Тотална обърквация заради връзка и цялото бъдеще и мнението на роднините

• 7 953
  • 253
  •   1
Отговори
# 165
Е, да, реално винаги ще има заблудили се веднъж клиенти, които повече няма да стъпят. Но когато станат достатъчно кофти коментари из нета, или когато снимките на работата ти са непривлекателни, кой ще се излъже?
И тук пак говорим за някакви възможности след време. Тя сега ще гледа бебе, няма да мисли за собствен бизнес.

# 166
Елунария, какво значи защо бихме имали доверие на жена, която е без образование? За какво по точно трябва да й се има доверие? Че няма да го ограби, или че ще го гледа, ако се наложи? Или, че ще си гледа детето? А тя, защо трябва да има доверие на мъж, който е зависим от баба си, има заболяване, асоциален, и отгоре на всичко й прави дете, ама брак не се сеща да предложи?

Вижте сега, виждам че доста хейт се изписпва във всички посоки, като гледате какво съм написал без дори да познавате никой.
Вие сте сега пък с другото мнение, че без брак дете не може. Ами може.
Отделно асоциален не съм, това че не ми е вървяло с жените си друг проблем като и грешката е и в мен. Асоциален ще съм, ако нямам приятели изобщо и не се виждам с хора.
Третото, не съм зависим от никой, сам се издържам и реално даже не се виждаме толкова с родините. Ако бях зависим, до сега отдавна да сме скъсали и само да чакам да се хвана с някоя, дето хем грамотна, хем работлива, хем да не е к*рва, хем да е хубава и т.н. Дето само с чакането ще остана. А и гаранция никога няма...
Само се чуваме с родните и по-скоро беше това, че само те остаха живи, а сега тръгна да се дърпаме и с тях за тези неща, а до сега никога не сме били така.

Виждам, че доста от дамите тук са възмутени как е възможно до 30 г. да не си имал сериозно приятелка, ами възмможно е дами, особенно от мъжката страна.
Другото жените на моята възраст и по-младите, виждам какви са им изисквания и какво искат (повечето). Жените на място отдавна са си намерили човека. Отделно не съм толкова наивен да си мисля, че ще имам перфектния човек до мен, след като аз самия също имам минуси, някои от който за повечето жени са си най-важните.

Главния проблем тук е, че реално трябва да избирам това да прекъсна всякакви връзки с роднини или на максимум да се ограничат и да не се чуваме и виждане, я умре някой, я не, ще се разбере... Или да остана с някой да живея, с който ми е добре, но на другите не им е добре или се възмущават как е възможно да живея с такъв човек.

Друго сега гледам вече се обърна на тема и какво ще работи, защото и за много хора без значение дали има образование другия, няма да се хванат примерно и някой дето е продавач като гледам...

# 167
Ама фризьорка бременна трудно ще работи и ще изкарва пари. Освен това имах предвид, че това е професия до време, ако трябва лично да я вършиш. Та ако нямаш салон, в който млади фризьори да работят за теб, или да си инвестирал някъде успешно, не е много хубаво. Повечето фризьори имат проблеми с ръцете, с вените и пр., проблеми заради химикалите, с които работят и т.н. Общо взето докъм 50 може би си достатъчно здрав, за да работиш активно с ножицата 5 дни седмично

# 168
  • София
Ако бременната фризьорка се е осигурявала, може даже и цялото майчинство да си изкара с детето. Докато стане на 50, може и да намери някой да работи за нея, когато има достътачно акъл.

# 169
Ама това е прекрасно! Сега се оказа, че проблем няма, форумът верно е сила! Из целия алабалиъм обаче пак не бе уточнено защо за една година има бебе, а няма диплома. И други неща удобничко бяха пропуснати, но това, мисля,  е най-същественото.

# 170
Авторе, не е нужно да прекъсваш връзки и да избираш или/или. Трябва да можеш да намериш общ език с роднините си. На мен това ми говори, че ти не можеш да си защитиш изборът и да поемеш отговорност пред тях, дори някой ден да се окаже, че не си бил прав.
Те едва ли са тръгнали чак да се отказват от теб заради нея?

# 171
Ама това е прекрасно! Сега се оказа, че проблем няма, форумът верно е сила! Из целия алабалиъм обаче пак не бе уточнено защо за една година има бебе, а няма диплома. И други неща удобничко бяха пропуснати, но това, мисля,  е най-същественото.
И това го има и е от най-голямо значение за някои хора - "Защо толкова рано", но ако смятате че всички тук са направили деца след няколко години живот заедно - ок.

# 172
  • София
Скрит текст:
Не съм съгласна. Масово качество при маникюристките няма, а салоните са пълни. Аз се отказах да ходя на маникюр, не мога да записвам час от днес за след месец.

Фризьорка ще ти вземе 500 лв за балеаж, не казвам, че са чисти пари, но е оборот. Въобще в момента има много търсене на подобни професии, които не изискват висше.

Аз лично наскоро изпаднах в някаква емоционална криза да си мисля за смисъла на живота. И с моите два чужди езика и не знам колко дипломи изкарвам по-малко от фризьорката ми. Не й завиждам на парите, но това е действителността. Ако завъртя бизнес ще изкарвам повече, отколкото сега, дори да съм ЕТ и да нямам служители. А сега съм работеща на бюро със средна заплата за сф, с работно време от 9 до 18 и продаваща най-ценните си години на корпорация. Честно, не знам кое е по-добре. Може би ако рисуваш вежди с фибрау или си маникюристка може да носи повече позитиви и смисъл. Аз не подценявам никоя професия, искам красива коса и нокти и ходя с удоволствие по салони. Сравнението е примерно, има и други професии, които не изискват висше. Фризьорката ми е завършила унсс, за справка.

Според мен тези професии не са никак лесни. Фризьорката по цял ден седи на крак, диша химикали, а пък ако забременее и работи за себе си, като нищо може да си изгуби препитанието, защото трудно ще си запази . Маникюристките също яко дишат химикали, стоят прегърбени с часове, и поне тези, при които съм била, изкарват много, но и работят много. Изобщо не подценявам професиите, които не изискват образование, не им и завиждам.

Авторе, не е нужно да прекъсваш връзки и да избираш или/или. Трябва да можеш да намериш общ език с роднините си. На мен това ми говори, че ти не можеш да си защитиш изборът и да поемеш отговорност пред тях, дори някой ден да се окаже, че не си бил прав.
Те едва ли са тръгнали чак да се отказват от теб заради нея?

Че защо някой трябва да защитава избора си и да поема отговорност пред роднините си? Нито те ще живеят живота му, нито те ще живеят с избора му. Ако я разкара и после остане сам и нещастен, те ли ще дойдат да му бъдат жени и да му раждат деца?

# 173
И това го има и е от най-голямо значение за някои хора - "Защо толкова рано", но ако смятате че всички тук са направили деца след няколко години живот заедно - ок.
Пак заобикаляш въпроса. Ясен си.

# 174
Защото човек, освен от жена/мъж, има нужда и от други близки, и не е нормално при всяко разногласие да се отказваме от тях?

А ако тя го разкара след време, кой по-точно ще дойде да му бъде някаква опора?

# 175
Пак заобикаляш въпроса. Ясен си.
Защото така се получи и така решихме ? Разбира се можеше и аборт и тя го предложи. Но сме решили да не правим.

# 176
Добре, де, авторът иска нещо напълно нормално - малкото му живи роднини да приемат жена му и да са в нормални отношения всички. След като изклюкарихме всичко, що можехме, дайте да измислим начин да му помогнем, че човекът търси решения, а не и ние да обсъждаме жена, която нито сме видели, нито я знаем.

Авторе, тотално да скъсаш връзката с тях е много крайно, дотам ли се е стигнало? Лъвица в началото на темата ти е дала чудесен отговор според мен. Има шанс, когато се роди бебето, да се очовечат. Ако жената си вземе образованието, гледате си детето няколко години, изградите семейството заедно, ще видят, че си сериозен, щастлив, всичко е наред и може да омекнат. Но в крайна сметка щом сам се оправяш, имаш си собствен дом, професия и тн, би трябвало да знаят, че вече си голям човек и изборите в живота са си твои, а те не могат да ти поставят ултиматуми.

# 177

Главния проблем тук е, че реално трябва да избирам това да прекъсна всякакви връзки с роднини или на максимум да се ограничат и да не се чуваме и виждане, я умре някой, я не, ще се разбере... Или да остана с някой да живея, с който ми е добре, но на другите не им е добре или се възмущават как е възможно да живея с такъв човек.

Не преувеличаваш ли малко? По описаното в предишните ти постове, въобще не вървят работите към това да прекъснеш "всякакви връзки с роднини", даже явно животът ти им е главната атракция и всеки ден те съветват. Просто защити приятелката си без да нагрубяваш тях и това е. Ще се възмущават, че живееш с такъв човек и какво от това? Няма те да живеят с него. Много хора са в твоето положение, ама връзки с роднини не се прекъсват толкова лесно, спокойно. Гледай по-скоро връзката си с приятелката да не се прекъсне.

# 178
Защото човек, освен от жена/мъж, има нужда и от други близки, и не е нормално при всяко разногласие да се отказваме от тях?

А ако тя го разкара след време, кой по-точно ще дойде да му бъде някаква опора?
Точно и това го има, понеже и от роднини, както и тук слушам само какво е ВЪЗМОЖНО да се случи.
Ами винаги е възможно да се случат тези неща, без значение дали другия е с топ образование, работа и т.н. Тогава какво правим ?
Решението е просто цял живот да си сам да не се занимваш с деца, жени, роднини и т.н

Аз точно за това искам да има разбиране между всички - роднини, аз, жена. Но като гледам не знам дали е възможно.

# 179
Основно, не основно - ще ставаш татко - честито! Гледай си жената и детето и остави роднините да си лаят.
А тя да запише едно вечерно училище докато бременее. Щом е работлива и съвестна, ще се справи. Хем ще придобие самочувствие и няма да ревнува толкоз.

Общи условия

Активация на акаунт