Ваканцията лежерно си върви и ДЕСЕТИ клас ни предстои

• 32 941
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Мина родителската среща още миналата седмица, ама забравих да пиша. То не, че има какво де. Влизат най-елитните учители, които обясняват как това е най-елитната гимназия, а това са най-елитните ученици. Та този елит много трябва да внимава как ще се представи на матурите, защото е непростимо за елита, защото винаги са били първи. После влезнаха други още по-елитни учители ,които обясниха, че правят и невъзможното децата да научат нещо по предмета, ама вече нямало такива елитни ученици, както по негово време. Накрая влезнаха едни елити, които над 10минути обясняваха как ние, родителите, трябва да обясним на децата ,че информатика и информационни технологии са две различни неща. Все си мислех ,че тия елитни деца би трябвало да са наясно, а ако не са аз ли съм човекът, който трябва да го обясни. Фразата "елита на града " беше използвана десетки пъти. Не ми се иска да перифразирам онзи премиер, ама за него се сетих.
Липсва ми повръщащото емотиконче. Толкова грозно и помпозно и самонадеяно и ..... думите не ми стигат.

# 631
  • Майничка
Ами ново време, нов наратив... Едно време беше "кирковец на сянка не стои, той сянка прави".😁

# 632
Леле, reny, хем ми стана смешно, хем се потресох...Дано преподаването им отговаря на големите претенции и самочувствие...

На нашите РС е скучно- промени в правилника, общ успех на класа, дисциплина, екскурзии.... Най-много да мине някой нов учител да се представи..И е това...

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 20:58 от Vita

# 633
Рени,аз вече не им обръщам внимание на приказките.Гледам си детето, всеки ден ми разказва , какво се случва и съм на ясно.Ако не бяха частните учители ,да са живи и здрави тези "елитни"училища нямаше да са толкова "елитни". Моето сега, като го преместих е изумено досега как е изкарал.Вярвайте ми по щастлив и бодър не бях го виждала от 7клас , където си харесваше всички учители ,но не беше в Елита. Моя личен извод е ,че трябва да се вслушваме в децата си,на родителските срещи ходя само за да разбера, колко пари и за какво трябва да дам.

# 634
  • Пловдив
Преподаването не е моя работа да го оценявам. Но като слушам щерката ... има няколко учителя, които наистина са Учители.
Иначе от родителите разбирам ,че 90% от децата ходят на поне 3 частни урока. Почти всички са на немски, доста са на математика, а има и почнали химия и биология. Няколко са и на английски заради сертификата. Та добре ,че са частните учители, за да избутаме.
Иначе има заплахи какво ще се случи, ако не идат на матурите. И в тоя ред на мисли, ами ако детето е с ковид? Варицела? Морбили?

# 635
Рениии, ма то все елит до елит са се сбрали. Ужас, на няколко частни урока, горките деца. Относно заплахите за НВО, миии, ко да ти кажа, и нашите ги заплашват по единия предмет, даже имало изказване от сорта, че - мончовците наредили задължително да присъствали, защото видите ли, оценката която получат там, щяла да им бъде срочна, или срочна и годишна, нещо такова. Официалното инфо е, че НВО в 10 клас не е задължително, а и както писа и ти, откъде да се знае дали няма да има възпрепятсващи неща.

Вчера последния час г - жата закъсняла, минали 13 мин. и решили да си тръгнат. Както винаги мойта ако не звъни, ми пише. И в момента в който и казвам - от там да не мърда, ако трябва да иде до учителската, и разговора се прекъсва. Обсъждали го, и тя казала на същите две момичета ( от известно време се сдуши с тях ) да изчакат, да не стане като по ФВС. В момента в който се юрват ( на 15 - тата мин. ), и виждат г - жата по стълбите да се качва, и всички кръгом пред кабинета. Само трима дето тъкмо си тръгнали, им писали да се върнат, уч - ката първо им писала отсъствие, но после го променила на закъснение. За пореден път си спасява кожата.
И пак в петъка дето мина, г - на отсъствал ( ФВС ), замествали го. Да ама, втори час ЧСД, вместо психоложката, тя пратила един ученик, то пък за късмет се оказа комшийче. Тъкмо почва часа, някои си тръгнали, други се мотаели, трети ( като сърдитка ) били в салона, и той пристига, тя отива до него и го заговаря. Така разбрала, че пратили него да им води часа, питала го дали може да си тръгнат, казал да изчакат малко за да не стане гаф, питал ги кой отсъства по принцип, и после ги пуснал всички които били там. На тези които си тръгнали, казал че няма да пише отсъствия. Извадил лаптопа и написал в школо квот трябва. Стана ми интересно, дали и в други уч - ща правят така. По разказа на мойта, дори на неговия клас, той пишел кой го има и кой не, вместо учителите.
Днес пък по Гео. ( нали г - на напусна ) не стига, че уч - ката закъсняла, но за капак и тест им дала, на всичкото отгоре, щяла да им ги събере 5 или 10 мин. преди края на часа, тъй като чина на който седи сърдитка, има картата на България, отишла покрила го с някво табло, сложила отгоре още нещо си, и най - отгоре раницата на едното момче, целта е, да не си помагала с картата. Тя пък вика, то и да исках пак нямаше да мога, тъй като там ги няма всички пунктове. Иииии, за капак, тая вечер я пита едно момиче дали е в тая паралелка, и то защо, защото видите ли разбрала, че някакво момиче от другото уч - ще, което го познават, щяло да се мести при тях ( в паралелката на сърдитка ), а туй дето уж ще се мести, му се носи славата на ......, та тая седмица ще се разучава този слух.
Да свършва и тая седмица, та само два дена да издържат през другата, а през останалите да си отпочинат малко.
При мойта емоцийте край нямат. Всеки ден се случва по нещо.

# 636
  • София
В петък цял ден бях в Пловдив. Ако знаех къде е елитът да бях отишла и аз да се намешам сред него. Можеше и за мен да се закачи малко елит.
Ако знаете къде другаде има елит, кажете! Да не ходя само аз от простолюдието.
На нас ни казаха, че през януари ще имаме родителска среща за НВО и профилите. Но силно се съмнявам да сме чак толкова елитни, че да искат всички деца да ходят на НВО. По-скоро ще се опитат да накарат половината деца да отидат на математиката, а другата половина на БЕЛ. Така ще сме само на половина елитни, но ще ни снимат от правилния профил - елитния. Така математическите паралелки ще са елитни по математика, а хуманитарните ще са елитни по БЕЛ. Така подочух де. Ще видим какво ще ни кажат през януари.
Стискайте палци и ние да се окажем поне малко елитни, че вече много започнах да й завиждам на Рени. При тях и родителите са елитни, а при нас са дяволски изчадия, които създават проблеми.

# 637
И нашата родителска мина. При нас са решили, че оценките от НВО ще бъдат годишни оценки по ИУЧ. Може и срочни да са казвали, не съм сигурна.

# 638
Ние нали сме в чуждо училище, така че преди месец имахме само една кратка родителска среща онлайн с класната. Най-общи въпроси, нищо конкретно не сме обсъждали. При нас допълнителният профил е общо взето ясен. Избират си английски като трети.
Младежът направи в неделя входния тест за ИТ програмата на МОН и сега ще чака мейл дали е одобрен за участие.

# 639
  • София
Стон, и моят се записа за ИТ програмата, но остави теста за следващата дата, че в неделя беше рожденик и не му беше до това. Почти съм сигурна, че дори и да го одобрят, някъде по пътя ще се откаже, но да видим, може пък да ме изненада.

# 640
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ох бе, Рени, да бяхме в Пловдив, че да пратя младежа да се обърка с елита. Многоу ме дразнят такива.
Бокси, много се радвам, че младежа си е намерил неговото място. Щастливо да си изкара оставащите ученически години там.
За РС при набора не се и говори, но те в това училище не си и дават зор. Оценки валят на поразия и най-вече по история-Има цели 3.
Решил е да ходи на олимпиадата по ИТ(ако не се лъжа Confused) та вчера имаха нещо си онлайн с господина в 21 часа. Много е нахъсан.

И да помоля нещо извън темата.
Наближават черни седмици, петъци и т.н. Имам нужда от ново роботче за почистване. Преди 2-3 години бях срещнала във форума, че някой от вас се вихреше в темата и да вземе да ми пише на ЛС да питам аз няколко неща. Нямам време да чета.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 09:10 от ninanb

# 641
Аз това с НВО  да се пишат оценки за срок или година, не го разбирам. Значи,  набора може да има шестици, на НВО да се ,,спече" от притеснение и да има примерно 5 или 4 и ? Ще му пише за срока 5 защото си знае материала, но се е притеснил или е объркал задача примерно от 8 клас ? 🤷
Господина им по мат е освен добър математик и страхотен педагог. ☺️ Казал им е че ще им пише оценката от НВО само ако е по висока.  Иначе на родителската среща казаха, че това НВО няма тежест, но да не казваме на наборите. 😁🥳
Да сЪ похваля 😁 набора има 6 на входното по математика ☺️ От шести клас за първи път се случва, на входно по този предмет да има шестица. Доста се е и ,,стегнал" де пу, пу...😁

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 21:58 от tatatuni

# 642
Бокси, пропуснахте, сори. Много се радвам/е за новото училище на набора, поне няма да се притесняваш вече дали ще или няма да му хареса. Все тъй да е до края.

Вампи, от съ не обади душо, да съ видим макар и за кратко. Мноу си лоша, тъй да знайш. И ние бяхме там, хем и сърдитка щеше да я видиш.

Ама мноу сте нахални, всички решихте, че искате да съ отъркате у елита, та барем въ фати. Я на опашката след мен, ама ха.

Татунче, браво на дятето, няма нищо, че е на входно, точно на входно пък да изкараш такава оценка, си е супер.

При сърдитка оценки валят предимно по АЕ, тъй като на входното не успяла да разбере условието на един от въпросите, а на друг пък го омотала също, оценка банан. Преди това бяха правили някъв преразказ ли каза, теза ли беше, та за него оценка май няма. Но пък таз е решила откакто е минало входното, все оценки да и пише. Там е с най - много, следват го РЕ където не е изненада, нищо че пък там от входно е с боровинка и другата се сещате каква е. За сметка на БЕЛ и Мат. където от входните е с моркови, и не само по тях. Тук таме се мяркат банани, боровинки и грахчета. Само да не ми домъкне някой и друг нар, те тогава тйрлю гювеча ще е пълен.
За РС им казали, че ще има, нооо, когааа, идея си нямат.
Сърдитка тотално взе да ненавижда тази по БЕЛ, завчера или вчера беше, се оплакваше как само крищяла. Де жа вюююю, ако и тук се почне като в старото, хич не ми се мисли. А целия клас се дразнят на новата по Гео., ходила да се жалва, че ядяли в час, не слушали, закъснявали и тем подобни. Сърдитка вика - кво съ оплаква, тя е тая дет закъснява, тя е тая дето като я питаха дали може да си доизядат им разреши, тя е тая дето иска да направим теста за има - няма 20 мин, вместо за нормалните 40 мин., но и децата не си мълчат. И те се оплакват, ноооо, с тяхната класна, като я гледам дет за нищо не става, май само с жалването ще си останат.
Най - добре ще е, да продължавам с омкането и мантрата - да са живи и здрави децата.

# 643
Renni, и аз не съм сигурна дали младежът ще устиска. Предполагам, че ще е одобрен, защото изкара доста точки. 50 въпроса бяха плюс анкета накрая. 150 точки беше максимумът, той май имаше около 140. Оттам насетне зависи дали ще му харесат занятията, начинът по който се водят, обясненията. Добре изглежда програмата като учебен план, той е амбициран и вече зависи реализацията ѝ и преподавателят. Ако вижда, че има смисъл, ще завърши. Дано се получат нещата.
Сега заляга над немския. Не знам дали писах, но отново се организира екскурзия - Италия, Лихтенщайн, Швейцария. И отново участниците ще се определят спрямо резултатите от контролното по немски.

# 644
А някой знае ли кога ще излезнат резултатите ?Моя каза,че е изкарал 143т. На сайта им вече има учебен план за тази година и ми се видя много добър.
Стон успех на младежа,щом има желание работите ще се получат😀Дано и при нас обявят някоя екскурзия.😊

Общи условия

Активация на акаунт