Коя ви е мечтаната дестинация и защо?

• 11 276
  • 313
  •   1
Отговори
# 120
В Мароко и Тунис има светофари навсякъде и е далеч по-цивилизовано. То е ясно, че и хората не признават червен светофар и всеки си минава когато му скимне. За Алжир не знам, не съм бил там. Но не опира до арабска и неарабска държава, а от пренаселените градове. В Мумбай, Индия също хора изкачат отвсякъде, а колите не спират пред чакащи да пресекат хора, возили са ме, питам "защо не спря да минат хората" и отговорът беше "виждаш ли колко хора живеят тук? Ако така спирам на всеки, няма и до довечера да стигна до целта си". В Северна Европа правят и на мравката път, спират, дори и да нямаш намерение да пресечеш, а само да снимаш катедралата отсреща например, те са спрели и те чакат, хаха. Това е то...

# 121
В Мароко направо ме хващаха под ръка напълно непознати хора и ме повеждаха, после разбрах, че си е нормално така като жива верига. Ако го приемах като част от екзотиката и ми беше много забавно.
Иначе да, много хора мислят, че в арабските държави едва ли не е най-опасно, но реално в Латинска Америка е далеч по-опасно и трябва да внимаваш много повече какво пиеш и къде, да не се събудиш с липсващ орган. Но да, затова има разлика къде искаш да живееш и къде да пътуваш.
В Индия ми се ходи, но на нещо като сватба или някакъв проект, а не просто екскурзия. То в Алжир дали може свободно да се отиде, примерно на море, не мисля че се организират екскурзии, евентуално човек сам, ако реши да ходи, но колко е развит туризма.

# 122
Много са местата, които искам да посетя, като ще се огранича в поста си само до европейските дестинации - Португалия, Азорските острови, Великобритания, Ирландия, Норвегия и Лихтенщайн.

# 123
Ако има още разкази за северните държави в Европа.

# 124
Много са местата, които искам да посетя, като ще се огранича в поста си само до европейските дестинации - Португалия, Азорските острови, Великобритания, Ирландия, Норвегия и Лихтенщайн.

Лихтенщайн е джудженце, ню-ню, но е толкова красиво там! Бяхме в един много ветровит следобяд. Отбихме се по път за друга дестинация и всичко, което видях ми напомняше как някога другарите от нашата партия любима ни призоваваха - построяването на комунизма. Ми те са го построили бе! Надявам се пак да можем да отскочим до там, защото е прекрасно място!  Толкова е малко и уютно и толкова красиво!

# 125
А как отидохте до Лихтенщайн? От Меминген и от Цюрих май има влакове...

# 126
С кола. Бяхме тръгнали за езерото Комо, пътят ни минаваше оттам и решихме да се отбием за час-два.

# 127
Бутан.
Защото са будисти.
Защото имат министрество на щастието , защото е много красиво и зелено, хората медитират още от малки.
Защото дори монархията им излъчва благост и радост.  

а, като стъпя на земята , и се сетя ,че няма как да ида там на този етап, искам Норвегия.
Направо искам да живея там. Искам да ми е студено, зелено и да се наслаждавам на природните красоти и на малко по- широкоскроени хора Simple Smile

# 128
Мдаа, с две ръце и за двете. Пътуването до Бутан изобщо не е невъзможно. Много хора вече отидоха. Следят се полети, гледат се промоции и се купуват билети, това е.
А за Норвегия... там много ми хареса, бях 2 пъти в рамките на две години, и през лятото... на юг, и през зимата на север...  Усещането е велико.  И много препоръчвам книгата "Да изживееш норвежката мечта" на Ерик Дрегни.

# 129
  • на брега на морето
Аз я изживях 12 години Joy, но като се пренесохме да живеем на Майорка след 12 години в Норвегия бе все едно, че попаднах в рая. Joy И още съм си там, в рая. Nature Sunny
А за книги бих препоръчала Norske tabuer на Sanna Sarromaa. Чела съм я на норвежки, не зная дали я има на английски.

# 130
Аз я изживях 12 години Joy, но като се пренесохме да живеем на Майорка след 12 години в Норвегия бе все едно, че попаднах в рая. Joy И още съм си там, в рая. Nature Sunny
А за книги бих препоръчала Norske tabuer на Sanna Sarromaa. Чела съм я на норвежки, не зная дали я има на английски.
Каква е най-голямата разлика между двете, заради което предпочитате Майорка?
Една бивша хазяйка, която живее от 84та в Швеция казваше, че цял живот искала като пенсионира да се прибере в България, но напоследък решила каква България като я има Испания 😁, където е рая.

# 131
Ха, и аз напоследък като последните две мнения и то след половин живот в България, половин -значително по-на север. Испания ми е перфектна.

# 132
  • на брега на морето
След като си живял във фризера - естествено слънцето! Дори и през зимата. Хубавата храна, хубавите плодове и зеленчуци. Много цъфнали дръвчета, храсти, цветя навсякъде, почти целогодишно. Шумът на вятъра в палмите. Мога да ходя на плаж постоянно, дори и през зимата. Идеални условия за тренировки - навън и вътре. Приятни хора- местни и туристи, винаги усмихнати и щастливи, почти всички с желание за фиеста, купон, танци, песни...Летни фиести с диджей на центъра лятото, зимни фиести... Нормална работа, нормална работна среда, добър стандарт на живот. На човек не му трябва много, за да е щастлив, поне на мен. Grinning

# 133
Е така е, но и смазваща жега поне в 1/3 от годината, предполага се. Като излезеш от къщи и вървиш 10 минути пеша, вече плуваш в собствен сос... мерси. Бих ходил там между октомври и март.

# 134
По Северно-испанското крайбрежие въобще не е така - 24-25 градуса лятото.

Общи условия

Активация на акаунт