Ваканцията лежерно си върви и ДЕСЕТИ клас ни предстои

• 32 925
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
  • в очите на дъщеря ми
Такаааа Рени, живот и здраве в началото на ноември за 3 дни съм в Пловдив и най-настоятелно, ша та замолА, да ми кажеш, къде да ида да се отъркам/омешам с елита.....ми няма не елитна да си ходя я.....
За РС ко, да кажа, няма и за сега май, няма и да има...миналата година 1, таз година по-рядко......мдамммм, то и без това си е чиста загуба на време....

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 13:30 от Мамзел Нитуш

# 646
  • София
renni79, Честити сладки 16 години на момчето ти! Здрав и успешен да е!

И моята мина теста за прием в програмата, мисля че около 135 т. ги докара.  Брат й се отказа след 6-тия модул (средата на 11 клас), беше изпуснал да разбере, че минават онлайн в ковид кризата и не успя да навакса с проектите. Ще видим тя дали ще завърши. Разнопосочна ми е информацията, че децата от София ще се обучават в центъра в Правец. Ако е така и са присъствено, може изобшо да не започне, дори и да е приета. А ако са онлайн, ще трябва да изпитите да я разхождаме до там, ако не са онлайн и те. Вие нещо знаете ли по въпроса?

# 647
Аз се надявам всичко да е онлайн, иначе няма как да стане при нас. Ние сме към Русе. За присъствени изпити не е проблем да се разходим, но за редовни занятия е абсурд. Силно се надявам да е по подобие на обученията в СофтУни - онлайн занятия, с постоянен достъп до ресурсите. Така, ако пропусне занятие, ще може да си прегледа уроците сам после. Не може да се върже всяка събота и неделя да е пред компютъра. Има и пътувания, и други ангажименти. Ще видим как ще потръгнат нещата.

# 648
И моят мина теста, чака резултат дали ще го запишат. Дали няма да се откаже по средата на курса и аз като вас се чудя, но ..каквото , такова. Дано да е онлайн, че присъствено ни е далече и няма как да е. Трябва да запознаем наборите, виртуално да си помагат:smiley:
Как ще пишат оценките от НВО, та нали са в точки? В удостоверението се пишат само точките, ако не си се явил, няма точки, но има удостоверение за завършен първи гимназиален етап,. То служи само за шофьорските курсове и като цяло на това НВО учениците хич не му обръщат внимание - така казва моето, което ме ядосва.
Бокси, браво, че младежът е спокоен.
renni79, здрав, щастлив, благословен да е рожденикът!
Тони, видя ли колко е съвестна твоята сладурка, стои и чака.
Рени, нали е елитно училището, защо частни уроци по толкова много предмети?

# 649
  • София
Благодаря за пожеланията.

Няма да му казвам какви високи точки са изкарали вашите деца, че ще се откаже и теста да направи дори 😀.

# 650

Няма да му казвам какви високи точки са изкарали вашите деца, че ще се откаже и теста да направи дори 😀.
Аз го гледах като го прави. И за някои въпроси му помогнах дори, чак се учудих, че някои, според мен, елементарни неща не ги знае. Ама пък кой от наборите му е чувал за Skype и  ICQ. Само една Мирка липсваше 🤣 И още подобни. Някои от въпросите съвпадаха и с тези, дадени в примерния тест, та да го погледне.

# 651
Да, и моя каза,че е имало въпроси от времето на windows 98 ,баща му е интернет администратор и имаме много книги , които синковеца ги е чел с кориците😂😂 Аз забравих за теста и сам си го е правил.Идея си нямам какви са били ,но и на нас ни стана интересно, за някои от въпросите за които ни каза.🤷

Аз го гледах като го прави. И за някои въпроси му помогнах дори, чак се учудих, че някои, според мен, елементарни неща не ги знае. Ама пък кой от наборите му е чувал за Skype и  ICQ. Само една Мирка липсваше 🤣 И още подобни. Някои от въпросите съвпадаха и с тези, дадени в примерния тест, та да го погледне.

# 652
  • Бургас
Мина и нашата родителска среща.
Нямат оплаквания от моя хубостник (само класната му ще има,но тя е в болничен). Всички учители казват - да си пишат плановете,домашните. Да наблягат тази година да учат. От догодина само профилирани предмети и немски с профрсионална терминология...ама го написах и аз,ама ми избяга граматиката 😂

# 653
  • София
Рени, честит рожденик! Да е здрав и щастлив!

Браво на всички деца, които са се явили на изпита, както и за високите резултати! Стискам палци и да го изкарат благополучно!

# 654
  • София
Рени, честити 16 години, на набора хем да са му сладки, хем да са му успешни и спокойни, а най-вече много здрави!
Според мен всички деца ще ги приемат в ИТ кариери и при тези високи точки, и при по ниски. Чакам да се похвалите, кога трябва да излязат? Важното е после да им хареса и да е тяхното, че доста деца се отказват - помня, че при сина ми бяха над 1000 приети, после останаха само няколко стотин, отказаха се. Наборката не щя. Търси други поприща, макар тази година да има преподавател, който намира за добър и смята да се старае по предмета.
По темата с РС, според мен е крайно време родителската среща да стане такава за разговори с отделните учители за децата, поотделно, като това да са кратки разговори за впечатления от ученика и препоръки, а не тези форуми с общи приказки и организационни въпроси, които могат да се осъществят чрез Школо. Доколкото знам в частните училища са такива. Но понякога пък се получават готини компании от родители, които си правят афтър парти след РС на по бира за разговори за децата, Вселената и всичко останало.  Рядко, но се случва.

# 655
  • София
Честит рожден ден на патерици и от мен, за младежа на Рени! Да е жив и здрав! Щастие, успехи, късмет и спокойна учебна година.

Моят също средата на месеца стана на 16. Някак не се толкова вълнуваше за рождения ден, спрямо предходните години. Искаше да води приятелите на селската ни къща, но му отказах ме. Условията са по-спартански, макар че според него това му било чара. Около нас къщите са безлюдни и някак ми се струват още малки за оставяне без надзор. Все пак са си още хлапета, с луди идеи в главата. Innocent
 bora, дано си права за према по програмата за ИТ. Моят изкара 122т.. Каза, че някои неща въобще не ги бил и чувал. Но наистина най-важното е да не откажат. При моят онлайн не винаги е най-доброто решение за обучение.
Училището е наред горе-долу, но винаги може и по-добре да е. Sunglasses Контролните си вървят, имаме дати и за класните - математика, БЕЛ и НЕ.

# 656
Ims, Рени да са ви живи и здрави дечицата! 🍀

Аз да попитам, пият ли вече кафе. Сутрин дреме в пътвте часове и колкото и да му говоря, не стават нещата. Та се чудя, дали да пробва с кафе за тонизиране.

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 11:41 от krasi78

# 657
Краси, набора пие кафе от средата на 7 клас. Тогава доста си поговорихме за кафето, енергийните напитки...Аз му правих кафе, като тогава слагах малко ( за да е по слабо) и се научи без захар. Към днешна дата вече пие нормално веднъж на ден. Енергийни напитки не е пил никога. За енергийните и доста го наплаших тогава, а той е от страхливите и сега  няма  и желание. ☺️

# 658
  • Бургас
Моя също пие кафе, от година може би.
Но със захар и мляко. Пие и 3в1 понякога. Енергийните съм му ги забранила, както и лекарката.

# 659
  • Пловдив
Аз съм казвала къде е елита-английската. Те са топ, върха, абе всичко каквото се сетите. Не знам защо така им помпат самочувствието, ама тоя елит като иде да учи в чужбина, ще му плащат сеансите при психолог. Или може би самите преподаватели така се надъхват. Ама стояха без учител по немски цяла година. Иначе са езикова гимназия. Сега поне наистина имат перфектен учител по немски, но човекът изрева че сега първо трябва да минат 9 клас и тогава да стигне до материала за 10. Само че няколко перфектни учителя не правят цялото училище. Но пък коя съм аз да им слагам оценка. Топ са и толкова.
п.с. толкова съм бясна ,че още не ми е минало. Не понасям такава помпозност.

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 17:42 от renydent

Общи условия

Активация на акаунт