Първокласници 2025/2026 - тема 1

• 5 857
  • 127
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Да, онлайн, на 15 септември.

# 91
  • Beyond the stars
И аз онлайн миналата седмица.

Иначе 16.09 мина с - не си намерил купона за обяд, тетрадките за занималня и си забравил суитчъра Bowtie очаквайте продължение нали ..

# 92
  • Пловдив
Аз две години поред забравям да подам заявление за помощ за големите и пропускам срока, та наистина да не забравим. Wink

# 93
Аз пробвах онлайн, но ми изписа грешка. Системата заби и се отказах да пробвам пак. Вчера отидох на място и го подадох.

При моят син в момента най-големият проблем е, че не желае да отиде до тоалетната в училището. Не са лоши тоалетните, но явно трябва с някой да отиде. Има нещо, което го притеснява и не ми казва.

# 94
  • Deutschland
Имах този проблем с другото дете. Чак във втори клас се престраши. Сега и първокласничката ще е същата. Вкъщи имат приставка за тоалетна чиния, ама в училището няма. Няма да ходя на тоалетната в училището , защото може да пропадна вътре, ми вика дребното. Надявам се сестра й, която е в същото училище да й помогне в тая насока.
Снощи бях на родителска, защото тук при нас първи клас започват в понеделник 22.09. Досега знаех, че ще бъде 1а клас, с една учителка, снощи ми сервират, че ще е в 1б със съвсем други учители. Размествали са в последния момент всички, защото са дошли нови деца.

# 95
  • Пловдив
И моята петокласничка не ходеше в началото. Оказа се, започнала да ползва тоалетна, когато ги преместиха на друг етаж при тоалетни с чинии вместо клекала. Сега са в ново училище и тя пак не ходела и не знаела дали е клекало. Но поне скатава тази седмица занималнята и си тръгва на обяд. По-нататък не знам дали ще ги пускат.
От първокласника се оплакали вече, че наднича под вратите на тоалетните. На момчетата засега, не на момичетата. Той проблем с притеснителност няма. "Ама един друг надничаше повече от мене". Flushed

# 96
При моят го нямаше този проблем защото училището е ново и със седалки.Но негово приятелче в друго училище беше се оплакало точно така,че го е страх да не падне в дупката,никога не беше виждало и ползвало.Обясниха му родителите,учителите и на втората седмица го преодоля.Колкото до гледането нормално да се притесняват,малкия ми е така в градината и сам си ходи там като няма никой друг.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 10:35 от Лещичка 💙💚

# 97
  • на 4-ия етаж до асансьора
Банда как е при вас настроението в родителските групи? При нас е ад! Има няколко кукумицина дето са толкова неадекватни, че край няма! Scream
Дребният май си мисли, че още е в детската.Вчера рисували цвете. Бързал да си направи на две/на три задачата и станал да си играе!  Sweat SmileSweat SmileSweat Smile Иначе добре им се получи на децата. Тази седмица 4 учебни дни - другата също.

# 98
  • София
С родителските групи е така, аз на този чат съм му спряла звука Smile
И при нас децата още не са влезли в "учебният" процес, само игри са им в главата, ама има време ще наваксат Wink

# 99
  • Beyond the stars
За сега са приятно кротки, пу пу, така да си остане.
Другата седмица имаме втора родителска среща, където ще минат и предлагащите допълнителни дейности. Че раздват разни брошури и декларации на децата, ама познайте какво точно стига до вкъщи. Bowtie
Според младежът в училище е много яко, та пу пу, и това така да си остане. Другото ще го оправим.

# 100
  • Пловдив
Засега е нормално в групите на мамите при нас, но има време занапред за скарвания, рано е.

Това е от Неда Малчева, не знам коя точно е тя, но стана популярна.
Скрит текст:

Скрит текст:
Цитат
Има няколко кукумицина дето са толкова неадекватни, че край няма
Всичко има, но има и субективни преценки кой кукумицин колко е адекватен. Още не съм забравила как в старата мамешка група в началното училище на дъщерята една ми изтресе от нищото, че съм неадекватна, а после продължи, че простотията ми е безгранична и на нея и писнало заради мълчанието на възпитаните, разбирай като нея, простотията да се шири. Честен кръст, друг повод нямаше, освен че реагирах със смеещо се смайлче - реакция дори, не пост - на съобщение за забравен сандвич в класната стая, който започнал да мухлясва, и призив собственикът му да си го вземе. Та ако "кукумицините" са колкото мен неадекватни - не бих проявила разбиране.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 17:54 от Магдена

# 101
  • Beyond the stars
Офф топик - Неда Малчева е великан Bowtie
Художник, автор на комични илюстрации тип карикатури, книга/и има издадени, школи по рисуване,
от скоро се поява като standup комедиант , заедно с Майко мила  (Красимира Хаджииванова, Елисавета Белобрадова и т.н.)
Скрит текст:

# 102
  • на 4-ия етаж до асансьора
Магдена смях се с глас! Благодаря ти! Heart
Нашите мамета са светлинни години от твоята с "неадекватността". Дават се заповеди, размахват се пръсти и тук таме някой в разагара на поредният скандал изтърси пост: Момиичетааа, децата ви обичат ли ябълки?
Направо нямам нерви. Вместо да търсим начин да сме полезни на децата - ние се дърляме!

# 103
Много са ви активни групите. Нашата е като бюро загубени вещи. Само се пита я за тетрадка, я за горнище.
От моята се оплакаха в занималнята, че бърбори та сега стягаме редиците. Иначе засега много и харесва и ходи с желание.

# 104
  • Пловдив
Няма страшно, всички сме бърборили. Wink Моят чупел моливи, дори учителката ми дала и той счупил и него, и криел тетрадки, за да не пише.

Общи условия

Активация на акаунт