Коя ви е мечтаната дестинация и защо?

• 11 143
  • 313
  •   1
Отговори
# 225
Аз даже бях за 7 нощувки в Пунта Кана, хаха. Преживява се, няма проблем. Пак да кажа, още на втория ден е преодоляна часовата разлика, просто се събужда човек по-рано, по изгрев, дето се казва. Така "денят е по-дълъг" хехе. Големият проблем е след връщането в БГ Grinning Че и на работа се ходи. Връщаш се на студено, няма палми, ставаш рано, гледаш нацупени физиономии в офиса и пак старите простотии се връщат с нова сила.

Иначе за Тунис и Египет... това са отделни случаи, може да има. Щом говорим за треторазрядни хотели. Аз съм се возил в препълнен автобус на градския транспорт в Тунис със стърчащ от задния джоб портфейл, никой не пипа. И както казах, връщали са ми забравени вещи.
В Египет също се смесвам с хората и съм един от тях. Говоря за Александрия и Кайро. Ти говориш само за курорти и за хотели, където мнозинството са туристите (чужденците), не местните. различно е. Но и пак да кажа, дори и на плажа, нямам никакво притеснение да си оставя раницата без надзор и като вляза в морето не се притеснявам, че нещо ще изчезне. В България няма шанс да рискувам.

И да, никой от нас не може да обобщава. Всеки от нас се е докоснал до страната 1-2 пъти, но изводи могат да правят хора, които живеят там. Така че... случаи всякакви.

# 226
е, да сотавяш си портмонето на касата защото джебчиите не са там. Днес се води дело срещу две от една банда върлуваща в Германия. Т.е. в Германия си пази портмонето , че  източват катрите.

# 227
Кой говори за треторазрядни хотели? Този извод си го направихте сам. Хотелите са били 4 или 5 звезди.
Иначе факт, и аз съм мислила ако не беше Германия каква битова престъпност щеше да цари тук ...

Но да, връщането след почивка си е кофти, освен адаптацията понякога имаш нужда да си починеш от почивката. Аз обичам да почивам и да пътувам из България също много, не само планините, но и градски екскурзии много харесвам за разходка и забележителности. Сега съм си набелязала Видин и Русе, но след като стане по-хладно или може чак догодина на пролет.
А уж Кипър е ок дапсе ходи в двете части, но всеки когото питам е ходил само в едната.

# 228
  • София
Да си призная, не знам къде няма джебчии.

Иначе аз си оставям нещата на плажа където и да съм била. Много ми беше харесало как на някои места във Франция имат гардеробчета по плажовете, в които можеш да си оставиш всичко. В Италия пък си зарязват всичките надуваеми неща+кърпите на плажа когато хотелът има определен чадър за всяка стая. Аз още се чудя не ги ли взимат по принцип или пък не им пука, защото не е нещо ценно. Satisfied Но пък гларусите как крадат там - веднъж гонихме един, защото ни взе джапанка докато бяхме във водата.

В Китай бях най-спокойна, въпреки че и там се краде. Не е като на други места, но си има джебчии, просто, според местните, с всичките камери навън ги хващат бързо, а и особено ако е откраднато нещо на чужденец - за да не си развалят репутацията. Там направих и най-дръзкото нещо - зарязах си целия багаж на една сергия, с документите, парите, техниката, защото ми пречеше да се снимам облечена в техните носии, и после се мотах около половин час из улиците със съвсем леко притеснение дали ще си намеря всичко.

Вчера четох, че в Япония пък се крадат много чадъри и бельо - предупреждаваха туристите...което...още не съм седнала да разуча по-подробно. Smile особено как точно става краденето на второто.

# 229
В Испания и аз видях един човек как краде, преди месец-два, в Сан Себастиан, в магазин Але Хоп (известна верига, която има обекти в цяла Испания, с една голяма крава до входната врата). И точно влизах в магазина, видях един дядо (75+) как гледаше джобните чадъри, взе си един, вдигна си блузата и си го сложи в панталона отвътре и пак си върна блузата, така че да не се вижда, това се случва на 2 метра от входната врата... и дядото веднага излезе. Дори нямах време да реагирам... бях като гръмнат. Това не е нещо, което му трябва реално... а си е един вид заболяване, клептомания. Всички хора бяха реално зад гърба му и никой не го видя. Пред него нямаше никого, само входната врата. И точно влязох и го видях. Всичко се разви за 2 секунди. Луда работа...
А точно предния ден видях във ФБ някакво проучване: "Как бихте реагирали, ако видите човек да краде?".

# 230
Да си призная, не знам къде няма джебчии.
Бяхме на почивка в Дубай и там дамските чанти, отворени и вътре се вижда всички (портмонета, телефони) са редовно оставяни на пода или на мивката в тоалетните, докато дамите са в кабинките( и то не за кратко) , дори примерно в метрото, където е много оживено.  Не само ми беше странно, но и ми беше тъжно за самата мен, че с начина на живот тук ми е странно.

Иначе, след като ми откраднаха кабинния куфар от лентата за проверка на бордовия багаж при всички "откровено спящи" полицаи наоколо и година по-късно нямам дори един сигнал какво се е случило по разследването , Испания изпадна от списъка ми за желани посещения.

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 10:29 от _re_ge

# 231
Темата нещо заглъхна, може би повечето сте на някое мечтано място в момента. Simple Smile
Аз тази година осъществих една мечта Тунис - пак бих се върнала. Сега мечтая за Сейшели в 5 звезден хотел на брега на океана с коктейл в ръка, заедно с любимия.

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 13:26 от T.Valcheva

# 232
Островите в Океания. Коренно различна атмосфера, различни хора.

# 233
Радвам се, че ти е харесал Тунис. Кои места видя? Аз бях преди 15 години и пак ми се ходи.
Скрит текст:
Тогава видях Монастир, Хамамет, Хамамет-Ясмин, Ел Джем с колизеума, Сфакс, Доуз, Кебилли, Каироуан... яздене на камили в пустинята на залез, джип сафари в пустинята там, където се провежда рали Париж Дакар, разходка до  мястото, където са снимани "Междузвездни войни", изгрев край соленото езеро, от което имаше само пяна край брега...След пустинята отклонение почти до границата с Алжир, където има оазис.. и после през столицата на Исляма в Тунис.. а именно гр. Кайроуан, там има разни фабрики за килими... и завръщане в Хамамът, хахаха. Разглобихме се, само това помня.

# 234
Радвам се, че ти е харесал Тунис. Кои места видя? Аз бях преди 15 години и пак ми се ходи.
Скрит текст:
Тогава видях Монастир, Хамамет, Хамамет-Ясмин, Ел Джем с колизеума, Сфакс, Доуз, Кебилли, Каироуан... яздене на камили в пустинята на залез, джип сафари в пустинята там, където се провежда рали Париж Дакар, разходка до  мястото, където са снимани "Междузвездни войни", изгрев край соленото езеро, от което имаше само пяна край брега...След пустинята отклонение почти до границата с Алжир, където има оазис.. и после през столицата на Исляма в Тунис.. а именно гр. Кайроуан, там има разни фабрики за килими... и завръщане в Хамамът, хахаха. Разглобихме се, само това помня.
Почти същото, само вместо Монастир Сус плюс Матмата и къща на бербери, което много ме впечатли, както и самата столица и Сиди Бу Саид, и Картаген, и музеят Бардо на мозайките. До онзи ден ме държеше емоцията, още имаме фурми. Монастир хубаво ли е, струва ли си, чудя се на кой курорт бих отишла следващия път Сус, Джебра или Монастир. Много се гласих за джамията в Кайроуан, но не ме огря, защото почваше молитвата, но тъй като се бях спретнала с кафтан и шал на главата ме питаха дали съм мюсюлманка, естествено не излъгах Sweat Smile , но се смилиха да ме пуснат да си направя селфи в двора, а останалите хора не ги пуснаха дори до вратата. Много вятър духаше там, не ми стигна времето през деня в дюните сред пустинята... искам още, искам да вървя с някой керван, да водя камила, да се снимам не само на залез, а през деня, докато отгоре жаркото  слънце пече и усещаш маранята с всяка пора на кожата си. Обичам жегата и слънцето, чувствах се перфектно там и храната, и музиката, и пясъка и всичко ми пасва идеално ... видяхме 4 медини, тази в Сус най-много ми допадна заради един човек, който държеше кафене и ни разказваше неща, черпи ни домашен макрут. Плажът също беше чудесен, малко ме наплаши онази история от 2015 от Сус, както и убийствата на туристи в музея Бардо... добре че ги разбрах след посещението, иначе едва ли щях.

# 235
Да, и аз бях в Матмата при берберите, вече ги забравям, то това беше 2009 при мене. Искам да видя о-в Джерба някой път. Тунис много повече ми харесва от Египет (там е пълна кочина). Египет... само морските курорти, но вече и с тия случаи на shark attacks....  la, shukran Grinning

# 236
Това с акулите не става ли само на определени места за гмуркане в Хургада, иначе не? Искам да кажа, ако си лежиш на плажа пред хотела и се къпеш в морето няма да дойде акула да те заръфа?
Докато това в Тунис доста ме стресира, надявам се, че вече няма подобна опасност от атаки от Либия или идил нали? И защо са убивали туристи, обикновено като имат проблеми не се ли избиват едни други, туристите какво общо имат?
Искам и където отидем на почивка с океан приливите и отливите да не се усещат много, тоест да не ни пречат.
Гледах, че има почивки плюс екскурзии и в Оман, там също ми се ходи, ако е някой е бил да каже как е плажът става ли, или идеята им е плаж край басейна, макар че хотелът е на плажа, защото не видях шезлонги. Но там пък има доста повече пясъчни дюни четох. Аз се бях подготвила за Тунис за преход сред дюните пеша през деня 😅, а ходихме в един оазис, където имаше водопад и много палми. Красиво беше, но исках още.
Значи последно искам плаж, без часова разлика повече от 1-2 часа, по-кратко пътуване, без отливи :д коктейли и морска храна, както и екзотични плодове, и всеки ден масажи и поне 20 дена почивка. Все пак жегата в Сахара си е уморителна.
Апропо след 2011 в Тунис е доста мръсно по улиците, пълно е с боклук, не в курортите за туристи, но навън в градовете и най-вече между градовете като пътуваш. Казаха че след Революцията така е станало, някои казаха, че новата кметица го била направила.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 07:15 от T.Valcheva

# 237
Значи последно искам плаж, без часова разлика повече от 1-2 часа, по-кратко пътуване, без отливи ...
Еее много капризи. Ама веднъж идеш ли в Пунта Кана няма да искаш да видиш друг плаж. То няма база за сравнение. Ситен бял пясък, палми, кокосови орехи ,местни (чернокожи повечето) жени по монокини на плажа, хахаха (това не го казвам с положителен знак де), морето е над 30 градуса целогодишно, директно влизаш в топла вода, а тя е кристална, бачата навсякъде Grinning

Случаите с акули в Египет са поне десетина, от 2010 насам. И миналата година имаше случай в Хургада, че даже е и заснет, рускиня си плува и изведнъж се вижда перката, жената потъва надолу и ... на нейно място червена вода.Преди пандемията пак имаше няколко фрапантни случая. Акулите идват до брега почти. И мен това ме тревожи. В Хургада съм бил, повече няма да ходя, хахаха.

# 238
Ее за теб не е ли яко чернокожи жени по монокини. Аз искам да ми носят коктейли директно на плажа, да искам много топла вода и най-вече като излезна навън да не духа вятър, а да продължава да ми е топло. Да няма гадини във водата, които ме хапят и водорасли да няма. И да има вкусна храна морска, пикантна и оринеталска. В Тунис храната беше супер. За Занзибар и Танзания някой има ли хубав отзив, както и Тайланд? Не обичам бачата аз, обичам арабска музика. И искам нон стоп да е топло, и късно вечер и рано сутрин.

# 239
Ее за теб не е ли яко чернокожи жени по монокини.
Не, не е яко. По принцип не е яко... не и на обществени места.
За жегата съм на друго мнение, но... въпрос на вкус.

Общи условия

Активация на акаунт