Тотална обърквация заради връзка и цялото бъдеще и мнението на роднините

• 8 014
  • 253
  •   1
Отговори
# 105
Защо повтаряш това за майките и свекървите, не те разбирам. Нито авторът, нито жена му имат майки, съответно и свекърви липсват в картинката.

# 106
Абе и аз си мисля, че ще е добре момичето да намери начин да си завърши образованието, предвид че малко ѝ остава особено. Но тя образование може да изкара, за сметка на това роднините по-добри няма да станат. Така че по-добре авторът да си гледа жената и скоро детето и да си поеме мъжките отговорности в дома, вместо да слуша баби, лели, вуйни и тн. Щом тази жена е избрала да има деца от него, а и той самия също го иска, вместо да я изгони - къде е проблемът. Очевидно момичето като цяло е читаво, момчето също, минали са през кофти ситуации в живота и това малко или много им се е отразило. По-добре да гледат заедно в бъдещето как да са по-добри заедно, отколкото да слушат разни далечни роднини, дето я знаят ситуацията, я не.

# 107
Момичето може да е без образование, но работи. Не си е търсила чичко паричко да й реши проблемите в живота, ами очевидно се бори сама да си изкара хляба.
Автора пък стиснат, избирал си жена по финансов критерии, на 29г с първо гадже.... Това е мега ненормално! Как пък до сега една жена не му се лепна на това образовано и имотно момче? Явно си има някаква причина... Авторе, като искаш да не харчиш пари по жена, по-добре да си беше търсил заможна такава, а не момиче без образование и с малки доходи. Ама иначе и бебето направили и той сега седнал да мисли каква жена избрал и защо не я одобряват хората, около него.

# 108
Защото продължаваш да сравняш неща, които са различни. В единият случай, чужди хора се опитват да се месят на авторите, а в този случай, са си неговите роднини. Ако неговите роднини не му кажат, когато мислят, че греши, кой ще му каже?
Едва ли очакват, че жената ще направи аборт, най-вероятно са реагирали емоционално, защото след предишните им разговори, вместо да направят нещо по въпроса със статуса, те направили бебе.
Защо повтаряш това за майките и свекървите, не те разбирам. Нито авторът, нито жена му имат майки, съответно и свекърви липсват в картинката.

# 109
Защото продължаваш да сравняш неща, които са различни. В единият случай чужди хора се опитват да се месят на авторите, а в този случай са си неговите роднини. Ако неговите роднини не му кажат, когато мислят, че греши, кой ще му каже?
Едва ли очакват, че жената ще направи аборт, най-вероятно са реагирали емоционално, защото след предишните им разговори, вместо да направят нещо по въпроса със статуса, те направили бебе.

Кога съм сравнявала различни неща? В кой случай се месят чужди хора? Кога съм намесвала чужди хора?

# 110
Аз обикновено съм от хората, които твърдо вярват, че ако в днешно време някой няма поне средно образование, значи е тотално безотговорен и мързелив. Но в случая момичето е имало някаква обективна причина да не завърши. Освен че явно е трябвало да работи, сигурно много травмиращо ѝ се е отразила и самата загуба на майка  ѝ. Така че в такава ситуация аз не бих я съдила. Не знам дали е толкова лесно и сега да си вземе диплома за средно - преди години може и да е било, но сега трябва да се издържат матурите. Те са в момента доста лесни, но пък колко да са лесни, ако си бил слаб ученик (не знам дали тя е била такава) и после за много години си се откъснал от образованието.

Авторът трябва да я защити пред роднините си, ето това трябва да направи, ако наистина пита. Само дето ми се струва, че само проформа пита това, а всъщност тайничко си мисли същите неща като тях - че се е продал твърде евтино. Опитва се да се успокоява, че тя работи и не е златотърсачка и затова все пак не е сгрешил. Представям си момичето как се чувства в такава среда, накрая да не вземе тя да го остави.

# 111
Не виждам нищо практично в това да си бременна без брак от такъв мъж. Утре покрай стреса заради бебето ще му се обострят симптомите и никак няма да е практично.
Темата е супер неловка,  защото (за мен поне) е ясно къде са проблемите, обаче ако се кажат директно, изглежда много грубо, макар и да се коментират факти.

# 112
  • Melmak
Аз също мисля, че роднините на автора са имали прекалено високи очаквания.

Още преди няколко страници споменах, че е странно на почти 30 да не си имал друга връзка. Тази липса на социален опит може да отблъсква доста жени. На 30 една жена може да е много неща - майка, студентка, да е изградила кариера. Аз съм на тази възраст и около мен повечето наборки вече са родители, аз доучвам магистратура, някои опитват да правят собствен бизнес, четвърти са мениджъри в големи фирми, пети кръстосват света и си гледат кефа.

Въобще на 30 можеш да правиш много неща и да си направил много неща, а автора за първи път има сериозно гадже.

И понеже баба и леля са надали вой, той се чувства зле. За такива хора и принцеса да дойде, няма да е достатъчна. Явно е, че здравословното му състояние е причина да са още по-обострени и са очаквали да дойде снаха , която да го обгрижва като майка. Отношението им е като към малко и болно момче, а не като към 30 годишен мъж в разцвета на силите си.

# 113
Абе бабата и лелята ги е страх, че момата ще му вземе детето и жилището, не разбрахте ли. Явно и те не мислят, че някоя жена може да иска да бъде с "тяхното момче", за нещо друго, освен за пари и имоти. Той, с тоя бурен интерес от другия пол към него, ще има бая да почака, докато си намери жена, която баба и леля да одобрят. Имотна, трето поколение докторка... Тогава пък сигурно няма да е достатъчно красива 🤣

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 12:16 от Прекрасная Василиса

# 114
Това не е проблем на автора на темата, а техен. Друг е въпросът защо той се опитва да им го реши, вместо да ги постави намясто.

# 115
Той сам си го каза автора и то повече от един път. Това е комплексарско поведение и най-вероятно въобще няма достатъчно иначе не би се притеснявал в подобна насока. Семейство и стиснатост… Липсата на сериозни взаимоотношения дотук ви личи. Животът с партньор не може да е същият като без, вече всяко решение е за всички. За дете пък да не говорим, тук е висш пилотаж; така трябва да се комбинирате и намествате спрямо него, особено докато е малко, а то ще е малко много време. И съвсем не става въпрос единствено и само за пари, а за осигуряване на нормалност във всички  аспекти. Всяко действие си има последствия. Един ден ще разберете, че е било далеч по-добре да можете да осигурите на жена си да бъде жена, отколкото да затънете в куп семейни проблеми, нерви, а детето в болести и да си хвърляте парите в аптеките, но това не се ли осъзнае предварително, после е късно. Семейството изисква и финансова грижа, освен чисто физическата и емоционална грижа. При нелека работа и гледане на пеленаче, скоро може да се чудите коя е тази непозната до вас.

Не, не е комплексарско поведение.
Всеки е в правото си да има изисквания за бъдещия си партньор.
А къде прочете, че авторът не осигурява финансово нищо?
Как пък им прецени какви им са отношенията. Те живеят заедно, тя е бременна.
Това гаджелък ли е за теб?
Вземи излез от сериалчето дето прожектираш.

Ама разбира се. С диплома за осми клас, работи на бюро/хоум офис до деня преди термина, и с едната ръка ще бачка на компа, докато с другата ръка придържа бебето да го кърми. Нищо че самият автор казва, че работата ѝ е много, няма много избор на работни места и някак не оставам с впечатлението да е нещо лежерно и несвързано с физически труд.
Не съм казала, че работи в офис. Те са големи хора и са решили да имат семейство. Явно той е преценил, както и тя. Теб какво те притеснява?
Има много професии за които не трябва диплома.
Жената може да си има професия. Ама авторът не счита за нужно явно да ви я казва.

И за професиите трябва някаква квалификация. Това първо.

Второ, доста от професиите наистина трудно се съчетават с напреднала бременност, дори и бременността да е безпроблемна, а много и не са такива. Няколко пъти ми се е случвало да сменям фризьорки, от които съм доволна, защото спират да работят, като им напредне бременността, не издържат цял ден на крак. Готвачка при 40 градуса в кухнята, пак на крак и с миризмата на всякакви манджи също немного бременни биха издържали. Козметични явно бременни също не са ме обслужвали. Вчера например разбрах, че да си грънчар било доста трудно за жена, месенето на глината изисквало изключително физически усилия, та кой знае за колко професии изобщо не сме наясно какви са изискванията, и си мислим, че е лесно.

Трето, тя ако имаше професия, авторът нямаше да казва, че възможностите ѝ за работа са ограничени поради липсата на диплома. Това е нещо, което има значение само за неквалифициран труд. Дори и с диплома да си, да са работни места, които не изискват някаква предварителна квалификация. Ако имаше някаква професия, възможностите ѝ за работа щяха да са точно толкова неограничени колкото и на хората, завършили училище, че и университет, и захванали се с някой занаят.

# 116
  • Melmak
Това не е проблем на автора на темата, а техен. Друг е въпросът защо той се опитва да им го реши, вместо да ги постави намясто.

Е, защото явно емоционално е зависим. Родителите му са покойници и няма други близки роднини. Семейството му гледа на него като на жертва, заради заболяването му и го пестят. Сега идва лошата и необразована снаха и ще му вземе апартамента, заплатата и ще го накара да се грижи той за семейство, вместо да обгрижва него.

# 117
Тук голяма роля според мен има живота на автора. Предвид че не е социален и е прекарал много време по болници и прочие - за него освен роднини досега не е имало друг свят. Не че е правилно, но такава е ситуацията. Това е и причината да не е имал връзка досега според мен.

# 118
  • София
Вдигат врява, защото си познават момчето и знаят, че заслужава повече от жена с основно, работеща непривлекателна работа. Може би тази практична жена се е възползвала от автора, който е бил уязвим след смъртта на родителите си. Ревнува го, защото знае, че е под нивото му. Циментирала се е с бебето и темата е закъсняла и излишна. Това е.

Толкова добре го познават колко струва, че до 30 не е имал гадже... Ако зависи от някои роднини, и до 50 няма да се намери достойна/ен. В крайна сметка, не е тяхна работа. И така, както вие се възмущавате на жена, за която знаете някаква минимална информация, така може един ден да се възмущават и от вашите деца.

# 119
Имам един познат с ТЕЛК поради друго, не като на автора, но и той е ИТ и вечно не може да си намери работа, все някак случайно решават баш преди изтичане на изпитателния срок да го освободят. И така до почти 40, после спрях да контактувам с него. Ами борсата е с ограничения във времето и размера, телкът също, а трябва да се яде. Ако и при автора се 'случва' такова текучество, това е възможно обяснение защо роднините се напрягат и защо той гледа да тушира напрежението - ще му потрябва помощ от тях. А и - направи ми впечатление, че говори за доходоносна професия, а не доходоносна работа, просто веднага ми изникна мисълта защо такъв изказ. Хората много рядко ползват думата професия, когато визират настоящата си работа, ако наистина имат работа.

Общи условия

Активация на акаунт