Номинации за най-голяма муня (тема 10)

• 71 543
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Най-общо и за да не ходите в кулинарната тема:
Скрит текст:
мармаладът е гъст, с пасирани и прецедени през цедка плодове, гладък - без парченца плодове (ако се вари дълго, може да се реже както ябълковия навремето, пък и сега тук там се среща). Конфитюрът съдържа цели или дребно нарязани плодове, които се варят или пекат със захарта без или с много малко вода (при плодове, които трудно пускат собствен сок в началото). Сладкото (бонус извън питането Simple Smile ) е с цели плодове и сироп, предварително сварен от вода и захар. 
Мармалад се прави в България от векове, ама надали от цитруси - обикновено от ябълки, круши, сливи, шипки, праскови, в по-южните държави - може. Използвам понятието в общоприетия у нас смисъл, пък кое как се нарича в други държави, не знам.
Не съм изследвала, но предполагам, че произходът му е от пестила, а може да са съществували и паралелно.

# 571
Пестила е по-стар, може и без захар и не изисква специални условия за съхранение. Конфитюр и сладко може - в делви в мазето, но съдейки по произхода на думите, мармалад вероятно е започнало да се прави чак втората половина на 19 век - най-късно навлизат английски думи. Конфитюр - от френското "конфи" пък сладкото си е сладко.

Не знам аз ли съм мунята, ама записах магистратура и си вадя програмата. Гледам, гледам - много предмети, много свободно избираеми, как ще съчетавам се чудя. А то в програмата ми изсипали всички предмети, трябвало и да гледам кой предмет за кой семестър и коя година се учи...Добре почнах, първото впечатление на ръководителя на магистърската програма ще да е било "каква муня" Simple Smile

# 572
natka, и аз слушам метъл (така четях навремето и за изпити), но и класика, те според мен са и много близки.
Много си е вярно това, макар че малко хора го осъзнават. Хеле пък Моцарт... Там си е сериозна прилика и то с тежички неща Grinning
Абе музика да има. Откакто си смених слушалките вкъщи с безжични, хептен ми се вдигна КПДто Joy
Я слушай лунната соната, third movement и пак ми говори за метал! Бетовен кара сърцето ми да подскача!
И понеже темата е за муните, не мога да си намеря слушалките. Май бяха с мен в Ню Йорк, но оттам нататък нямам спомен! Айподс са. Дано ги открия!

# 573
Пребих се като куче, сега най-малко месец с гипс...
Снощи в банята, нашата, дето котката не влиза уж, ходи винаги в другата, влизам аз и се къпя, излизам, подсушавам, женска рутина пред огледалото, ако знаех, че ще ходя в болница поне да се бях сресала като хората... Тръгвам да излизам и настъпвам една от тъпите играчки на котката, оттук е ясно, гимнастически движения във въздуха и при падането не станах.... А винаги си гледам в краката , че знам котката как си мъкне навсякъде играчките, а тая беше с колелца...
Мъжът ми , като ме докара вкъщи посред нощ, че сега при нас е преди обяд стои и ме гледа с гипсирания крак и:
Не знам вече, да реве ли, да се смея ли, ти си неспасяем случай и сега ми вика сакатко. 🤣

# 574
  • София
Еми и аз ревах, от смях 🤣.
Да зараства бързо и да си готова скоро за новите котешки капани.

# 575
natka, и аз слушам метъл (така четях навремето и за изпити), но и класика, те според мен са и много близки.
Много си е вярно това, макар че малко хора го осъзнават. Хеле пък Моцарт... Там си е сериозна прилика и то с тежички неща Grinning
Абе музика да има. Откакто си смених слушалките вкъщи с безжични, хептен ми се вдигна КПДто Joy
Я слушай лунната соната, third movement и пак ми говори за метал! Бетовен кара сърцето ми да подскача!
И понеже темата е за муните, не мога да си намеря слушалките. Май бяха с мен в Ню Йорк, но оттам нататък нямам спомен! Айподс са. Дано ги открия!
Наясно съм че не всеки би се съгласил, за мен имат общи черти. А ти защо мислиш че любимите ми стилове метъл не карат моето сърце да подскача, че и не само сърцето де Grinning За мен музиката е наистина добра, когато не оставя човек равнодушен, какъвто и ще да е стил музика. Независимо дали ще му се доплаче, дали ще е усмихнат до ушите или просто няма да може да седи мирен на едно място. Ако съвсем нищо не ми трепне... все ми е тая каква е, то просто някакъв фон.
А такива слушалки отдавна се отказах да използвам, аз няма да смогна да купувам нови... Къде по-едри неща губя като стой и гледай, а пък и на моите уши нищо такова не се задържа и все падат. На кабел да висят там, поне той като се влачи е друго Grinning Е, там пък стават мунщини в дамската чанта с неща на възел но да кажем че това съм го овладяла и него - пазя си от чифт отдавна отслужили слушалки кутийката и текущите се носят в нея в чантата. Тракат като ходя, ама... това да ми е, имам си и по-големи странности Grinning

# 576
  • Майничка
И аз издирвам безжични слушалки. Огромни, като ги сложа, все едно намъквам боксьорски шлем, ама нà, посях ги някъде и ни следа от тях.

# 577
Моите ги вземам в ярки цветове и се виждат от далеч (едни черни и аз така ги издирвах, не че нещо), освен че са едно от малкото неща дето си имат строго определено място къде стоят Grinning Няма друго спасение... Тези на телефона стоят в кутийката, тези за компютъра винаги на мястото си, иначе имаме проблем. Е, няма да ви казвам кутийката дали винаги е в чантата с която съм в момента, смятам че ще ме разберете правилно Joy

А да, другият хит беше пък веднъж по път съм сдвоила тези големите с телефона си и съм слушала музика до последно. И защо да ги раздвоя или поне изключа като се прибирам тук, а не просто да ги метна... половин час стоят включени преди да се сетят че съм муня и да се изключат от бездействие. Хубаво, обаче звукът на телефона изведен през тях, а аз го държа в ръка и се опитвам да се обадя. Сещайте се дали нещо чувам и дали ми се чудят отсреща много Grinning

# 578
  • Майничка
Ами... ярко червени са.😟

# 579
Моите големи слушалки стоят в едно чекмедже, малките - в друго. Никога не ги местя, нито има нужда да са в ярък цвят, обаче на ММ малките са в жълто, познайте защо  Simple Smile
С големите не е много удобно извън дома, обаче пък при високите класове има възможност за много по-различен и качествен звук от този при малките.

# 580
А, за навън не смея с големи, мога да сложа такива само по път - в автобус или при по-дълго возене в кола. Достатъчно голям заплес съм и без да си запуша и ушите с големи слушалки, аз ще стана опасна и за себе си, и за околните ако ги нося навън Grinning
Ами... ярко червени са.😟
Почетна муня значи... Grinning При мен ярко червеният цвят е достатъчен, поне до момента. Винаги има първи път де, просто ми е навик да ги слагам да се зареждат и да стоят там през повечето време.

# 581
  • София
Аз със сигурност ще си направя очила във ярък цвят. Rage
Вчера докато си издирвах за пореден път очилата из къщата, които са с черни рамки и ...сещате се мебелировката е предимно тъмна.....
седнах върху тях...на дивана. Confounded

# 582
За очилата и патилата с тях май трябва да има обособена подтема в настоящата Simple Smile
Отвратително е да търсиш очила без очила...
Но се конкурира по отвратителност с това да ги търсиш, когато са на теб самия Wear Eyeglasses

# 583
За очилата и патилата с тях май трябва да има обособена подтема в настоящата Simple Smile
Отвратително е да търсиш очила без очила...
Но се конкурира по отвратителност с това да ги търсиш, когато са на теб самия Wear Eyeglasses
Има и по-голяма отвратителност - да имаш 5 налични броя за всеки случай и да се озовеш на робата без очила. При условие, че основното ти занимание е да четеш и пишеш текстове. Weary

# 584
  • София
По същата причина и аз имам N-броя очила. но когато ти потрябват, никога не ги намираш пущините. Pensive

п.с. при постоянното забравяне си направих повече,но са с различни диоптри,което значи...че пак пада търсене

Общи условия

Активация на акаунт