МНОГОДЕТНИ МАМИ 10

• 15 361
  • 281
  •   1
Отговори
# 105
Не бе, Кланче, Цоцоланка си ни е комсомолският секретар. Като е разлюти, всички ни туря у ред - няма мами, няма татковци. Аз имам в досието доста предупреждения. bambam Въх, да се крия, че пак ще ме погне. newsm43

дидуш, не се класирахме за спектакъла. Sad Разкажи подробности.

Супер Теди, "Хъшове" ми е много любима постановка. А и децата се изкефиха, а това говори много - щом може да въздейства на няколко поколения. Аз Морфов поначало много го харесвам, само "На дъното" навремето не ми допадна и сега "Дон Жуан" не ми въздейства особено, иначе всеки път с радост отивам на неговите спектакли.

Последна редакция: пн, 26 фев 2007, 23:30 от секстет

# 106
Брях, мъж да не съм и на таз Цоцоланка! То мен ми сви сърмите от далеч, пък завалийката Лъчо....

# 107
Брей, Мамче Цоцоланке много си се разлютила днес smile3506, разписвам се докато не си започнала да ни посочваш поименно, че тогава сраммммм ...
Ние нали сме си без татко, но добре се справяме. В събота всички заедно водихме Мати на куклен театър. Пепи го придружаваше вътре на представлението, а ние с Криси във фоайето ги чакахме. Май му е харесало, не обясни много добре, но излезе доволен Grinning После хапнахме и се прибрахме.
 Вечерта Криси се нахрани собственоръчно, в прекия смисъл на думата Joy Joy Joy Докато се въртях между двамата дребни да им мушкам лъжиците в устата, Криси бръкна в купичката с яденето и започна да яде с ръце. Добре, че беше пиле с ориз, а не нещо със сос. Оставих го да си дояде така, беше ужасно сладък. yes

Брях ква зла добричлийка си!

Ааа, не така за добричлийките Naughty Ние по този начин въвеждаме ред и държим всички в кондиция hahaha hahaha

Помилвана добре дошла! Много хубава семейна история имате!  bouquet

Илиева представям си как `трепетно` чакаш ангината да посети и другия близнак   Sad Моите есента се сополявеха и заразяваха един друг през седмица и педиатърката ми каза, че боледували като близнаци ooooh! Добре, че се разминахме само с леки болести. Айде, дано този път ви се размине и има изключение от правилото.

nevi, мила не се тревожи  action032, след дъжд винаги изгрява слънце smile3525. Мъжа ти няма ли да ходи някъде в командировка за 1-2 седмици Thinking, действа освежаващо на брака Mr. Green. Ей сега моят го няма и само ми говори мили думички по телефона Blush Много се е затъжил (няма го от една седмица и още толкова няма да го има) и все ме пита какво да ми донесе Flutter Не, че сме имали проблеми преди да замине, обаче сега сме си мнооооооого мили и сме забравили всякакви разногласия.

Здравейте!
позачезнахме малко, но не защото сме ходили някъде - просто - о, събота и о, неделя! Децата на компа, аз....онея неща дето Дидка ги е нарисувала и така 2 дни...

Кланче и аз така като тебе в събота и неделя. Като дойде понеделник и ... спокойствие и ред newsm53

Мамче Цоцоланке, написах ли достатъчно за да отърва глобата  Joy

# 108
Много се е затъжил (няма го от една седмица и още толкова няма да го има)
Много правилно прави мъж ти! Че моят като каза, че не му домъчняло за мен като беше командировка, да видиш как цяла седмица се цупих!!!
Честит ви първи сняг!!!
За "Хъшове" пак да кажа! Има строхотни ефекти - нали вече основно това гледаме, покрай тия американски филми! Но много хубаво направени - използват се светлини, разместват се части от сцената, музика - изобщо подсилват действието!
Току що гледах по БТВ разговор за тестовете след 7 клас. Как не я беше срам тази учителка, да говори колко било хубаво да пишат децата творчески и с отношение?! Но на края ученичката й все пак каза, че "научаваш темата наизуст и готово!" Иначе въпросът, който цитираха беше според мен безумен - с някакви литературни изразни средства, които аз не бях чувала!!! Като намеря теста, ще ви питам и вас. Не знам, от къде да ги наливам в главата на моя юнак тези литературни термини? Почти съм сигурна, че ги няма в учебника. Нашата учителка от курса каза, че тестът не бил много труден, но ние имаме 52 т. #2gunfire Не знам кого да застрелвам - нея или сина ми.
Освен това виждам, че мамите вече записват първолаците, а аз още се ослушвам.
Изобщо май само се забавлявам и нищо по същество!

# 109
gal4e сега можеш да не пишеш 1 седмица  Joy  Joy  Joy  само обаче да си посмяла да го направиш...... Е, виждате ли,че като запретнете ръкави, какви хубави неща пишете! Взимайте пример от gal4e! Слаб момент е това,че не е взела фотоапарата и да заснеме как Криси се храни собственоръчно с бабината вилици! Но другия път......

Да, и аз поддържам тази теза,че много освежаващо действат разделите! За определен не много дълъг период.... Илиева, сигурно е свикнала и с по-дълги, ама то при нея това може да се брои като професионално заболяване!

Не бе, Кланче, Цоцоланка си ни е комсомолският секретар. Като е разлюти, всички ни туря у ред - няма мами, няма татковци.

Ами то от всякакви хора има нужда, че като му се изпусне края - ти се качват на главата! И от време на време трябва да напомняш,че трябва да се слезе от там! А ти, секстетно Цвете, излез от под стола,че имаш още много да пишеш  и работа да вършиш - както в къщи, така и навън!

Ето, толкова много даровити деца имаме - кой ходи на баскетбол, кой на хокей, кой на ски, кой на танци, балет, плуване и т.н. , а никой нищо не пише за това! Нали човек като влезе в темичката ни и започне да чете да си каже - ей, какви деца има значи в многодетните семейства! Няма само гладуващи, боси, голи, спящи на земята и виждащи шоколад и банан от Нова година на Нова година! И да ви кажа ли нещо - моите наблюдения показват,че май децата ни са презадоволени! И май проблемите ни идват от това......

Хайде да си похвалим гарджетата........

Кой имаше днес вирус в скайпа и го разпространи на всички???????

# 110
Как не я беше срам тази учителка, да говори колко било хубаво да пишат децата творчески и с отношение?! Но на края ученичката й все пак каза, че "научаваш темата наизуст и готово!" Иначе въпросът, който цитираха беше според мен безумен - с някакви литературни изразни средства, които аз не бях чувала!!! Като намеря теста, ще ви питам и вас. Не знам, от къде да ги наливам в главата на моя юнак тези литературни термини? Почти съм сигурна, че ги няма в учебника.

Абе, какви глупости говорят тия? Какво творчество и отношение, като самата същност на теста изключва всяко творчество и лично отношение. Нали именно това му беше целта - да се изключи субективният фактор. Тестовете, уж, били по-добри. Само че нашите деца ще бъдат опитните зайци. Моите изкараха доста високи резултати (81 и 82 точки) на БЕЛ, от което съм хем изненадана, хем адски горда, защото не са се готвили допълнително. Ама и двамата казаха, че в теста имало литературни термини, които не са учили и които после не намерихме в учебника! На какво основание са включени в теста ?!  newsm78

С математиката - същия ад, че и по-голям. Много учители (на моите деца и на други познати)  твърдят, че задачите били много трудни и били като за олимпиада, а не за приемен изпит. Казаха, че трудността на задачите за изпита трябва да отговаря на средното ниво на учениците в 7 клас, а не да са насочени към децата с по-специална математическа нагласа. Добре, защо това не беше наречено просто Олимпиада, за да се знае, че дадените тук задачи (респективно постигнатите резулати) не са критерий за това, което ще се падне на изпита?!
Даже едната учителка съвсем недвусмислено заяви, че тя е седнала да реши задачите в рамките на определеното време и времето едва й е стигнало. На НЕЯ! Учителката! Просто нямам думи.
Съществуват и мнения, че като видят резултатите от тези пробни изпити, от МОН ще се усетят и ще свалят летвата, защото все пак средното образование е задължително, а сега за абсолютно всички училища след 7 клас трябва да държиш изпит и това, при тази трудност на задачите, автоматично означава, че в някои училища ще влизат с двойки. Което пък е недопустимо... С една реч - Тъмна Индия.
Ох, сигурно до края на тази 7-класническа Одисея ще ми побелеят косите...

# 111
gal4e сега можеш да не пишеш 1 седмица  Joy  Joy  Joy  само обаче да си посмяла да го направиш...... Е, виждате ли,че като запретнете ръкави, какви хубави неща пишете! Взимайте пример от gal4e! Слаб момент е това,че не е взела фотоапарата и да заснеме как Криси се храни собственоръчно с бабината вилици! Но другия път......

Цоцоланке, от тебе това разрешение много ме топли   bouquet Сега поне ще спя с лека душа, а не с чувството на неизпълнен дълг  Hug

А за липсата на документ от този забавен момент е виновен благоверният съпруг Close Естествено, отнесе едно скандалче по телефона въпреки милите думички дето ми реди newsm62 Преди да замине аз го питах всичко ли е наред със стария фотоапарат и най-вече дали има карта, защото той взе новия. Той ми отговаря без даже да погледне в апарата: Даааа, там си е картата. И като реших да снимам Криси, хоп изненадка - няма карта в апарата. Че като го метнах ...  #Cussing out Най-мразя да го питам нещо и той да ме отсвирва така, без да провери как всъщност са нещата. Даже не можа в първия момент да си спомни къде точно е картата. На другия ден ми звънка един негов колега: Да ти донеса тука една карта...  Grinning Явно си е спомнил, след минискандала smile3521 Не е проблем, че я е дал картата, тя не ни трябва всекидневно, а и човекът ни е близък, а че ме пусна по пързалката. Много мразя така  smile3516
Айде, да не остана и аз назад и аз се оплаках от съпруга ooooh! Ей такива да ни са най-големите проблеми, ще ги оправим Blush

Цоцоланке, какво да го похваля моя дънгалак? Само се чуди каква щуротия да измисли newsm09. В петък ги оставих да се къпят с Мати двамата, че аз да оправя Криси, а той го плаши с дядо Торбалан. Чувам аз от банята, че Мати пищи и ми вика: Мамо, няма дойде дядо Тубичка Rolling Eyes Докато се сетя за какво иде реч  #Crazy, детето ще се разплаче. Питам Петър какъв е тоя дядо Торбичка (сетих се че това иска да каже Матей), а нашият се хили хитричко. Питам го: Ти да не ги го плашил с дядо Торбалан? От къде го научи това, като никога не съм ви плашила с нищо? А той: Баба и дядо ме плашеха Close .
Сега трети ден Мати се присеща и пита: Нали няма дойде дядо Тубичка? Rolling Eyes Ей, пубертетска му работа, само мухи в главата #Cussing out
Сега толкова, следващият път ще го похваля  Flutter Малките засега слушат, с тях ядовете са дребни и сладки Two Hearts

Ау, аз роман написах. Май ще ви омръзне от мен. ЧАООООО!

# 112
  • Варна
Цоцоланче,наистина си права, че разделите действат освежаващо на 1 връзка.Ние можем да опровергаем общото правило,че очи които не се виждат се забравят и чуствата изтиват!Всичко е още по- силно и разтърсващо.Всеки от нас двамата очаква с нетърпение да минат тези 6м.и да бъдем заедно с децата си.Като се има предвид ,че съм го чакала и по 9-10м.Това за нас отдавана е начин на живот и в периода на раздяла всеки поема своите отговорности.Много пъти съм се питала какво би било ,ако всеки ден бяхме заедно?Дали щяхме да си омръзнем?

Че децата ни са даровити,това е факт.Колко много дечица се занимат с неща, които обичат и харесват.Дъщеря ми от миналата пролет ходи на концерти на различни места във Варна.В края на март ще ходи на конкурс в С.Загора.Ще свири два пъти-първо с оркестъра,после ще има идивидуано участие и сега наблягаме на тамбурата.

Даже прекалено много са ни презадоволини децата ,чак се дразня.В желанието си да им осигурим неща ,които сме нямали ние на времето им прави лоша услуга.Не умеят да ценят това което имат,колкото и да им говоря.Малките потрошиха второ ДВД.Кефят се на 3 телевизора и РК.А за храната да не говорим.Не ядят какво да е и се сърдят ако им взема по-прости шоколадови вафли Mr. Green
До такава степен уядени ,че е имало случай да излизаме от супера само с по 1 дъвка Shocked
Как да се боря с всичко това,като и баща им прави за бой като се мъчи да компенсира липсата си с подаръци?!
Така,писах май достатъчно за да не бъда глобена Grinning!
Лек ден, мамчета!

# 113
Нали няма дойде дядо Тубичка?
rotfImbo rotfImbo rotfImbo
Ох, миличкия! Ще го запомня това - толкова е сладко!
У нас има специална система за плашене...Щото мероприятия от подобен род ги хващам много бързо, и сега системата е със знаци - за рязане на глава #Crazy, за чупене на играчки, бой.... Така хем го практикува в мое присъствие (зад гърба ми), хем нищо не мога да докажа smile3533...
Ама като взема  fight и ще стане  smile3520...
Какво да го правя - пуби! Мнооого му е смешно!
Иначе и аз се замислям -- колко неща не оценяват! Ама сватята е права - май трябва да се въведе ред!!! Ще им спретна един бойкот - пък да видим!
За ските и плуването - какво да кажа, доволна съм! Цял ден на чист въздух (не пред компютъра), физически заякна, пък и нито един път не се е разболял от там - все хубави неща!
Баткото е каратист! Каратира 2-3 пъти в седмицата от 3 години. Носи някави колани - гордее се... Пък е станал като скала! Пернах го наскоро по д-то на майтап - ръката ми изтръпна, а той се смее - нищо не усетил...

Като пращате вашите татита на командировка - не може ли и моя с тях? За малко поне да си почина....поне от него! Че децата няма кой да ми ги вземе, ама поне четвъртото ми дете!? То си е самостоятелно - храни се прилично, облича се, а? Няма ли кой?

# 114
  • Варна
Здравейте, мамита, посипвам си главата с пепел, че отдавна не съм писала.

И моят мъж утре вечер заминава за София в командировка.  Laughing Та ако видите хубав бъдещ и настоящ татко да митка по центъра и да гледа влюбено в далечината - моят е!

За тестовете в седми клас не мога да коментирам, защото дъщеря ми е много потайна, въобще не каза какво се е паднало. Знам й само точките - 74 на български и само 54 на математиката. Ама ние си знаем, че на математиката трябва да наблегнем повече... Но поне детето е казало, че не иска да му се меся (само да й плащам уроците), то си било нейна работа и нейно постижение. Всъщност и аз мисля така, затова засега само подпитвам учителките дали си пише домашните и дали напредва. Надявам се, че положеният труд не може да остане без резултат.

Моите герои напоследък не са много изявени. Баткото навремето печелеше олимпиади по математика, ама вече не му се занимава. Иначе са ходили на език, на спортове, дори и малко на музика и рисуване. Ама не сме имали велики постижения, просто сме опитвали кое как е. Ама нали казвате, че най-малките били най-ококорени - ще видим мъничето какво ще направи.  Simple Smile

Като го споменах, днес бях на консултация, нормално е всичко, пол пак не се видя. Ще си имаме изненадка.  Simple Smile

Лелее, само големите да се опитат да ми плашат мъника след време! Ще ги отнеса като ураган! От тях очаквам само помощ и добро отношение.  Sunglasses А те предполагам очакват - само пари и да ги оставя на мира.  Tired

# 115
Мдааа,това с командировката много ми допада и от опит знам ,че действа ама на ,няма кой да го прати ,че сме и колеги с мъжа ми, а пък ми е и шеф Mr. Green Mr. Green,та поводи да се чувствам недоразбрана и недооценена мноооооооого.Ама снощи след хубав скандал с много оборотни чистоти ,най-после разпуснах напрежението около насъбралото се недоволство от моя страна .Та след това падна едно сдобряванееееееее, да видим сега дали няма да си имаме и четвърти подарък в семейството  Embarassed Embarassed
Не ,че е лошо ,ама други неща са на дневен ред.

gal4e ,това с плашенето у нас е патент на Илиян ,само дебни Еси и разказва разни страшни истории,за да го слуша или да заспива по-бързо вечер.Карам се обяснявам ,ама файда никаква.
Цоцоланке,много си права за презадоволяването ,но и при нас таткото е виновен #Cussing outОсобено за Естел направо мярка нямааааа.На и за това неиска да ме чуе,че не е необходимо да и се купува всичко за което си помисли или дори не се е сетила.Въобще не цени това детенце ни играчки ,ни лакомства ,вече даже няма с какво да я изненадаш  Embarassed Embarassed Mr. Green #Cussing out #2gunfire
От големите не мога да се оплача ,от малки са скромни и винаги всичко са си деляли помежду си .Все още е така ,растат сплотени и разбрани ,съоразяват се много и въобще не искат излишни пари .Даже когато им даваме повече от обичайното ,не ги харчат а връщат .И двамата работят лятото и не ни искат джобни за този период.Спестяват си .Станислава си е открила сметка и си събира пари за Италия,не иска да има бал .А бе коренно различни от малкото експлоататорче.Ама си мисля ,че е така , защото Естел я отглеждаме като едно дете .Мдаааа трябва и конкуренция иначе ще ми е трудно да и намеря принц.

# 116
Като пращате вашите татита на командировка - не може ли и моя с тях? За малко поне да си почина....поне от него! Че децата няма кой да ми ги вземе, ама поне четвъртото ми дете!? То си е самостоятелно - храни се прилично, облича се, а? Няма ли кой?

Виж сега, мога да пробвам да уредя нещо при моя мъж, обаче после да не ме гониш да ме биеш като те заврънка за четвърто newsm62 . Помисли си добре и ако много го закъсаш, се обади  Mr. Green

# 117
Ама си мисля ,че е така , защото Естел я отглеждаме като едно дете .Мдаааа трябва и конкуренция иначе ще ми е трудно да и намеря принц.

Ей сега видях, че търсиш принц. Няма проблем, ще те уредя с един брой - Матей. Обаче на принца и принцесата ще им трябва и персонал, щото иначе яко ще я закъсат  hahaha hahaha hahaha Всеки ще иска да командва, а няма да има кой да изпълнява   Thinking

Брей и аз съм един заплес smile3555! Моля извинете ме! От ЕГН то ще да е  Rolling Eyes Ето, Мама Цоцоланка нали е по-млада и ни подсети за пропуска Simple Smile

Честит Рожден Ден на Невена на дидуш8!
Честит Рожден Ден на Любомир на мамамила!

Мили дечица, растете здрави и щастливи, радост за родителите си! Желая ви весел празник  bigdance2 и да получите най-мечтаните от вас подаръци  Gift!

Последна редакция: вт, 27 фев 2007, 19:39 от gal4e

# 118
Мами, я се засрамете.... Цял ден пишем ние тук  341uu   все хубави неща - някой от тях допълнително ще коментирам, а си имаме двама рожденника.....  Embarassed Embarassed Embarassed

ЧРД на Невена на didush8 и Любомир  на мамамила! Здраве, много игри, щастие , весел празник и много,много подаръци!!!!   newsm59 newsm59 newsm59  bigdance2  bigdance2  bigdance2  bdbaloni happy bd baloni bdbaloni

# 119

Виж сега, мога да пробвам да уредя нещо при моя мъж, обаче после да не ме гониш да ме биеш като те заврънка за четвърто newsm62 . Помисли си добре и ако много го закъсаш, се обади  Mr. Green

А, не! Само при него- не! Някой друг желаещ?
Да са ни живи и здрави Невенка  и Любчо! Весели и щастливи дни!
  bigdance2 newsm59  ura Tada

Общи условия

Активация на акаунт