разменяхме бурканите, защото всеки искаше да опита нещо поне малко по- различно

# 299
  • Мнения: 5 130
   Променят се времената и определено има някаква цикличност. Моите деца (на 25 и 15), считат домашната храна за лукс. С баща им от десетина години правим лютеница (в хола я правим Simple Smile ), от две-три години кисели краставички и карфиол, от 1-2 години по малко домашно сладко, а тази година, за пръв път, направихме и 20 буркана компот. Направо избихме рибата с компота! Кой ти е виждал такива неща. Само компот от ананас от магазина. Много са впечатлени, малката на парти в приятелка занесла лютеница и солен карфиол, казали все това да носи.

   Родителите ни са възрастни и не правят такива неща. (Те и като млади много-много не правеха...)

Общи условия

Активация на акаунт