Чести караници

• 4 943
  • 43
  •   1
Отговори
# 30
Вие сигурни ли сте ? Аз си мисля , че няма хора с пълно сходство в характерите и ако човек в една връзка не се научи да разбира отсрещния и да се напасва на несходства и да прави компромиси както и да отстоява свой периметър но така , че да не пречи на другия , ако не се научи на диалог ... в следващата връзка пак няма да може. Или ще търси докато намери много влюбен в него човек, който може да въдвори ред и да го научи на това-онова за отношенията и за връзките , но този човек ще трябва да жетрва доста от себе си защото труда и ангажимента  ще е много голям и времеемък. Не знам.
Аз лично бих препоръчала да минат на консултация и семейна терапия преди да се натоварят един друг и с делбата на семейство и две малки деца.

# 31
Вие сигурни ли сте ? Аз си мисля , че няма хора с пълно сходство в характерите и ако човек в една връзка не се научи да разбира отсрещния и да се напасва на несходства и да прави компромиси както и да отстоява свой периметър но така , че да не пречи на другия , ако не се научи на диалог ... в следващата връзка пак няма да може. Или ще търси докато намери много влюбен в него човек, който може да въдвори ред и да го научи на това-онова за отношенията и за връзките , но този човек ще трябва да жетрва доста от себе си защото труда и ангажимента  ще е много голям и времеемък. Не знам.
Аз лично бих препоръчала да минат на консултация и семейна терапия преди да се натоварят един друг и с делбата на семейство и две малки деца.
Не е нужно да има пълно сходство на характерите, за да НЕ се караш с другия. И така и не рабрахте, че "детето като се появи започнаха караниците, преди това всичко беше рози и пеперуди" НЕ е вярна теорема. Аман от клишета. Авторката е в грешка от самото начало. Не на темата, на връзката си. Да търси помощ от професионалист с нагласата, че едва ли ще стане кой знае какво чудо със семейния й живот, ако това, което описва, изобщо може да се нарече така.

# 32
  • somewhere over the rainbow
Kaраницата е двустранен процес. Няма да я има, ако ти не участваш в нея. Отдавна не влизам в скандали за битовизми, дори и мъжът ми да си ги търси. Не паля от четвърт, не подскачам като ужилена. Ако се заяжда, казвам му "И аз те обичам" и всичко приключва. Така ни е добре. Разбира се, има изключения, особено когато става въпрос за децата - там не мога да се пречупя. Но за дребнотемия - тц, не се хабя.

# 33
Erebus аз съм на принципа че има ли шанс той трябва да се използва и че може консултацията да не свърши работа , но може и да свърши и при положение че има семейство с деца и двамата родители обичат децата , то значи имат общ ресурс около който да се обединят и да преодолеят дадени неща може би и с помощ. Хората се афетират, хората се пеуморяват, хората преболедуват обиди и травми и хората израстват и разбират много неща. Не винаги. Но да не се опита помощ отвън според мен не е добре.
Като гледам авторката не пише за изневери и разни зависимости . Според мен е пренатоварване. Но както казах не съм специалист и аз лично бих опитала всеки шанс да си спася семейството.

# 34
Erebus аз съм на принципа че има ли шанс той трябва да се използва и че може консултацията да не свърши работа , но може и да свърши и при положение че има семейство с деца и двамата родители обичат децата , то значи имат общ ресурс около който да се обединят и да преодолеят дадени неща може би и с помощ. Хората се афетират, хората се пеуморяват, хората преболедуват обиди и травми и хората израстват и разбират много неща. Не винаги. Но да не се опита помощ отвън според мен не е добре.
Като гледам авторката не пише за изневери и разни зависимости . Според мен е пренатоварване. Но както казах не съм специалист и аз лично бих опитала всеки шанс да си спася семейството.
Принципно е вярно. Не я съветвам да хукне да се развежда, просто казвам, че при така описаните отношения трябва да подходи скептично към семейната консултация, а не да очаква чудеса. А и е вселенска истина, че децата само по себе си не са добър повод и здрава основа за брак, ако няма друго. Виждаме доказателства всеки ден наоколо си. И ги четем тука непрекъснато.

# 35
Не сме имали никога такива периоди с 2 деца, някаква кавга за нещо, да, месеци, години караници, не. Ти сама пишеш, че той почва и ти продължаваш. Вероятно и двамата сте неотстъпчиви и превръщате и малки дреболии в огромна кавга. Все един трябва да бъде уравновесен и да потули драмата. Имате ли време заедно, например като спи детето, излизате ли като двойка, имаш ли още чувства към този мъж, говорите ли защо се карате, откъде идва това?

# 36
Да, имали сме такива периоди след раждането на детето. Или особено когато мъжът ми не изкарва достатъчно (според неговите стандарти) пари, демек ако е под 200 лв на ден. Битовизми, разправии за запушени мивки, тигани, развалени картофи и прочее тъпотии, които за мен са маловажни, но той си е изкарвал върху мен лошото настроение. Към момента пак отвреме -навреме има реплики, но гледам да не му обръщам внимание. Почти винаги с малки деца наоколо разправиите се увеличават. Поради повечето отговорности, нарастващите финансови нужди на семейството, стрес, недоспиване, липса на достатъчно интимност и лично време за вас.

# 37
Спокойно и ние с жена ми сме така .Караме се за всевъзможни неща....

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 22:27 от radi_1234

# 38
  • Далечният изток
А, ти без да искаш ги правиш тия неща. Ми вземи да искаш, пък може и да започнеш да мислиш...

# 39
Ам мисли, бе. Почвай да мислиш за детето си. И вземи си вземай разни неща сам! Бати наглостта! Имало ли нещо си... Ам провери, бе, сакат ли си нещо, не можеш да отвориш тихичко шкафа и да си вземеш ли?!? Да ядеш тайно, като детето е малко и не яде още?!? Бати малоумниците!

# 40
Ам мисли, бе. Почвай да мислиш за детето си. И вземи си вземай разни неща сам! Бати наглостта! Имало ли нещо си... Ам провери, бе, сакат ли си нещо, не можеш да отвориш тихичко шкафа и да си вземеш ли?!? Да ядеш тайно, като детето е малко и не яде още?!? Бати малоумниците!
Ами то е на 6 и само си взима вече от шкафа Simple Smile

# 41
  • Далечният изток
То на 6 си взима, ти на 36 не можеш... Ми браво, жена ти си има още едно дете...

# 42
Ммда и после става "оле тая лоша гадна кучка как ме заряза, как ми отне семейството" WTF горката жена, живее с някакъв недорасляк дето не може да си напазарува квото иска там и да си го сложи в шкафа и да си го вземе после... Ужас и безумие Scream по-зле от 6-годишно.. смятай за къв инфантил става въпрос...
Вземи се оправи, да не ревеш после след развода.

# 43
ама този пак май е от новаците, които пускат бомбата и се изпаряват, т.е. да върви дискусията , да не мре забавата

Общи условия

Активация на акаунт