Първокласници 2025/2026 - тема 1

• 5 874
  • 127
  •   1
Отговори
# 105
  • на 4-ия етаж до асансьора
Бърша морна пот от челото и докладвам / за групата ще пиша отделно/! Първи домашни през изминалия уикенд. И аз и баща му на ротационен принцип получавахме микроинсулти. И то даже не е домашно а довършване на някакви фльонги предбуквено. То вярно, че за някои от фльонгописанията си трябва значителна подготовка по йога ама имаше и лесни пози. Тренираме в отделна тетрадка. Пиша нещо, като голямо и /ръкописно/. Пише пред мен два броя дребното и му се получава. Кротко го пращам в неговата стая да напише още три и-та и да попълним /естествено невероятно красиво/ учебната тетрадка и чакам да ми донесе резултата. Чакам и пърхам. И пърхам и чакам и ... заглъхнал глас
 - Мамо акам!
И ака... и ака... и ака. И ака цял час! Видимо скатава! Спокойна съм и не викам /знам, че имам бутилка читаво розе и я гледам влюбено/!  Изаканоизкаран е от тоалетната и ще пише /Ура! Ще отворя бутилката вечерта и ще празнувам общата ни победа!!!/. Пише и пише и пише... фльонгите са три а минутите тридесет. Надниквам тихо и с надежда в стаята му - прави лицеви опори!?! Тук пердето ми пада барабар с корниза! Не викам / а искам- и то много!!!/. Категорично съскам, че има 10 минути. И те минават. Носи ми изрисувани три охлюва или нещо подобно. Нещо дето няма нищо общо с и-тата ... и така 100 пъти /минимум/! Отварям розето и абдикирам! Игриво подмятам на тейко му, че е негов ред и виждам как пребледнява и се микроинсултва! Парка е близо! Мечтая си... При вас как е? SmirkSmirkSmirk

# 106
Ами как, подобно .... Реве си, пише, трие. Обемни домашни... Бавно работи още иска игра. Дано издържа...

# 107
  • Пловдив
Чупил моливи и крил тетрадки, за да не пише. След това беше малко болен, вчера и днес е в клас и не се били оплаквали. Чудим се дали не е още болен, та е кротък.

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 07:12 от Магдена

# 108
  • Beyond the stars
Нямаме домашни за вкъщи. Поупражнявахме разни елементи уикенда, които виждам, че са му по-трудни. Ама по малко .. половин страничка - нещо друго - после пак половин и тъй.
Инак момчешки клас, започна се вече кой с кой се сбил, сдърпал и т.н. Дано се усмирят с времето малко като посвикнат и един с друг и с новото ежедневие.

# 109
Нашите са 18 момичета и 6 момчета...

# 110
  • Beyond the stars
Нашите са 18 момичета и 6 момчета...

Нашите са точно обратната пропорция. Bowtie

# 111
Здравейте, включвам се и аз в темичката. Трета седмица тече откак е на училище и сутринта ми казва: Не ми се ходи на училище. Много рано ми се струва вече да не й се ходи, а уж й харесваше… Иначе писането й е грозновато, домашната уикенда изтрих всичко и го писа наново, естествено придружено с много рев. На един ред имаше написани точно 4 ченгела, барабар с примера на учителката и ми спори че трябвало да има разстояние между буквите 1 пръст и затова така. Един ред се пише поне 30 мин, след всяко ченгелче се почва бърборене, аз настоявам да продължи с писането, тя го обръща на рев, направо….нервите са ми яко опънати с туй писане.
И много реве, и за всичко, като бебе не е ревала толкова много колкото сега.
В класа са 15 момчета и 12 момичета.

# 112
  • Пловдив
11 момичета и 13 момчета са нашите. Колкото по-голям клас, толкова по-голяма вероятност за разпределение 50/50.

# 113
И при нас няма домашни за вкъщи за сега. Предпочита всичко да си е написал в училище. Не пишат много и към момента на него му е много лесно. До миналата година посещаваше логопед, където пишеше много повече.
Отказа да се храни в столовата и сега приготвям, слагам в кутии, правя сандвичи всеки ден и така....следващите 4 години така го виждам.

# 114
Ние от три дни сме на стол, засега казва, че яде, сигурна съм, че поне едното от ястията хапва, носи и сандвич+плод и десерт. Харесва й за момента. Всъщност не яде даваното по схемите за училищен плод и училищно мляко.

# 115
  • Beyond the stars
И ние слагаме кутии, въпреки че яде в столовата.
И въпреки че и в училище доста храна им раздават. Според него - всяко междучасие, постоянно Bowtie
Ама плод, нещо тип млечно, отделно май някаква форма на закуска. Все забравям да питам госпожата, че по неговите обяснение ми е сложно да се ориентирам, но според донесеното вкъщи.Grinning

# 116
  • София
С храненето ще ми скъса нервите. Купувам купони за стола, но почти всичко било гадно. Онзи ден ми заяви, че е изяла само гарнитурата от зеле и моркови плюс ябълковия сок. Две кюфтета донесе вкъщи...
По програмата другите деца изяждат всичко  (храната не е никак лоша).

# 117
И на нас не ни дават домашни през почивните дни. Затова съм си купила учебни помагала на Просвета и вървим с материала.
За сега му харесва стола, отделно храна от вкъщи има всеки ден, за сутрешна и следобедна закуска. Случва се да сподели, че не са получили закуската от училището.

# 118
  • София
А как разбирате до къде са стигнали с уроците? Аз очаквах, че ще пишат нещо в школо, ама нищо няма нанесено, нито какво са взели нито за домашно ...

# 119
А как разбирате до къде са стигнали с уроците? Аз очаквах, че ще пишат нещо в школо, ама нищо няма нанесено, нито какво са взели нито за домашно ...
Всеки петък дават учебниците и учебните тетрадки и в понеделник ги връщаме. Виждам какво са взимали като материал през седмицата и кое му е било трудно, и се упражняваме в помагалата или домашна тетрадка. И на нас не ни пускат в Школо домашните, това е защото всички деца от класът посещават занималня. Ако детето е болно, учителката праща по вайбър урока и домашното. На другото ми дете, децата, които не посещават Занималня, всеки ден в Школо се пускат домашните. Кажете на детето в петък да си вземе папките по Бел и Мат.

Общи условия

Активация на акаунт