Ваканцията лежерно си върви и ДЕСЕТИ клас ни предстои

• 32 562
  • 752
  •   1
Отговори
# 45
  • Mars Hotel

В повечето случаи се знае, но не е задължително! Няма еднозначен отговор, а пък и за всяко училище е различно. 😁
Много ти бях полезна нали? 🤣
Макак, полезна си ми, разбира се! Сега знам повече, отколкото преди да питам. Joy
Ще чакам и Вампи да се изкаже с повече конкретика по въпроса, за нея няма тайни в нашето училище.

# 46
  • Deutschland/HE
И аз ви чета редовно, но нали сме по друга система. Конролните свършиха в средата на юни, после имаха дме седмици задължителна практика. Всеки трябва сам да си намери място, да си подаде докумнти (учат ги да пиша СВ). Сина ми отиде на практика във велоателие, при треньора му по волейбол. Доволен беше. След това в 11ти клас ще имат още веднъж. Това е за всички ученици, не е в професионална гимназия.
Ние имаме повече ангажименти по дъщеря ми, тя завърши тази година и емоции по всичките матури (5бр), после раздаване на дипломи, аби бал (с присъствието на родителите е), а сега кандидатстване.
От петък и ние ще сме във ваканция/отпуска и ще се приберем да видим баби и дядовци, да отидем на планина и плаж. Няма задължителна литература, само да четат е препоръката.
Весело лято на наборчетата!

# 47
Колибри, разказвай когато ти е удобно, ще ни е интересно да разберем при вас как стоят нещата. Ето сега научавам / е, че при вас имат две сезмици практика а не е в професионална гимназия. Успех на каката със кандидатстването.
Да си изкарате една хубава и приятна ваканция, да се разтъжите с бибите и дядовците, може и с част от роднините и приятелите.

# 48
  • София
Ама ни една дето е, или е била, на почивка, не пусна фото, а ние тук чакаме око да плакнем.

Айде, благосклонно да споделя малко Йонийско море в 50 нюанса синьо. С уговорката, че трябва лично да се види и пипне, на снимки изобщо не е същото (повече от половината нюанси се губят, а и не се активират всички сетива по картинка - друго си е да мирише на море). Поздрав от Лефкада
Скрит текст:

# 49
  • Майничка
Във Франция също са го въвели това със стажа, имахме през юни дете оттам по обмен и му се водеше стаж, от редовна гимназия е.

# 50
Ех, морето...Мандаринка, красиво е ☺️
Аз нали съм морско чадо, та след седмица тръгваме и в деня който пристигнем сме на рожден ден на татко. ☺️ Вече нямам търпение. Иначе и ние отсядаме по хотели, защото у дома няма място. Екстра ни е де 😁 Спим в хотел, ядем в къщи 🤭 
П.П. От Балчик съм. 😄🥳

# 51
Мандаринка, страхотна Лефкада.

# 52
  • София
colibri харесва ми това със стажа -велоателие значи, че ще се научи да поправя велосипеди ли? Хареса ми и препоръката просто да четат, по техен избор. А голямата какво иска да учи, май сме се засичали в септемврийчета 2004г. или бъркам?
Мандаринка, благодаря за споделената морска красота!
СС1 наборката е страхотна, още много успехи да има, но и да успее да си почине лятото!  
Щерката щъка из испанско в момента, доста път минаха досега, втората част от екскурзията ще е по разглеждането на забележителности в няколко испански града. Тъкмо изплатиха сега стипендиите при нас за втори срок, да има за сувенири и паеля Smile
Светлица и ra, Вашата екскурзия с каква дестинация е?

# 53
  • Deutschland/HE
Да, учили са ги как да ремонтират велосипеди, смяна на гуми,  жило на спирачка и разни такива неща. Важното е децата да опитат сами какво е да ходят на работа (е, не са на 8ч, а на 6ч), да бъдат поставени в друга среда. После трябва да направят презентация на съучениците си.
На приятели дъщеря им пътува от Южна Германия до остров в Северна, за да помага на биолози при проучвания в Северно море.

Дъщеря ми е юни 2004, от време на време пиша и в нейната наборна. Тя иска да учи математика. Взе матурата по профилираща математика с отличен. Сега кандидаства в Аахен, Хайделберг и Манхайм.Първото и желание е Манхайм.
Тя завършва тази година, защото в Хесен повечето гимназии са Г9, учиш девет класа след грундшулето (до четвърти клас).

# 54
  • София
Браво, значи са набори с моя син, оттам се знаем! В Майнхайм има и хубави икономически специалности? Успех! В България връщате ли се лятото? Наистина тези немци много практични и идейни, а ето както се разбра и във Франция така подхождат. Догодина ще се поинтересуваме за някакви стажове тук, би било полезно.

# 55
  • Mars Hotel
Colibri, включвай се по-често - и на мен ми е интересно как се случват нещата по немско.

Bora, нашите обикалят Будапеща, Братислава, Прага и на връщане - Белград.

# 56
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Много хубави снимки от Лефкада. Все се каня за там, но нещо много път.

Colibri споделяй по-често и на мен ми е интересно.

Аз цял ден оправям багаж за морето и все в бг мамма вися. Вълнувам се много за големите. Днес и споделих на голямата, че грешно съм смятала бала на СУ и има шанс за там. По гласа й усетих, че май предпочита НБУ. Терзания майчини някакви. И вас ви тормозя. Ша ма простите

# 57
  • София
Светлица, чуден маршрут и с по малко път.
Нинка, в СУ само психология ли е писала? Има деца, които предпочитат психологията в НБУ, аз нямам сравнителен поглед върху тази специалност в двата университета и предпочитанията, само знам, че е много популярна сред кандидатстудентите сега, поне двама познати имам, като единият иска в НБУ, девойката цели СУ.
Стискам палци да влезе и на двете места и да се почуди Laughing А има ли време между изчакване на второ класиране в СУ и записване в НБУ?

# 58
  • София, в момента в любимото ми село Железница
bora крайния срок за двете места е 19-ти, когато дружно се връщаме от различните места. СУ последните 2 години не е имало второ класиране. Всички места и ДП и платено се запълват още на първо. Като второ желание и на двете места е Журналистика, но просто, защото аз натиснах да се пише нещо.
Голяма част от преподавателите в СУ преподават и в НБУ, но по-практично насочено.

# 59
И нашето море приключи,отдъхнахме си и от днес наново в джаза🤪Топло е и хич не ми се работи🤪
Набора също е предупреден ,че ще чете задължителните книги,но обеща само нужните за матурата,така те чакам го да започне....Другата седмица ще работи с приятелче при неговите родители и е щастлив,че ще получат парички.Хората имат сервиз и ще се местят,та младежите ще боядисват,товарят,чистят,подреждат-ще са от помощ и няма да мерят улици в жегите.
Стискам палци на ninabg за желаната специалност и университет.
Мандаринка,снимките са очарователни.

Общи условия

Активация на акаунт