Коя ви е мечтаната дестинация и защо?

• 11 135
  • 313
  •   1
Отговори
# 255
ivelina_80, бях 2015 и тогава беше страшно евтино по заведенията за хранене, направо жълти стотинки беше тогава, а храната и хлябът бяха невероятно вкусни, помня един хляб, който го изваждаха от една фурна малко хрупкав и корав прилича на барбари хлябът в Иран, ментовият чай също вкусен и евтин. Хотелите също не скъпи, но извън Европа трябва да са 4/5 звезди задължително.

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 13:00 от T.Valcheva

# 256
Включвам се и аз в темата, искам да обиколя света, започнах вече с далечните дестинации и набирам скорост колкото мога. До сега съм била в Румъния, Гърция, Италия, Филипини, Сингапур, Малайзия и Индонезия. Египет ми беше голяма мечта и живи и здрави октомври ще я посетя, от малка съм пристрастена към египетската история и култура и нямам търпение да се докосна до това място. За догодина сме планували Тайланд и Финландия, а на пролет мисля да посетя и Кипър, ако имам време. Най - голямата ми мечта завинаги обаче остава Япония. Винаги казвам, че ида ли там, знами съм била навсякъде 😅

# 257
Аз съм посетил около 1/3 от държавите по света. В сайта магеланци например.. това нищо не е... Май повечето са с по над 100.
Най-много се накефих на Андора, скандинавските и прибалтийските.  Северна Норвегия - красота. Сега ще повторя и Финландия, но не Хелзинки, а Oulu и Rovaniеmi, ама през зимата, вече имам билети. Сияние, студ, сняг, супер. Трите прибалтийски държави много ми харесаха, и атмосферата и всичко. Преди няколко седмици повторих Латвия, други градчета от тези, които гледах предния път, Рига също е велик град.  Естония е супер, Литва също.

# 258
  • София
Аз отдавна не броя държави. Едно време като че ли повече обръщах внимание на това колко места съм посетила. Въпреки че винаги съм обичала да се връщам там, където ми харесва. Понякога е трудно да съчетавам нови мечтани места с такива, на които да се връщам, защото отпуската не е неограничена Grinning. Но пък и ми е странно като познати ми кажат “Ама ти нали беше там?!”. И дори нямат предвид определен град, а че съм била в държавата. Последното беше когато казах, че пак ще ходя в Китай и получих отговор “Ама нали беше?”. Да, бях в два града… в огромна страна с много неща, които да се видят. А в същото време имам познати, които бяха в Рим, чекнаха си Италия от списъка и повече не ходят никъде там. Та - всеки си има неговите предпочитания.

# 259
А в същото време имам познати, които бяха в Рим, чекнаха си Италия от списъка и повече не ходят никъде там.
Е това е безумно. Аз непрекъснато повтарям и потретвам държави, за да видя нови и нови градове в тях. В същото време не отивам в нови държави. Броенето е тъпо нещо.  В страни, които ми харесват, ще ходя непрекъснато.
А до Италия съм ходил поне 7-8 пъти, но в Рим не съм бил. Невероятно, но факт, хахаха

# 260
  • София
Безумно, ама ей на. Това са хора, които броят държави, даже не се и впечатляват на нещата, които виждат. Правят си снимките за инстаграм - буквално, защото ме ползват за инфо по снимки на инфлуенсъри кое къде се намира.

😄 Ама, и аз си имам списъци - моят е в колко страни съм карала кола. Сега мечтата ми е да карам в Азия - в Китай са разрешили вече взимането на кола под наем от чужденци и обмислям дали да не се възползвам да си отбележа и това в списъка.

# 261
Аз повторям не само държави или големи градове и столици, но и малки градчета. Харесвам градския туризъм пролет и есен, и просто да се мотая из някое градче, което ми харесва без да има твърде много народ и туристи, да седна да си почина с някой чай, защото най-много повтарям в Турция.
Но ето че дори нещо, което е било мечта, изпълнена не толкова отдавна като Мароко съм забравила някои неща, например в кой точно град обикаляхме с това влакче и други подробности. Най-ярко помня Казабланка, най-много ми хареса Маракеш, очаквах да е Фес. Затова обичам снимките, да ги гледам и да се сещам какво е било, и да изплуват приятни спомени. И после да се върна и да го преживея по съвсем различен начин, защото дори един много малък не туристически град всеки път е различно преживяване. Но има дестанции, на които ако изобщо отида няма как да се върна, защото е много скъпо, например друга мечта Кения на сафари и плаж. Обичам повече малки държави, по-бързо да се придвижваме.

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 06:48 от T.Valcheva

# 262
А аз съм с мечта да посетим и обиколим със семейството ми възможно най- голям брой малки държави🙂
Засега сме били във всички европейски, остава да разгледаме Малта през ноември или май- още се колебая за сезона, искам да я видим в най- добрата светлина, без ветрове или жеги.
😉А последни  ще бъдат островните джуджета, живот и здраве🌞

Поздрави от Люксембург.
За около 12 път / и лични причини има/, но мнооого любима държава.🌺

# 263
Някой ходил ли е до Истанбул с кола? Мисля да го направя през април, но не съм много добър шофьор, а вече няколко човека ми казаха, че в Турция карали като луди.

# 264
Много мразя някой да се опитва да омаловажава къде съм ходила, или ходя и да мее критикува без дори да съм го питала и да търся мнението му. Например като кажат ''Турция не ти ли омръзна'' ''оОО Турция вече ми е много скучно'' - а са ходили само веднъж в Истанбул и веднъж на пазара в Одрин... ''Искам да опозная по-далечни дестинации от Турция'', и накрая никъде не ходят и не опознават, или отиват точно в Италия, но на възможно най-евтиното място за спане и ядат от суперкаркета, и обясняват колко е зле там. Grinning Или да ми обясняват как те не биха отишли с агенция, все едно ме интересува или отивам с тях.

Little queen, през Април е фестивалът на лалето и по границата е нещо страшно тогава, с влак най-бързо се минава. И по-важното нямаш ангажимент и не мислиш за колата си, не седиш в трафика из града, защото е доста добре уреден откъм метростанции и друг наземен транспорт. Но ти си знаеш, да карат малко като в арабския свят, не спират по пешеходни и трябва ти пръв да тръгнеш, но някак си не блъскат никого. Иначе имат много добри магистрали големи, широки и почти празни, не като Тракия, така че по-скоро вътре в града трафикът е голям и не виждам смисъл аз от кола.

# 265
Някой ходил ли е до Истанбул с кола? Мисля да го направя през април, но не съм много добър шофьор, а вече няколко човека ми казаха, че в Турция карали като луди.
Ходил съм, но по-скоро дотам с колата, паркирам на хотела и после пеш и с трамвай. Не карат като луди, просто трафика е огромен, много коли, малки улички.

# 266
А аз съм с мечта да посетим и обиколим със семейството ми възможно най- голям брой малки държави🙂
Аз тази година направих за сефте Люксембург, хареса ми.
Скрит текст:
И далеч не е толкова скъпо, колкото се говори. Абсолютно същото като в съседните й страни. Много по-скъпо е в скандинавските, Исландия и Швейцария.  В хранителните магазини в Люксембург е по-евтино и оттук. Градският транспорт безплатен, влаковете безплатни в рамките на Люксембург, а ако са международни, плаща се само отсечката, която е след  границата (която е невидима, заради Шенген и влаковете дори не намаляват скоростта си). 5.80 евро ми беше двупосочен билет за влак Люксембург-Трир-Люксембург (плаща се само тази част от навлизането в Германия, до град Trier, който пък се оказа супер класив).
В средата на юни бях в Андора и беше 4 градуса като пристигнах (сутринта е било 1 C, xaxa), красота, където и да погледнеш.  
В Малта преди десетина години бях, нищо особено... готина страна е, ама чак да отида втори път.... едва ли. Март месец беше, хубаво време. Лятото - никога. В Кипърската гръцка част (демек Република Кипър) съм бил, също..
След месец ще съм в Северен Кипър...  и така, с моите държави-джуджета.  

Искам да видя Лихтенщайн, но да видим как ще стигна дотам. Може би евтин билет до Меминген и оттам някакъв влак... Че самолетитните билети до Цюрих са по-скъпи.

# 267
Лихтенщайн от Мюнхен и веднъж от Залцбург с рента кар😉Хубаво е, чисто, идилично, чудесна еднодневна дестинация.
Потвърждавам за цените в Люксембург😵💫Но ако знаете колко скъпи са услуги, хотели, наеми….Разбира се, днес преоткрих за трети път скъпотията в Швейцария- бретцел 4Ф, вода с лимон и мента-4Ф….Ананас с кокос сок -10Ф Едното в Ур , бретцела в италианската част.
 Езерата са неповторими😍,  невероятна природа. Вече сме в едно селце около Комо-за него- утре споделям😀

# 268
Е аз, за да ида до Залцбург, пак ми трябва прекачване. А и не ползвам рентакара. До Мюнхен билетите са по-скъпо, отколкото до Меминген (до там са буквално 10 евро) на лоукостовете. С влак на SBB после. Гледах ги. Да, за 1-2 дни Лихтенщайн става.

В Швейцария съм бил само в Женева и Ньон, супер са.

# 269
  • София
За Лихтенщайн един ден е достатъчен.
Само където никак не го свървам с държава по темата - мечтана дестинация. Smile

Общи условия

Активация на акаунт