RYANAIR - 26

• 40 229
  • 762
  •   1
Отговори
# 675
Мисля, че никъде не го пише по бордната карта и няма кой да сравнява. Иначе ако много държите да се разправяте говорете с агент по телефона или чата. Да изчакате какво да стане?
Ако не променя вида на билета (бебе-дете или подобни) не виждам някой да се бави достатъчно да гледа и рождената дата.

# 676
Благодаря много
Търся телефон, но не намирам
В чата пробвах, но не се разбрахме нещо
Ще чекирам, благодаря още веднъж

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 12:26 от unabella

# 677
Ако човек си загуби в чужбина личната карта дали ще  го пуснат на самолета с шофьорска книжка?

# 678
Няма да имате проблем с пътуването при грешна рождена дата. Летяли сме и със сгрешени имена и с разменени билети.
С шофьорска книжка не може да се лети. По-скоро паспорт или документ от посолството в съответната държава, но това изисква време.

# 679
Ако човек си загуби в чужбина личната карта дали ще  го пуснат на самолета с шофьорска книжка?
Зависи  в коя чужбина е:)  Ако е в европейския съюз - със документ от полицията за изгубена лична карта и снимка на картата от телефона минах  май месец в  Испания при Райнеър, но то сигурно е еднакво за всички авиокомпании . За шофьорска книжка не знам, а също и ако  не е в европейския съюз .

# 680
Обаче има регистриран багаж, трабва да мине чек-ин, там да не се заядат нещо.
И последно, винаги съм разпечатвала бордните карти, този път мисля от телефона, нали няма да е проблем?

# 681
  • sf
На летище София познат не беше пуснат със шоф.книжка за Рим.

# 682
Стават бордните карти от телефона, сума народ години вече ги ползваме. Гледайте да не ви свърши батерията.

# 683
  • Melmak
Аз все едно съм имала пророчески сън за счупения куфар. Снощи кацнахме от Мадрид и бяхме сигурно 5-6 човека с помлени куфари. Направо с липсващи парчета пластмаса някои. Взехме документ от lost and found, ще пускам жалба тези дни.
Не ползвам чекиран багаж с нискотарифните и този път се наложи, не знам какво са ги правили тия куфари, направихме опашка на гишето…

# 684
Ако човек си загуби в чужбина личната карта дали ще  го пуснат на самолета с шофьорска книжка?
В Шенген няма граничен контрол, та зависи само от авиокомпанията, която просто е загрижена да не лети друг човек без да си плати таксата за смяна. Ако нямате време да ходите до консулството, при всички случаи носете документ от полицията че е изгубена лк.
Извън ЕС - посолството и по каналния ред.

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 14:42 от neuromancer

# 685
Не е по темата, но това с липсата на граничен контрол е голяма тъпня - 16 годишната дъщеря на приятелка летя скоро София-Германия без да й искат декларации от родителите че може да лети сама. Така на практика всеки объркан от хормоните тийн може да избяга от къщи навсякъде в Шенген.

# 686
В Шенген няма граничен контрол, та зависи само от авиокомпанията, която просто е загрижена да не лети друг човек без да си плати таксата за смяна. Ако нямате време да ходите до консулството, при всички случаи носете документ от полицията че е изгубена лк.
Извън ЕС - посолството и по каналния ред.
Е да, но на гейта искат да видят документ заедно с бордната карта (нищо, че е в Шенген), миналата седмица ми искаха в посока от и до Бове.

# 687
Искат, но предполагам, че валиден документ (шоф. книжка) би могъл да мине, ако представиш справка от полицията за кражба/изгубване.
Ако не мине - консулство и нов полет и така. Каквото имам предвид е, ако няма време да се ходи до консулството да се пробва, няма какво да губи, ако има - да отиде.

# 688
  • Melmak
Да, на гейта искат документ колкото да видят самоличността дали съвпада с името на бордната карта. Толкоз.

# 689
  • София
Аз все едно съм имала пророчески сън за счупения куфар. Снощи кацнахме от Мадрид и бяхме сигурно 5-6 човека с помлени куфари. Направо с липсващи парчета пластмаса някои. Взехме документ от lost and found, ще пускам жалба тези дни.
Не ползвам чекиран багаж с нискотарифните и този път се наложи, не знам какво са ги правили тия куфари, направихме опашка на гишето…

На нашето летище ги помилат. С Луфтханза летях, това може би няма значение, персонала за сваляне на багажа от самолетите трябва да е един. Имах много добре опаконани 2 бутилки вино, полета беше с прикачане в Мюнхен. Как не ги счупиха там, а тук в София, непосредствено преди да го взема от лентата, течеше виното, лееше се. Това ако беше станало в Мюнхен, да е изтекло до България 100 пъти. Дръжката също беше натрошена. Не подадох жалба защото бързах, а и за дръжката няма как да докажа, че не станало в Мюнхен. Пак на Българското летище са ми отваряли куфар и са ме крали, но това преди повече от 5-6 години, сега не се е случвало.

Общи условия

Активация на акаунт