Ваканцията лежерно си върви и ДЕСЕТИ клас ни предстои

• 32 559
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
Мандаринка, чудни са снимките! Весело да си изкарате.

Размечтах се за моренце, вече с нетърпение очаквам понеделник, да се завърне младежа, да стегна куфарите и "дим да ни няма".

Профилите вече са обсъждани в училище. Младежите от групичката на моя човек са набелязали профилите, които ще избират, само той все още се колебае между два предмета.

# 76
  • София
Благородно завиждам за моренцето Simple Smile

Тази година не се очертава лятна отпуска с подобаваща почивка, поради много мои ангажименти. Та се налага наборката да си уплътни времето с извънкласни дейности, дето принципно са приятни, но не и в този случай, защото са по моя инициатива (много съм лоша!), пък макар и  с нейно съгласие (мир да има!). И не приемам отговор "Няма да чета задължителната литература" - чинно съм приготвила книгите. Засега само разказа на Хайтов и "Гераците" е прочела, чака я целия роман "Тютюн".

Та понеже няма да мърдам от София, дали пък да не разпуснем с някоя среща на "теферич", ако има и други желаещи?

# 77
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Каката ще учи в НБУ. ДП в СУ за Психология е приети 33.момичета с бал 30 от 30. Тя е 89 резерва с бал 29. 15-та резерва е за платеното, което с мин бал 29.33.

# 78
  • София
Ninka, на късмет ще й е явно НБУ. Може пък стипендия да спечели и ще намалят таксата.

Успешни и незабравими студентски години!

# 79
Какви са разликите в таксата в НБУ и СУ платено?
И аз надничам в дванайсетокласната и гледам балове, че догодина големият е на пангара и започвам леко да се напрягам. Младежът не. Той си е решил какво ще учи уж, ама чакам, да вземе да отвори учебни планове, да ги прегледа, да сравни тези няколко специалности, които уж му пасват. Тц. Има време. Няма да се занимава отсега с глупости я.

# 80
НБУ 5400
СУ платено 3030

# 81
  • Майничка
Б@си зверските балове за момичета в СУ! Заръчах на наборката да гледа френските университети.

П.П. Тази година направихме маршрута на екскурзията така, че да минем през няколко града с читави университети, по-непознати за българчета. Като гледам, баш навреме. 🤭

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 17:28 от gargamela

# 82
Нинка, да играе второ класиране ако държи на СУ, нищо не губи. Пък съдбата знае най-добре какво е добре за детето ти и така ще се подредят нещата. Каквото и да се случи, въобще не се съмнявай, че е правилното за нея.

# 83
То въпроса е, че не съм сигурна на какво държи. Тя е в Черна гора, а ние на Черно море. Прибира се петък/събота и заминава за Гърция. Имам пълномощно за КСК и записването й като студентка, но имам само последния ден на двата университета следобед да действам.
Мисля...и тя уж мисли

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 08:14 от ninanb

# 84
  • София
Нинка, в НБУ е доста желана психологията, нали и тя самата натам клони! Ще изкристализира правилното решение до последния ден! Миналата година с колко е паднал бала? Няма ли начин да се задържи до второ класиране или изпуска НБУ, таксата сигурно веднага я искат?
И аз лятото ще съм си в София и ще си работя, септември чак ще ми е лято, така че съм на линия. Наборката си е планирала някакви неща, така че и без мен ще се оправя.
Правото, а и особено психологията,  верно зверски балове, за правото от времето на моите кандидатстудентски  изпити си беше трудно влизането. Тази година с лесната матура и оттам високите балове се сгъсти конкуренцията.
Френски и всякакви университети са добре дошли като информация и препоръки (не че още е започнат френския, но ей така да помечтаем).
Иначе да споделя нещо за тези набори с интерес към ИТ кариера и подобни, които обаче не учат с училища с такава насоченост (от МГ също може, освен от ЕГ и други), точно от 10 клас есента започва тази програма https://it-kariera.mon.bg/e-learning/. Миналата година синът ми и негови съученици я изкараха, започва се от съвсем начално ниво. След ковида е онлайн, и обикновено събота и неделя и през ваканциите, накрая се сдобиваш с допълнителна диплома за средно образование приложен програмист. Държат се изпити и накрая матура, но тя е извън задължителните, има и проекти. Всичко е по желание, продължава 3 години 10, 11 и 12 клас. Моята щерка май няма интерес към тези науки.

# 85
bora, благодаря че ни мислиш. Достатъчно ви четох големите миналата година. Аз просто не знам какво мисли с тия ограничения в тарифните планове. Нямаме време да говорим. Много е сложно
Солен поздрав от морето
Тони, утре ще ти го снимам, че днес се засекахме с много лични приятели и нямах време. Флага е червен от миналата събота - егати кефа. Особено след като си тръгнаха спасителите в 18 🤣 А набора забегна нейде със съучениците до 7 клас

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 22:51 от ninanb

# 86
  • Майничка
Чудна е тази програма за приложен програмист, стига да имат интерес и хъс младежите. Познавам 3 деца, които я изкараха и още десетина, които искаха, но не устискаха, твърде ангажиращо им дойде.

# 87
Чудна е тази програма за приложен програмист, стига да имат интерес и хъс младежите. Познавам 3 деца, които я изкараха и още десетина, които искаха, но не устискаха, твърде ангажиращо им дойде.

И на мен много ми хареса тази програма. Но се чудя дали ще може да я изкара. От понеделник до петък е на общежитие, без лаптоп. Не виждам как ще успее събота и неделя да се подготвя, ще трябва да учи и по другите предмети, а и да почине. А лаптоп в общежитието е равно на счупено. Та не знам, сигурно няма да иска. А и матури ще бори. 🤔

# 88
И аз я видях тая програма, ако не се лъжа мин.година. Получаваш китап, не са ангажирани цяла седмица, което е добре.

Нинка, споко, първо другарчетата, после останалите и снимките. Каката ти е прекрасна, да е жива и здрава, още много места да посети.

# 89
Хвърлих и аз един поглед на програмата. Това нещо може ли да се кара само онлайн? Четох и за присъствени занятия, а център в нашия град няма.
И учебната програма не видях никъде.

Общи условия

Активация на акаунт