Първокласници 2025/2026 - тема 1

• 8 111
  • 201
  •   1
Отговори
# 195
Нищо допълнително не сме ползвали,тетрадките на просвета са предостатъчно според мен.Моят ходи от пет годишен на плуване и карате,не бих го записала на допълнителни уроци освен ако няма нужда.Дете е трябва да има предостатъчно време за почивка и игра.Цяла ваканция не сме правили нищо,пълна почивка,имаше домашно 5 страници по български,5 по математика реши ги на 23 още и днес остана да си нагласи само раницата за утре.

# 196
За много години на всички!
От утре пак на въртележката, днес писа малко, смята, хич не й е по кефа.

# 197
Да, свърши ваканцията.
Освен ученето и уроците, някой забелязва ли промяна в поведението на детето си?
Може би около тази възраст има някаква криза или не знам, но лятото определено детето не се държеше така. Сега изведнъж сякаш се взе много насериозно, често опонира за щяло и нещяло, често недоволства за неща, за които преди не го е правил.

# 198
Да, има такава тенденция, майка ми винаги е казвала първи клас след нова год. сякаш стаеат други. При нас открай време е така, тя общува само с възрастни, разликата с батковците й е голяма, те са на 21 и 16 и все едно не е била бебе. Открай искаха и се отнасяха все едно е голяма. В резултат сега й скучно да говори и играе с част от класа, били й бебета ... Не е ок, но, така се случи. Поне се държи възпитано, не им казва бебета пред тях.

# 199
  • София
Здравейте. Ползвали ли сте помагала за подготовка за първи клас? Напоследък започнах да чувам за такива от наборите на сина ми, едно дете даже на някакви уроци (курсове?) ходило, домашни се давали от там... Излишно ми се струва и, честно казано, нямам никакви притеснения в уменията му, но ако има някоя полезна книжка - то има много на пазара, затова търся препоръка - може пък да я погледна, да съм в крак...

Не съм ползвала помагала и не мисля, че е нужно на този етап. А и щом самата Вие нямате притеснения - не виждам смисъл да взимате нещо.
Ваканцията си почиваше и чак последните дни реши домашните, които беше дала госпожата.

В училището на моята девойка били оставили едни помагала (същите ги имаше и в 4-та група в детската градина) и тъй като тя си била решила задачите в час и й било скучно решила да го разгледа и решила тук-там някоя задача... Съответно трябваше да го купим и сега я карам от време на време да си го решава, така и така сме го купили. Според мен и според нея е елементарен, но щом й е "скучно" сега ще си го решава Simple Smile

Този беше:
https://bukvara.com/kurs-po-matematika-za-1-klas-s-vsichki-vidov … qna-milkoeva.html

# 200
И ние не ползваме помагала за момента. Така или иначе забелязвам, че вече му идва досадно на младежа дори щято го разпитвам за училище. Днес отиде с отявлен "интерес".🤣 Направо не го виждам докато дойде пролетната ваканция как ще изкара.

# 201
  • Beyond the stars
Здравейте. Ползвали ли сте помагала за подготовка за първи клас? Напоследък започнах да чувам за такива от наборите на сина ми, едно дете даже на някакви уроци (курсове?) ходило, домашни се давали от там... Излишно ми се струва и, честно казано, нямам никакви притеснения в уменията му, но ако има някоя полезна книжка - то има много на пазара, затова търся препоръка - може пък да я погледна, да съм в крак...

Помагала конкретно за първи клас не сме ползвали. Винаги сме имали из вкъщи книжки-занимавки тип тези на SmartVibo и Крокотак. Сега имаме само показаното от _Reni_renI_ по препоръка на класната и няколко упражнителни тетрадки от баба му, не бих казала, че ги използваме твърде.
За извън училище съм категорична на този етап, че и спорт след 17ч идва повече, камо ли допълнително учене.

Общи условия

Активация на акаунт