Коя ви е мечтаната дестинация и защо?

• 11 135
  • 313
  •   1
Отговори
# 285
  • SF
Аз имам такива дестинации, даже са много. Под "да ми се отвори възможност" разбирам да си намеря компания, приятели, с които да ги посетя. Иначе дестинациите си стоят там и ме очакват - мен и още някой/някои.

# 286
През годините, когато пътувах с приятели, а съм пътувала с много и най-различни компании, (с повечето не повторих), само с една единствена приятелка си паснахме като ръка и ръкавица, без дори думи се разбрахме вътрешно и имахме една и съща представа и желания за пътуванията. С нея обиколихме цяла Испания и ходихме заедно в Мароко, пак бих пътувала с нея.
Много е трудно и не мога да си го причиня да пътувам с всеки приятел, недай боже с непознати просто за пътувания да се конфигурираме....приятели са ми съсипвали ваканциите, защото се оказваме твърде различни. А това момиче ми беше станало като сестра, сега също имам такава близка приятелка, но тя живее в друга държава и си ходим на гости веднъж годишно.
Съжалявам, че не съм питала предварително просто как си го представят, дори едно просто море за всеки е различно, някои стават на обяд,защото им е ваканция или са били до сутринта на дискотека,  други рано, за да идат на плаж. Едни не ядат цял ден или от супермаркет, или хамбургер, други търсят ресторант с морска гледка. Не мога и не искам да спя с приятели в една стая, още по-малко в едно легло.

# 287
  • София
Есме, на мен ми се ходи в Португалия и Испания.

# 288
  • Sofia
Ако имате мечтана дестинация, нещо, което сте искали да посетите много години и изведнъж ви се отвори възможност, но нямате компания - бихте ли тръгнали сами или бихте се отказали?

Мисля, че отговорът е повече от очевиден. Тръгвам на момента!

# 289
  • София
И аз бих тръгнала веднага. 😃 Имахме приятелска двойка, с която пътувахме няколко пъти. Изкарахме си страхотно, но те се разделиха и вече няма как.
В чужбина май никога не съм пътувала сама - или с половинка, или с децата или с приятелка, но ако имам възможност да отида някъде, където много искам, не би ме спряло това, че съм сама. 😃

# 290
  • SF
Съжалявам, че не съм питала предварително просто как си го представят, дори едно просто море за всеки е различно, някои стават на обяд,защото им е ваканция или са били до сутринта на дискотека,  други рано, за да идат на плаж. Едни не ядат цял ден или от супермаркет, или хамбургер, други търсят ресторант с морска гледка. Не мога и не искам да спя с приятели в една стая, още по-малко в едно легло.
На предварителен разговор нещата може да изглеждат супер. На втория ден може да ти стане ясно, че човекът не си е давал сметка какви ги приказва. Ще ходим на плаж, ще ходим тук, ще ходим там, ще ядем това и онова.
А 48 часа по-късно: Нещо не ми е добре. Май съм се подула. Нещо ме ухапа, нещо ми се спи... Нали щяхме да си почиваме и да си изкараме добре...

# 291
Според мен пътуването е споделено преживяване и не бих тръгнала сама. Пътувала съм със семейни приятели и изкарах дълго време сама (те имаха различни интереси, седеше им се по цял ден на плаж, а аз исках да обикалям съседните градчета и селца) и не е съвсем моето - доставя ми удоволствие, но доскучава.
Иначе мечтана труднопостижима дестинация ми е Антарктида, а някоя по-лесно постижима - Исландия.

# 292
  • SF
За Исландия и аз съм навита. Мечта ми е от около 3-4 години, но е по-особена дестинация и няма много желаещи за нея. Затова още не съм я осъществила.

Иначе и аз съм пътувала сама. Била съм на гости в чужбина и ми се е налагало през деня да прекарвам повечето време сама. Справям се, организирам се, но предпочитам с компания.

# 293
  • София
Ооо, около мен има много, които мечтаят за Исландия, някои вече ходиха даже.
Антарктида от Аржентина става. Покрай една група за пътувания в Китай се запознах с полякиня, която е ходила там сама. Така де - до Аржентина е отишла сама и оттам вече с местна екскурзия.

# 294
  • Melmak
За Исландия и аз виждам някакво популяризиране напоследък. Струва ми се също интересна дестинация. Даже ми изскачат доста реклами във фейса за Исландия (за екскурзии).

Есме, ясно, че обвързани с деца не са подходяща компания за необвързани без деца. Нямах това предвид. Просто обвързаните с деца търсят дестинации, хотели и места удобни и подходящи за деца дори за едно просто море. А млади двойки или необвързани търсят друго в повечето случаи. За необвързаните го казах, защото ако имаш приятелки със сходен вкус или дори познати може да си правите компания.

# 295
Исландия е изключително популярна от няколко години, даже вече страдат от свръх туризъм...

# 296
Наскоро бях гледала един круиз, тръгва се от Хамбург и се минава Исландия, Гренландия и на връщане Шотландия и езерото Лох Нес. Общо 2 седмици е пътуването.
Ох, и на круиз искам. Но едно по едно.

# 297
  • SF
За необвързаните го казах, защото ако имаш приятелки със сходен вкус или дори познати може да си правите компания.
Е, ако имам приятелки със сходен вкус, но не само това е достатъчно, изобщо няма да повдигам темата.
С времето сходният вкус, финансите и свободното време за ваканции започва много да се разминава, въпреки че хората са си приятели и си поддържат отношения.

За Исландия, както споделих, приятели с моя вкус вече я посетиха и вече не мога да се радвам на тяхната компания. Едната от зор да тръгне в определен момент, замина сама. Мисля, че го направи 22-ра година и Ковид ситуацията още беше валидна. И други познати вече я посетиха. Надявам се да намеря някоя сформирана група, към която да се присъединя, но за сега не ми се получава.
Значи по темата ще отговоря: Португалия и Исландия.
Пожелавам си да ми се сбъдне още тази година поне едната от двете дестинации!
И после да се готви другата! Simple Smile

# 298
  • Melmak
И аз искам Португалия. Наскоро мои приятели ходиха, гледах им снимките. Много много искам там. От европейските дестинации ми е на сърце. На скоро осъзнах, че искам и повече Италия. Там сякаш е малко пристрастяващо, отидеш 1-2 пъти и все искаш да видиш още места и още. И е нормално, особено на малки порции винаги е добра дестинация. От България е и близо.

Да, така е, вкуса с годините се променя, а някои хора работят работи с различни възможности за отпуск. Примерно някои не ги пускат в началото, края на месеца, защото са във финансовия сектор, учителите почиват предимно лятната ваканция и октомври трудно ще вземат 10 дни за да се разхождат из Мадрид и Порто примерно.
Скрит текст:
С приятелските семейства също е сложно. Ние не успяхме да намерим съмишленици за пътуване където и да е. Имаме голяма компания, която успява редовно да ходи на море заедно. Миналата година беше малко изключение и опитахме да мислим вариант за заедно. Дойдоха при нас, бяхме в съседни хотели. Ами.. сложно се оказа. Аз ставам рано, правя йога, преди това гледам изгрева. После закусвам и пия кафе, след това отивам на плажа към 8 и 30-9:00. Те в 9 се сещат, че тъкмо са станали и искат да пият кафе ама на заведение, после да закусят и после към 11 плаж.
То хубаво, ама да не очакват от мен да спазвам тоя ритъм.
Сега пак са на море в разширен състав този път и не отидохме с тях. Бяхме планирали една екскурзия до Прага през март 2020. Обаче я планирахме доста преди пандемията и като затвориха всичко просто отпадна. Жалко, че не я реализирахме, сега не виждам как бихме се организирали за нещо подобно.

# 299
  • София
Хечи, препоръчвам ти Авейро и Коста Нова, щом те влече Португалия. Сезонът за плаж обаче там е кратък, но можеш да се усетиш и като във Венеция, но без тълпите туристи.

Общи условия

Активация на акаунт