Тотална обърквация заради връзка и цялото бъдеще и мнението на роднините

• 7 990
  • 253
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Много ми хареса това мнение, припокрива моето на 100 %.
Хубаво мъжът е трябвало да си намери някоя по-образована, обаче явно не може и не иска. Той няма да се хване с такава, защото ще е с приятна, добре платена работа, свободно време за глезотии и процедури. Няма да бачка на поточна линия или на къра по 12 часа, където няма време да си изпере дрехите, пък какво остава да троши пари по маникюристи, фризьори, козметички и екскурзии. И той ясно си е предначертал, че такива жени не са за него и не се търсят взаимно.
Партньорите не ни се падат от небето, сами си ги избираме съзнателно или подсъзнателно.
Ако съм на мястото на майка му и синът ми, който никога не е имал приятелка, най-накрая се обзаведе с такава, която работи и иска деца от него, ще съм доволна. Според мен са си един за друг.

Освен това, дали някоя образована, перспективна, амбициозна мадама би взела автора (no offence), или би се целила в друг типаж? Коя от възмутените от липса на образование биха взели някой като автора или биха били доволни от мъж, който изкарва добре, но работи отскоро, не се справя с жените и има нелечимо заболяване? Пак, изобщо не искам да обиждам автора, животът му никак не е бил лек, но е успял да издрапа и са започнали да му се нареждат нещата. Човек обаче трябва да е реалист. Темата е показателна колко лошо може да са настроени хората, и то даже такива, на които не им се налага да му бъдат никакви.

# 151
  • София
Тя е почти на 30, и все още не е намерила време и възможност.

Може и да не изпитва нужда.
Сестра ми и съпругът й са висшисти, но не работят по специалностите си от години. Имат магазин.
Наблизо подобен магазин държи жена, която е със средно образование (не е основно, но и сама си казва, че не е искала да учи навремето). Почнала е работа като продавачка, после е попаднала на изгодна оферта за сегашния магазин, който държи и вече повече от 20 години го развива успешно (бившият собственик спешно го е давал вече разработен, с организирани доставки и с цялата стока срещу определен наем, защото е заминавал за чужбина и тя първо го е наела, а после го е изкупила постепенно от него).
С ръка на сърцето си признавам, че тази другата жена е по-успешна търговка от сестра ми, защото има нюх за работата, има опит (докато сестра ми е учила и работила друго, тя е била продавачка), има подход към клиентите. Не казвам, че сестра ми не става за този бизнес, напротив. Просто има хора, които не е задължително да са висшисти, за да се справят с определени предизвикателства и дейности.
На въпросната жена съпругът е психолог по образование и това работи. Мил човек, възпитан, подкрепящ я, обичащ я, но абсолютно инертен. Тя е тази, която носи парите в семейството, тя е инициативната и оправната, тя е моторът на семейството им. И на 50+ изобщо не е получила нужда да учи или да търси работа на бюро. Щастлива е с избора си.
Накратко, не се знае дали жената не е успяла да си намери подходяща професионална ниша и да е постигнала стабилност и без образование.

Друг е въпросът, че авторът наистина ми е прекалено в бяло за мъж, който не е имал връзки до 30-годишната си възраст.

# 152
Темата е буквално пред очите с писано черно на бяло. Едната диплома за средно не е важна за автора (писано), важно е, че жената работи (писано). 1-2 такива гаджета като него да е имала жената, в комбинация с прилична заплата и някой да ù обяснява как нещата и така са си окей, и си стават годинки, без да се яви на матури. Щото това всъщност се иска от нея, да мине матурите, изкарала е 12ти клас (писано)
Все едно обяснявам, че е пладне, когато е пладне.
Авторът много половинчато и някак 'ама то се подразбира, че е като хората' говори за неща като бременност и личните си професионални успехи, но всъщност изобщо не е ясно дали самият той не е на работа от едва година или пък не е успял да го извади навреме. На мен лично ми изглежда той да е практичен момък по Фрау Данна. 'Случайно' е забременил проста бачкаторка, за да има кой да го наглежда и да му осигурява грижа и секс, докато той пръска акъл кое е нужно и кое е глупости.

# 153
Гаджето на автора, ако беше образована и с кариера баш на него ще да се навие да му роди дете... Мда, и аз така си помислих. Той, ако беше толкова добра партия за женитба, нямаше на 29г за сефте да се сблъска с жена, а много много по-рано.
Очевидно, да имаш образование и апартамент, не е било достатъчно за жените до сега около него, кой знае още колко дефицити има. А това, че му е жизнено важно мнението на лели и баби още повече го компрометира като мъж.

# 154
Авторът е пълен сирак, но въпреки това има образование? За жена му не е ясно дали е пълен или полусирак. Проблемът не е, че е оставила училището по време на загубата си, а че толкова години по-късно все още не е поправила нещата. От темата не става ясно дали изобщо има намерение да поправи нещата.

Авторът остава сирак на 28 години, с апартамент, с платено образование, с баба, леля и пр. Момата може да не е пълен сирак, ама за да започне работа като ученичка, след като майка ѝ умира, явно на никого не му е пукало за нея. Майка ми сама е отгледала децата си, даже без издръжка, защото представяше бележка, че е безработен (работеше без договор) и не плащаше издръжка. Тогава нямаше и опцията общината да плаща някаква минимална издръжка, ако бащата не може, и след това да си я търси от него. По стечение на обстоятелствата баща ми почина, когато бях студентка. Никаква разлика като грижи към мен не видях лично за себе си дали е жив, или умрял. Нямаше и наследствена пенсия, защото той нямаше  достатъчно стаж. Та според теб при самотен родител, отглеждащ изцяло сам децата си, каква е разликата дали другият родител е жив или умрял? Има значение този, който гледа децата си, дали е жив или е починал, и съществена подробност дали е починал, преди детето му да си е взело хляба в ръцете, или когато още е дете.

# 155
Абе не е толкова лесно да се довърши средното, ако човек се сети години след това. Пак казвам, преди да има матури, може и да е било елементарно, но сега не е толкова. За да се изкара тази матура дори с тройка, трябва да се седне и да се чете, поне малко. Аз имам пълна шестица на моята матура по български, но ако сега след 15 години трябва да я направя, си признавам, че ще пообъркам разни неща. Има разни граматически правила, които трябва да се поприпомнят. Ако обаче момичето не може за малко да разреже работа и да отдели време, как да стане това? Може и занапред да ги отдалечи това, че той евентуално ще напредне в работата, а тя ще е ограничена откъм възможности, ама за момента положението е каквото е - чакат си дете и най-добре да я защитава пред родата, даже и тайно да мисли, че имат известно право. Даже не знам какво толкова се е замислил той какво да прави, просто да си държи на своето без да се кара с баба, леля и т.н.

# 156
Едната диплома за средно не е важна за автора ...

Чакай сега, гаджетата й ли носят отговорност за нейното образование? Нито авторът, нито бившите й носят каквато и да е отговорност, че тя не намира за нужно и важно да има образование.

Fever, четохме вече за единиците случаи на много успешни хора, които са с основно образование. А аз напомням за другата страна на монетата - чистачките на тоалетни в моловете, които обикновено са жени без образование, все още в предпенсионна възраст.
Да не говорим, че авторката е на 30. Тепърва й предстои да гледа бебе, а не да развива бизнес...

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 13:53 от Elunaria

# 157
Имам близка, завърши средното ама не точно средно, ама някакво специално, че беше в помощна паралелка, с увреждане е. Години по-късно искаше да си приравни дипломата да в за нормално средно образование, говори с директорката и се оказа, че няколко години трябва да ходи редовно на училище с текущите ученици, едва ли не цялото средно не ѝ признават. И се отказа, не може да си позволи да не работи, за да ходи на училище.

# 158
  • София
Ние не знаем дали тя не го намира за нужно и важно, но дори да е така, пак не знаем какви са й основанията - може да са напълно резонни и практични. От друга страна, много мъже не намират за нужно и важно образованието на жената. От трета страна, образованите жени вероятно ще имат различни изисквани от тези, които авторът може да покрие, за мъжа до себе си. Та колкото и да набиваме колко е зле една жена да няма образование, това чисто и просто няма нищо общо с казуса.

И какво ще стане, ако пригласяме на родата? Авторът ще реши, че се е прецакал? Ще започне да е недоволен и да се карат? Ще я зареже бременна? Ще остане сам? Ще го вземе ли после друга или ще си кукува с баба и леля? Какъв е смисълът от цялата работа?

# 159
Авторът, като всеки друг автор, ще направи това, което си е наумил.

Роднините му ще приемат изборът му, ако жената е стойностна, и ще му набият канчето, ако страховете им станат реалност. И в двата случая ще има нужда от време. Той няма друг вариант, освен да си защити изборът, като гледа да не прекъсва и връзката с тях.

# 160
  • Melmak
Жената може да си изкара курс за фризьор, маникюрист, мигларка, фибрау и не знам си още какво и да прави двойно на оперативен счетоводител, учител и друг специалист с дипломи.

Обаче родата и отношението към жената няма да се промени.

# 161
Едната диплома за средно не е важна за автора ..
Чакай сега, гаджетата й ли носят отговорност за нейното образование? Нито авторът, нито бившите й носят каквато и да е отговорност, че тя не намира за нужно и важно да има образование.
Интересен избор на цитат.
Ако трябва да сме конкретни, дали тя не намира за нужно всъщност е твоя интерпретация. За автора е, цитирам От своя страна тя е с основно образование и разбира се няма много опции за работа, но все пак работи и получава добри пари въпреки, че наистина работата е много. Въобще не отдава значение на образованието, дори такова базово като средно, за него е важно, че тя бачка. Дали защото той самият е с платено от родителите висше и му е минало като кинопрожекция, дали защото е финансово затруднен и му е важно пари да има, образованието после, дали защото жена в такава позиция е уязвима и манипулируема...но за него няма значение, че тя няма тапия за средно. Супер ларж е по въпроса. Ако не забелязваш, дори защитниците в темата на горското сираче, останало без образование, не са толкова ларж. Извън форума също ти гарантирам, че няма да намериш чак толкова широко скроени хора. Какво мисли тя са хипотези, за мен е важно какво мисли той, а то е написано. Ми не е окей човек да е окей половинката му да е амнайсе обиколки зад него и да бърза да ù направи дете, вместо да я натисне да отиде на матура. Има нещо много гнило тук.
За мене тоя човек е ходещ проблем, пък ако ще и булка от махалата със сертификат за първи клас да си хване.

# 162
Ще прави двойно, ако е кадърна и й се отдава. Завършили за маникюристки с лопата да ги ринеш, и повечето за нищо не стават.

# 163
Цитат
А за приятелката ми, както казах тя си работи. Отделно не е някаква кифла да иска пари за всякакви неща, да ходи където си иска и т.н.
Абе, колко от вас не ходят, където си искат, особено без деца и пр.? Тия хора сигурно по-далеч от наследствения апартамент на автора и посещение при бабата и лелята, не са ходили.

# 164
  • Melmak
Не съм съгласна. Масово качество при маникюристките няма, а салоните са пълни. Аз се отказах да ходя на маникюр, не мога да записвам час от днес за след месец.

Фризьорка ще ти вземе 500 лв за балеаж, не казвам, че са чисти пари, но е оборот. Въобще в момента има много търсене на подобни професии, които не изискват висше.

Аз лично наскоро изпаднах в някаква емоционална криза да си мисля за смисъла на живота. И с моите два чужди езика и не знам колко дипломи изкарвам по-малко от фризьорката ми. Не й завиждам на парите, но това е действителността. Ако завъртя бизнес ще изкарвам повече, отколкото сега, дори да съм ЕТ и да нямам служители. А сега съм работеща на бюро със средна заплата за сф, с работно време от 9 до 18 и продаваща най-ценните си години на корпорация. Честно, не знам кое е по-добре. Може би ако рисуваш вежди с фибрау или си маникюристка може да носи повече позитиви и смисъл. Аз не подценявам никоя професия, искам красива коса и нокти и ходя с удоволствие по салони. Сравнението е примерно, има и други професии, които не изискват висше. Фризьорката ми е завършила унсс, за справка.

Общи условия

Активация на акаунт