Тотална обърквация заради връзка и цялото бъдеще и мнението на роднините

• 7 983
  • 253
  •   1
Отговори
# 135
Защо, има хора, на които са им гарантирани нещата, така ли? Колкото образованите имат гаранции, толкова и другите.

# 136
Елунария, какво значи защо бихме имали доверие на жена, която е без образование? За какво по точно трябва да й се има доверие? Че няма да го ограби, или че ще го гледа, ако се наложи? Или, че ще си гледа детето? А тя, защо трябва да има доверие на мъж, който е зависим от баба си, има заболяване, асоциален, и отгоре на всичко й прави дете, ама брак не се сеща да предложи?

# 137
А откъде такова желание да се приема липсата на образование в 21ви век, като нещо незначително? Или понеже става дума за жена, то тя трябва да бъде приемана всякак, и никой няма да право да има очаквания за каквото и да е?

# 138
Да, защото сигурно не е толкова лесно без никаква подкрепа да тръгнеш да се образоваш. То е един затворен цикъл. Колкото си по-неквалифициран и необразован, толкова ти е по-скапана работата, с повече часове и кофти работно време, и с по-ниско заплащане, и толкова по-трудно да отделиш време и пари, за да учиш, че да можеш да си намериш по-хубава работа.

Иначе авторът има апартамент, защото баща му е починал, преди това е нямал. И не е имал връзка, но предварително знае, че повечето жени искат пари и обичат да ходят където си искат, поради което са неподходяща партия за него. Ами, каквото и да ѝ има на момата, много му е.

# 139
О, не, не е незначително, но просто ми е ужасно странно той да се изкарва жертва, а тя човек втора ръка точно в тази конфигурация.
Ако ставаше дума за някой мастит професионалист с ценз И работа И доходи, който е лапнал по сервитьорка, щях да съм твърдо на негова страна. Ама тука....айде моля.

# 140
  • София
Липсата на образование не е нещо хубаво, но в случая си има причина. А тук се изкара, че щом не е успяла да завърши, значи е пълен боклук, който не заслужава нищо. Лично аз предпочитам да съдя хората по това какви личности са и в какви обстоятелства са попаднали, а не по някакъв единичен фактор, изваден от контекст. Има и хора с висше, но изключително прости и с купени дипломи. Жената на автора не я познавам толкова добре да кажа каква е, но самият факт, че не си е завършила образованието след като е преживяла ужасна трагедия, не я прави нищожество.

# 141
Абе те бабата и лелята може да имат очаквания за снаха с няколко имота и трето поколение лекар, ама едно е искаш, друго е да можеш, и трето да го направиш. В крайна сметка и важно този, с когото ще имат дете, той да я приема.
А откъде такова желание да се приема липсата на образование в 21ви век, като нещо незначително? Или понеже става дума за жена, то тя трябва да бъде приемана всякак, и никой няма да право да има очаквания за каквото и да е?

# 142
Тя е почти на 30, и все още не е намерила време и възможност. Което за мен е несериозно, но никъде не съм казала, че е нищожество. Няма нужда от излишна драма.
Дано поне детето й бъде достатъчно добра мотивация да се погрижи за себе си.

Иначе аз имах съученици, които загубиха родители в гимназията. Някои от тях поеха грижите за по-малки братя и сестри, докато другият родител е в траур, че и след това. Никой от тях не остана без образование.

# 143
Не смяташ ли, че има лека, но съществена разлика между това да останеш полусирак или пълен сирак преди пълнолетие?

# 144
Сериозно или несериозно, така е решила жената. Не е престъпно човек да е с основно образование и да си изкарва парите като сервитьорка. То и висшисти работят неквалифицирана работа, и те ли са несериозни? Или всички сериозни на света са висшисти, а необразованите - втора категория, несериозници някакви. Ами пък представете си, чистачките и миячките с основно образование също имат право на семейство, на деца и може да са чудесни и щастливи хора с прекрасен живот.

# 145
Авторът е пълен сирак, но въпреки това има образование? За жена му не е ясно дали е пълен или полусирак. Проблемът не е, че е оставила училището по време на загубата си, а че толкова години по-късно все още не е поправила нещата. От темата не става ясно дали изобщо има намерение да поправи нещата.

# 146
И аз да питам, нали правиш разлика да останеш сирак преди и след като ти платят висшето?
С мъж като автора жената няма да завърши. За него образованието не е ценност.

# 147
Скрит текст:
Кой днешно време е с основно образование?  
Масово ромския етнос.
Не само, аз познавам и хора, сега на. 45-50, чиито семейства са имали големи финансови проблеми в началото на прехода. Познатите ми започват работа в гимназията и приключват с образованието с реално завършено с тапия само основно ниво. За момента не им пречи.
Авторе, честно казано, ти не ми звучиш много на център. Някак много наблягаш на имиджа си на доброто момче, което не е сваляч, и имиджа на приятелката ти като скромното момиче, което не ти иска пари. Ценностната ти система не е добре и преценката ти е кофти. Разбирам ги роднините ти, не е въпросът в самото образование. Явно нямаш особени шансове с жените, обаче и жена с основно е ограничена до кофти работа най-малкото, дори за теб е леко проблемен избор.
Иначе жената може да не ти иска пари, ама да е турбо поддържана, защото бачка страхотна работа с трите си университетски дипломи, а в същото време ти да нямаш парите да поддържаш такъв стандарт.
Много ми хареса това мнение, припокрива моето на 100 %.
Хубаво мъжът е трябвало да си намери някоя по-образована, обаче явно не може и не иска. Той няма да се хване с такава, защото ще е с приятна, добре платена работа, свободно време за глезотии и процедури. Няма да бачка на поточна линия или на къра по 12 часа, където няма време да си изпере дрехите, пък какво остава да троши пари по маникюристи, фризьори, козметички и екскурзии. И той ясно си е предначертал, че такива жени не са за него и не се търсят взаимно.
Партньорите не ни се падат от небето, сами си ги избираме съзнателно или подсъзнателно.
Ако съм на мястото на майка му и синът ми, който никога не е имал приятелка, най-накрая се обзаведе с такава, която работи и иска деца от него, ще съм доволна. Според мен са си един за друг.

# 148
  • София
Авторът обаче има баба, леля и собствен апартамент. Напълно възможно е жена му да не е имала нито едно от тези неща. Възможно е да е нямала покрив над главата или подкрепа от други хора. Единственото, което знаем е, че не е довършила средното си образование, което автоматично й приписва сума други негативи, без оглед на това, че не знаем всички обстоятелства, някои от които биха променили перспективата върху решенията й. А освен образованието, друг знаен факт е, че тя е работила и се е издържала сама преди автора, тоест, не е тотално пропаднала и оставила се.

# 149
Ох, ама то средно няма, ние скочихме на висше?
Не знам за какво спорим. Очевидно, ако беше важно за нея, все щеше да намери време и възможност за тези 13-14 години.

Общи условия

Активация на акаунт