Тотална обърквация заради връзка и цялото бъдеще и мнението на роднините

• 7 946
  • 253
  •   1
Отговори
# 180

Главния проблем тук е, че реално трябва да избирам това да прекъсна всякакви връзки с роднини или на максимум да се ограничат и да не се чуваме и виждане, я умре някой, я не, ще се разбере... Или да остана с някой да живея, с който ми е добре, но на другите не им е добре или се възмущават как е възможно да живея с такъв човек.

Не преувеличаваш ли малко? По описаното в предишните ти постове, въобще не вървят работите към това да прекъснеш "всякакви връзки с роднини", даже явно животът ти им е главната атракция и всеки ден те съветват. Просто защити приятелката си без да нагрубяваш тях и това е. Ще се възмущават, че живееш с такъв човек и какво от това? Няма те да живеят с него. Много хора са в твоето положение, ама връзки с роднини не се прекъсват толкова лесно, спокойно. Гледай по-скоро връзката си с приятелката да не се прекъсне.

Извинявам се, не бях уточнил последните събития, но не е преувеличаване.Понеже и по-зле стана от както пуснах темата, но не ми се коментира.

# 181
  • София
Защото човек, освен от жена/мъж, има нужда и от други близки, и не е нормално при всяко разногласие да се отказваме от тях?

А ако тя го разкара след време, кой по-точно ще дойде да му бъде някаква опора?

Човек няма нужда от роднини, които го карат да избира между тях и половинката (не че има и нужда от такива, които му хулят половинката). Ако не го карат, значи няма опасност да ги изгуби. Иначе човек може да намери опора и в приятели. Определено ще намери по-добра опора в хора, които са там да го подкрепят, отколкото в такива, които са там да му диктуват какво да прави и после да му набиват, че са били прави.

# 182
А, автора се появи. Да не вземеш сега заради тия роднини да зарежеш жената бременна! Решили сте да го задържите, бъди мъж и си гледай жената и детето. Роднините ще свикнат, нямат избор.

# 183
Защото човек, освен от жена/мъж, има нужда и от други близки, и не е нормално при всяко разногласие да се отказваме от тях?

Точно и това го има, понеже и от роднини, както и тук слушам само какво е ВЪЗМОЖНО да се случи.
Ами винаги е възможно да се случат тези неща, без значение дали другия е с топ образование, работа и т.н. Тогава какво правим ?
Решението е просто цял живот да си сам да не се занимваш с деца, жени, роднини и т.н

Аз точно за това искам да има разбиране между всички - роднини, аз, жена. Но като гледам не знам дали е възможно.

Живееш заради себе си, не заради роднините си.
Просто си мека мара и не може да ги поставиш на място.
Ми кажи им, че то утре може да умреш, то всеки умира, да си срежеш ли вените сега?
Като започнат да оплюват жена ти кажи твърдо и сериозно, че не приемаш повече да говорят лошо срещу нея и си тръгни. Ако се обадят по телефона и почнат пак казваш - щом говориш лошо срещу жена ми, не желая разговор с теб.
И ще се научат.
Живей за себе си, не за роднините си.
А всъщност ако се замислиш, то те може да искат да прилапат твоя апартамент и затова да не искат да имаш жена и дете.

# 184
С основно е защото майка и като е починала е била 10 клас някъде и от тогава е тръгнала да работи и има до 12ти изкаран клас.
(Като го кажа това на родните ми, ми казат - "ама аз по 24 часа съм работила и учила и т.н, и един вид това за ранното започване на работа не е оправдание)

Аз лично не съм имал връзки понеже въобще не съм като приятелите ми сваляч и нещо такова, а отделно преди когато беше време за тея работи, малко по трудно ми беше детството, понеже бях по болници, понеже съм с автоимунно заболяване от дете като бях на 11 г.

Признавам си не изчетох всички мнения. Колкото хора, толкова различни мнения.
Аз смятам, че ви се е случило нещо хубаво. Намерили сте жена, която е трудолюбива и съвестна.
Вашият живот не е бил лек, нейният също.
Гледайте се, уважавайте се, посрещнете си бебето и се погрижете да отрасне здраво, щастливо и обичано дете.
Роднините все нещо ще са недоволни и обичат да се бъркат в чуждите неща, все едно те са безгрешни.
Никой не може да ви вземе апартамента, той си е ваш.
Застанете мъжки и кажете своята дума на роднините си, че това си е вашата жена, тя носи вашето дете и е редно да уважават това. Ако не искат, просто ограничете всички контакти с тях.
За протокола имам приятелка с основно образование, също учила до към 10 клас, по ред причини. Работлива жена, направи си фирма и сега разполага с много пари и може да се каже, че е успял човек. Образованието е хубаво нещо, но понякога е по-важно да си находчив и да не те мързи.
Успех ви желая!

# 185
Скрит текст:

Главния проблем тук е, че реално трябва да избирам това да прекъсна всякакви връзки с роднини или на максимум да се ограничат и да не се чуваме и виждане, я умре някой, я не, ще се разбере... Или да остана с някой да живея, с който ми е добре, но на другите не им е добре или се възмущават как е възможно да живея с такъв човек.

Не преувеличаваш ли малко? По описаното в предишните ти постове, въобще не вървят работите към това да прекъснеш "всякакви връзки с роднини", даже явно животът ти им е главната атракция и всеки ден те съветват. Просто защити приятелката си без да нагрубяваш тях и това е. Ще се възмущават, че живееш с такъв човек и какво от това? Няма те да живеят с него. Много хора са в твоето положение, ама връзки с роднини не се прекъсват толкова лесно, спокойно. Гледай по-скоро връзката си с приятелката да не се прекъсне.

Извинявам се, не бях уточнил последните събития, но не е преувеличаване.Понеже и по-зле стана от както пуснах темата, но не ми се коментира.
Да не би роднините да са влезли в темата и да четат? Ако е така, извинявам им се, задето ги нарекох "изкукали". Но си държа на мнението да не ти се месят повече и да те оставят на мира Simple Smile

# 186
  • София

Значи, чудиш се дали да останеш с някой, с който ти е добре, или да послушаш някакви хора, които не живеят с този някой, и с които се чувате от дъжд на вятър, и да си стоиш сам и нещастен?

# 187

Ако не е преувеличаване - неприятна ситуация, но не е нещо невиждано и нечувано. Трябва да бъдеш твърд и да си защитиш избора, а не да ти се прокрадват съмнения дали пък те нямат право и то точно СЕГА, когато тя е бременна. СПОКОЙНО, няма да скъсат връзка с теб, просто си пищят, не го ли виждаш? Виждат, че си податлив на натиск и затова те натискат, напълно нормално.

# 188

Човек няма нужда от роднини, които го карат да избира между тях и половинката (не че има и нужда от такива, които му хулят половинката). Ако не го карат, значи няма опасност да ги изгуби. Иначе човек може да намери опора и в приятели. Определено ще намери по-добра опора в хора, които са там да го подкрепят, отколкото в такива, които са там да му диктуват какво да прави и после да му набиват, че са били прави.

Приятели? Не знам кой е този приятел, на когото му пука повече за теб, отколкото на майка ти? Или баба ти, дядо ти, леля ти. В тези неща вярвах, когато бях в гимназията.
Аз не останах с впечатлението, че някой го е накарал да избира. Аз виждам хора, които се опитват да го предпазят от нещо.

Авторе, само заради образованието ли създават проблем вашите?

# 189

Значи, чудиш се дали да останеш с някой, с който ти е добре, или да послушаш някакви хора, които не живеят с този някой, и с които се чувате от дъжд на вятър, и да си стоиш сам и нещастен?
Не, по-скоро е, че не вярвах, че някога ще стига до такава ситуация, а още повече, че ще съм в такива взаимоотношения с роднините... По скоро за това написах коментара, но главното е това да... Понеже сега ме мислят, за пълен идиот и буквално ми го казаха Simple Smile

# 190
А защо не взимаш предпазни мерки? Да не мислиш, че абортът е като да си купиш вафла? Или във вашия случай, може би тя да си я купи и плати.

# 191
Ти се хващаш с първата срещната необразована, понеже ти е ужасно самотно, а не от голяма любов. Вместо да имаш поглед в перспектива и да я побутнеш да се развива, ти си по-зает да правиш секс и случайно става така, че ù надуваш корема.
Ми не знам как да го кажа, но някак мнението на роднините...изглежда резонно.

# 192
Ееееее, голяма драма, че са ти казали, че си идиот, направо краят на света... Човек трябва да понася и такива мнения, хората няма да те галят с перце. Повече от достатъчно съвети получи, че не е редно да се поддаваш на този натиск от роднини. Никой не е казал, че ще е лесно, но трябва да проявиш характер.

# 193
Ти се хващаш с първата срещната необразована, понеже ти е ужасно самотно, а не от голяма любов. Вместо да имаш поглед в перспектива и да я побутнеш да се развива, ти си по-зает да правиш секс и случайно става така, че ù надуваш корема.
Ми не знам как да го кажа, но някак мнението на роднините...изглежда резонно.
Тц, тука даже ще пишат, че авторът се е подценил и го чака опашка от образовани мадами.

# 194
  • София
Приятели? Не знам кой е този приятел, на когото му пука повече за теб, отколкото на майка ти? Или баба ти, дядо ти, леля ти. В тези неща вярвах, когато бях в гимназията.
Аз не останах с впечатлението, че някой го е накарал да избира. Аз виждам хора, които се опитват да го предпазят от нещо.

Зависи от роднините, зависи и от приятелите. Има изключително токсични роднини, не случайно съществуват темите за свекърви и токсични хора, както и множеството случаи, в които връзката се превръща в кошмар, защото двойката заживява под един покрив с роднини. Далеч не всички ти мислят доброто, някои си гледат откровено техния интерес. Но дори да мислят най-доброто, това не значи, че знаят кое е най-доброто. Най-доброто за всеки човек е да поеме собствения си живот във собствените си ръце, да взема собствени решения, да прави собствени грешки и да се учи от тях. Роднините могат да бъдат там за опора, това е тяхната роля. Ако не са могли да възпитат индивид, който да може да взема самостоятелни решения, видно не стават за навигатори на чужд живот.

Общи условия

Активация на акаунт