Коя ви е мечтаната дестинация и защо?

• 11 429
  • 313
  •   1
Отговори
# 105
Ливан и аз съм си мислила че би ми харесало да разгледам . И за храната знам. Гледала съм предавания за международна кухня с един обикалящ различни места готвач . Ами имаше страхотни неща ливански .

# 106
В сайта на министерството пише кофти неща, буквално да не ти стъпва крака там, а ако случайно си там веднага да се връщаш. Има неизбухнали мини на места, няма директен и евтин полет, има икономическа криза и ще трябва да мислиш как да ходиш по улиците, дали да си извадиш телефона за снимка или не... и ме е страх да не разберат, че съм била в Израел. Нямам печат, но нали са дигитални, може някак да им излиза списък, където си бил, поне с настоящия паспорт.

# 107
Чудесна тема! Колекционирам посетени малки държави, градове държава и държави- джуджета🙃
Включвам се с три мечтани дестинации:
1.остров Сокотра /Йемен/
2. остров Роатан / Хондурас/
3. Фиджи

Ще съм благодарна ако някой има лични впечатления от някои от тези местенца, снимки или опит с логистика.

# 108
В Ливан е супер, наистина.  Макар, че съм бил само в Баалбек и Бейрут... Пещерата Джейта Гротто край Бейрут е уникално място. И с лифт слизаш от хълма към града.  Крайбрежната също е красиво място. Нормален град, с френско влияние. В Баалбек е реставрирано почти всичко, налятии са доста пари от Хизбулла, особено в Амфитеатъра, той прилича на Акропола в Атина. И още няколко туристически места, улиците са изцяло оправени, било е мизерия преди, разказаха че Хизбулла, които по принцип печелят изборите в Северен Ливан наливат пари в инфраструктура и хората са доволни. Навсякъде има билбордове на въпросната партия, продават и фланелки, ти-шърти шапки край всеки туристически обект на Хизбулла. Търговците не са нахални и не притесняват туристите. Не е и мръсно. Докато Египет...  нарицателно за мръсотия. Кайро и Египет са просто ужас. Шумотевица, клаксони, пълен хаос. И невъзможност да пресечеш който и да е булевард. А търговците буквално тероризират туристите, нахалството е пословично. В Луксор почти стигнахме до бой с един нахалитет, който навираше на хората в ръцете всякакви джунджурии, а моите ръце бяха в джобовете... и въпросният освен, че ми препречи пътя, за да се спра пред сергията му... ми уви около врата някаква арафатка... и пак прословутият въпрос Where are you from? Каквото и да отговориш "оооо my brother". Всеки път казвам, че съм от различна държава, да им видя еднаквата реакция.

# 109
1. Япония
Напоследък доста гледам ютюб и споделям любими влогъри по темата:
2. Исландия

Открих, че имам интерес към островни държави, вероятно защото изолираността им ги прави уникални като култура и начин на живот.

Осъществена мечта ми е Англия. Като оставим климата, се влюбих в нея. Ноо...почти няма място по света, на което не бих отишла, ако ми се отвори възможност.

# 110
Giada всичко ли обиколи в Англия? Колко време ти стигна и всичко ли обиколи ?
diziler мерси за разказа!

# 111
Ами, нищо не съм обиколила още. Само кроя далечни планове. Съжалявам, ако е прозвучало по друг начин. 😀

# 112
И аз имам далечен план за Англия. Но ми трябва повече време да и отделя. Сега покрай тази тема реших да планирам един дълъг уикенд.

# 113
  • SF
Аз съм за Шотландия.
Още не съм ходила там.

# 114
  • Sofia
Правила съм Шотландия, Северна Ирландия, Ирландия за около 12 дни + 2-3 дни Лондон. Не ми стигна, а ми хареса много. Обаче аз съм от по-лежерните туристи, не обичам да препускам между градове, места, забележителности. Великобритания бих я повторила някога, провинциите им са прекрасни и романтични.

# 115
  • Sofia
Вълчева, на мен Египет ми беше мечта, която се радвам, че след много чудене, страх и дълго отлагане най-сетне осъществих. Всичко, което Дизи е написал е точно така, но пак бих се върнала. Simple Smile Има толкова много история, която те оставя без дъх. Египет е страна на контрастите, мистично, невероятно, необяснимо, дори налудничаво, (за 10 млн. Кайро там няма нито един светофар или пешеходна пътека), но те привлича неустоимо (поне мен).
И Дизи, не си прав Simple Smile булевард в Кайро се пресича (и то по тъмно). Simple Smile Вярно, че рискът е огромен и ще помня това пресичане, докато съм жива (там карат без фарове, а булевардите са по-зле осветени и от най-тъмната софийска уличка), но се пресича. Simple Smile

# 116
При тези разкази зачвам да искам още един живот Simple Smile

# 117
За по- големите булеварди в Кайро, помолете някой местен да ви преведе. Хората са изключително отзивчиви. ❤️

# 118
че след много чудене, страх и дълго отлагане ...
И Дизи, не си прав Simple Smile булевард в Кайро се пресича (и то по тъмно). Simple Smile Вярно, че рискът е огромен и ще помня това пресичане, докато съм жива (там карат без фарове, а булевардите са по-зле осветени и от най-тъмната софийска уличка), но се пресича. Simple Smile
Е защо пък страх? От какво? Точно в арабските държави престъпността е сведена до нула.
Иначе Кайро е над 20 млн, не е 10 млн. Трудно се пресича. Аз в Александрия не можех с часове да пресека. Това е неспирен поток от коли и ... те никога няма да свършат. Така че.. залепваш се за други хора и рискуваш, заедно с тях.
Аз съм за Шотландия. Още не съм ходила там.
Там е велико. Бил съм само в Единбург и Глазгоу, но много искам да видя и Абърдийн и още много места в Шотландия. Атмосферата е просто невероятна. Природа, красота, история...

# 119
В Мароко и Алжир правилото беше - гледаш в другата посока , не от където идват колите , и тръгваш да пресичаш.
Аз смачкани не видях. Тук-там звънка ламарина, но то си е нормално. R4  е доста робуст Simple Smile

След това този принцип частично съм го прилагала с кола при невъзможното движение в Рим и особено в Палермо . Ако стоиш и чакаш за предимство или място всички започват да те задминават от всички посоки и става страшна каша и вече не можеш да се оправиш и да тръгнеш. А ако просто си караш плавно те някак си го очакват и някак си се сливаш с движението . И в двата града на магия съм минавала кръгови с по 3-4 платна , превърнати с по 5-6 и ако се добавят мопедите става ясно и в двата града на магия влизане , престрояване и излизане от такова кръгово. Т.е. движиш се синхронно с останалите без значение дали пешеходец или шофьор. Движението е напаснато Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт