RYANAIR - 26

• 40 178
  • 762
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте,
Проблем ли ако в бордната карта Рим-София името е на български език?

# 16
Имам доста полети и с двете авиокомпании и като чуя, че пилота не е българин ми става лошо Grinning
Отвратителни кацания съм имала само с пилоти - чужденци и най-вече на 2 пъти така ме боляха и така ми заглъхнаха ушите от бързата промяна във височината, че щях да откача! Последния път 2 дни нищо не чувах, като приложих всичко що пише из интернет, за да ми се оправят ушите.
Абсолютно подкрепям!

# 17
А запушвате ли си ушите при екстремните излитания и кацания?Какво предприемате за да смекчите тези дискомфорти?
Аз дъвча дъвка, пия вода на малки глътки, преглъщам често, но понякога нищо не помага.
За десетките хиляди полети по света не знам, аз пътувам главно с Раян и другата нискотарифна и наблюденията са ми оттам Grinning

# 18
  • София
А запушвате ли си ушите при екстремните излитания и кацания?Какво предприемате за да смекчите тези дискомфорти?
При мен нищо не помага. При излитане никога нямам проблеми, но при кацане и особено ако се снижава по-остро не е дискомфорт, а болка направо. Търпя и чакам да спре. Мисля, доколкото са ми верни наблюденията и изводите от тях, че колкото е по-натоварено летището, толкова е по-вероятно да се снижава повече рязко отколкото плавно.
И не, не обичам да летя, но вече съм стар за 40-часови маратони с влак, София - Амстердам примерно, та се налага 😕

За да не съм в тотален офтопик, потресен съм от цените Германия - София за края на юли. То за под половината цена ще си платя влака до Братислава и ще се прибирам оттам май

# 19
Rebel, провери и Flixbus. До съседни държави пак де

# 20
  • Melmak
За кацането - дъвки, смучещи бонбони, вода на малки глътки.

Летяла съм болна с ангина и при кацане щях да умра от болка, получих бароотит.
Последно пак летях болна и имах ужасен дискомфорт от възпалено гърло, ама не са ми виновни пилотите.

# 21
При мен нищо не помага. При излитане никога нямам проблеми, но при кацане и особено ако се снижава по-остро не е дискомфорт, а болка направо. Търпя и чакам да спре. Мисля, доколкото са ми верни наблюденията и изводите от тях, че колкото е по-натоварено летището, толкова е по-вероятно да се снижава повече рязко отколкото плавно.
И не, не обичам да летя, но вече съм стар за 40-часови маратони с влак, София - Амстердам примерно, та се налага 😕

За да не съм в тотален офтопик, потресен съм от цените Германия - София за края на юли. То за под половината цена ще си платя влака до Братислава и ще се прибирам оттам май

Логично е при натоварено летище да се снижава по-бързо, понеже нещата трябва да се случват бързо в такива моменти.
Чел съм, че има тапи за уши дето се ползват в такива случай, но не съм задълбавал да търся и пробвам с тях.
Аз в такива ситуации си затискам тъпанчетата с пръсти и надувам леко отвътре за да противодействам на налягането.
По-добре ми действа от дъвки и други подобни.

# 22
Тези неща никога не са ми се случвали, не знам за какво запушване или пищене  на ушите иде реч, нито при издигане, нито при снижаване изпитвам дискомфорт в ушите. Единствено ме е страх, ако се клати, тресе, пропада и т.н. Grinning Grinning Шубето си е голям страх Grinning

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 21:45 от diziler

# 23
Има ли и други в темата, на които им отмениха полета от Айндховен до София на 02.07. Претендирахте ли обезщетение към Раян еър, има ли отговор?
На моите младежи са им отказали обезщетение с мотива, че проблема е бил от наземния персонал. Казаха, че ще кандидатстват през агенция. За транспортни разходи  още нямат отговор.

# 24
  • here and now
Малко извън темата, но да ви предупредя, че явно навсякъде имат проблем с персонала и полетите закъсняват.
В Гърция, за вътрешен полет който е по-малко от час, чакахме в самолета над 1 час. Обяснението беше, че нямало достатъчно персонал за товаренето на багажа. Със Скай Експрес бяхме.
Ако смятате да се прекачвате някъде или да хващате влак или автобус, си предвидете повече време, за да нямате излишни разходи и главоболия.

# 25
Има ли и други в темата, на които им отмениха полета от Айндховен до София на 02.07. Претендирахте ли обезщетение към Раян еър, има ли отговор?
На моите младежи са им отказали обезщетение с мотива, че проблема е бил от наземния персонал. Казаха, че ще кандидатстват през агенция. За транспортни разходи  още нямат отговор.
Да пробват през фирма. На брат ми така отказаха и си взе обезщетението през фирма.

# 26
Скрит текст:
Да пробват през фирма. На брат ми така отказаха и си взе обезщетението през фирма.
Би ли споделила през коя фирма е подал иск?

# 27
Разбира се ClaimHelp

# 28
В новините на БТВ от 22 ч.  казаха за блокирани българи на летището в Барселона. Трябвало е да излетят тази сутрин в 9.15 за София, но няколко пъти са им сменили началния час на полета, накрая инфото изобщо изчезнало, дори и от приложението, сякаш полетът се е състоял и проблем няма. И към 22 ч. нямаше новини полетът да се е състоял, последно го отложили за 01 ч. на 11 юли. Явно тогава ще се освободи някаква машина, идваща отнякъде. Така е когато нямат резерв и си нагласяват графика без никакви буфери и всичко е наблъскано на 30 мин. от кацане до ново излитане. Закъсненията се натрупват, а ако някоя машина даде фира... се получава точно това. Полет отложен за идната нощ, когато уж из ЕС не е позволено да се излита/каца, заради noise restrictions

# 29
  • Варна
През 30 минути ще е добре.. на Анталийското летище са през 5. Е, там какво чудо е не е истина. Още юни имаше 17 часови закъснения.
Миналата седмица и полета Сиатъл-Истанбул на Търкиш излетя с 2 часа закъснение, но на този дълъг полет навакса и кацна само с 30 минути закъснение. На късите обаче няма шанс.
Лято е, натоварено е навсякъде. И на сухопътните граници се чака.

Общи условия

Активация на акаунт