RYANAIR - 26

• 40 680
  • 762
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Наистина, това за багажа звучи логично, ама за пазаруването хич не разбирам каква връзка би имало като евентуално предимство...
Предполагам защото нещата от магазините там не влизат нито в ограничените размери, нито в допустимите течности на борда.
Ако купиш литър алкохол примерно и те върнат за утрешен полет, няма да минеш проверката за сигурност с него.

# 136
Прибрах се в София благополучно, 6 човека бяхме над бройката. Много е! И един е много според мен и въобще не проумявам как се допуска, че и законно.
Момичето на гейта говореше много приличен български, но не беше българка. Учудих се.
Обясни, че при голям оувърбуукинг не се гледа само поредността на чекиране, но и това дали имате чекиран багаж, както и дали сте пазарували от летищните магазини.

Бих искала да попитам вие имахте ли предварително закупени места или изобщо дали сте направили по - рано чек ин за такива, защото ако имате бордна карта с място би трябвало това място да е за вас?

# 137
  • София
Не съм имал закупено място, не. Чекирах се около 9 часа преди полета и веднага получих бордна карта, но без място. На мястото където трябва да пише кое е то, пишеше - Ще бъде уточнено на гейта.

# 138
🤯🤯 сега не знам в този ваш случай дали да не си закупя места и изобщо дали са гаранция...

# 139
  • Варна
Наистина, това за багажа звучи логично, ама за пазаруването хич не разбирам каква връзка би имало като евентуално предимство...
Предполагам защото нещата от магазините там не влизат нито в ограничените размери, нито в допустимите течности на борда.
Ако купиш литър алкохол примерно и те върнат за утрешен полет, няма да минеш проверката за сигурност с него.

Аз също съм смаяна от факта, че ако си закупил стоки от безмитния, това ти дава предимство, ако си в ситуация на попаднал в овърбукинг.
 Относно хипотезата на RebelHeart - не мисля, че е достоверна, защото първо - не всеки купува  алкохол, може да е купил някое кремче или мускалче (ха ха). А пък  даже и бутилка алкохол да е купил - на следващия ден при повторно минаванепрез секюрити проверката лесно може да се докаже, че е от фрийшопа - срещу касов бон и фирмената торбичка на летището (примерно). Т.е. има начин да се докаже, че е от фрийшопа.
Така си мисля аз. Моята хипотеза е, че това може да е измислено един вид като жест спрямо това, че си направил покупки от фрийшопа, т.е. генерирал си приходи за фрийшопа. Ама може и това да е глупаво де.
Както и да е - не е задължително всичко да е логично по летищата. Всички виждаме на колко странни изисквания сме подложени.
Във всеки случай съм доволна от щастливото развитие на събитията за нашия водещ съфорумец RebelHeart и благополучно се е измъкнал от ситуацията, в която се е насадил без вина, ха ха.

# 140
  • на село
Ако си купил бутилки с алкохол (примерно) и те върнат за друг ден, няма да можеш да минеш с тях през проверка за сигурност, трябва да купуваш нови, след проверката.

# 141
  • София
Ще си ги изпиеш в хотела, преди следващия полет.

# 142
Разказвали са ми, че са пускали с купени течности от фришопа след отлагане на полет (с касова бележка е запечатани, разбира се). То това е най-малкият дерт.

# 143
  • на село
Зависи. Свекърва ми веднъж изтърва полет. Успях да ѝ купя билет за същия ден, но при проверката ѝ взеха уискито. Една седмица слушах опяване, докато ми беше на гости. Та, дерт си е 😆

# 144
Доколкото видях всички шестима се качихме, явно точно толкова не са се явили по някаква причина. Нямаше свободно място при излитане.
Май последния ред си го пазеха за cabin crew и никой не сяда. Ама това беше при Уизеър. Направило ми е впечатление.  Иначе да, overbooking има при всички авиокомпании, мисля. Аз като се замисля, поне 5 случая имам, при които не съм се качил на борда. Що билети са ми изгаряли... Grinning Grinning

# 145
Значи ако като се чекираш не ти даде място, отиваш на пазар, за  да си подсигуриш качването. 😂😂😂

# 146
Не си пазят последния ред, слагали са ме на него няколко пъти.

# 147
На мен малко произволно ми се вижда това твърдение за пазаруването, но всеки е свободен да взема каквото мерки намери за добре.

При full service компаниите това е доста по-добре решено, като преди полета съобщават по уредбата, че търсят доброволци (с осигурен хотел и допълнително кеш), а в някои случаи предложението излиза в приложението още преди да отидеш на летището (за съжаление имах ангажимент, иначе доста щях да си намаля цената на билета).

# 148
Някой би ли споделил ако е на ясно дали закупуването на място е някаква гаранция?

# 149
Не си пазят последния ред, слагали са ме на него няколко пъти.
Значи на Уизеър беше. Помня, че бях на предпоследния ред и ми плямпаха на главата стюардите. През половината полет беше празен целият последен ред, но не даваха никой да седне (защото някои не искаха на средна седалка и искаха да седнат на свободния последен ред, но веднага го парираха, че той е за кабинния екипаж). И след като приключиха с продажбата на парфюмите, седнаха отзад, слушах им целия разговор, плямпаха ми на главата, нямах голям избор. Единият от тях говореше точно като Котарачето, щях да откача Grinning

Общи условия

Активация на акаунт