Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 86

• 35 763
  • 766
  •   1
Отговори
# 300
GerKa99 съгласна съм, хепаринът може да те убие, ако си здрав. Доказано е. Затова има хематолози, които години са учили и практикували и могат да кажат има или не необходимост от даден медикамент. Постоянно срещам изказвания, че лекари - АГ, предписват аспирин или клексан/фраксипарин.

•Rainbow• фолиева киселина може да приемаш преди бременността. Това зная. За изследвания не мога да помогна, тъй като не съм от забременелите нормално, а след ин витро и там е по-специфично.

# 301
Аничка, при какви условия хепарина убива? Стана ми интересно.

# 302
GerKa99 съгласна съм, хепаринът може да те убие, ако си здрав. Доказано е. Затова има хематолози, които години са учили и практикували и могат да кажат има или не необходимост от даден медикамент. Постоянно срещам изказвания, че лекари - АГ, предписват аспирин или клексан/фраксипарин.

•Rainbow• фолиева киселина може да приемаш преди бременността. Това зная. За изследвания не мога да помогна, тъй като не съм от забременелите нормално, а след ин витро и там е по-специфично.
Аничка, именно за това с хепарина. При мен го изписа АГ, без изобщо да ме насочи към хематолог, директно ми предписа клексан и това е. А аз имам хетерозиготни мутации и то стандартните. Най-малкото, сигурно щях постоянно да съм с кървене. Да не говорим после при раждането, че рискът да умреш от кръвозагуба е огромен. След това рискът от вътрешни кръвоизливи се повишава. Въобще..., сам си докарваш страшни болести и рискове, без да си болен.
Просто тази истерия, покрай тромбофилията, взе да става без контрол. Не може всяка бременна жена да е с тромбофилия и АГ да изписват лечения. Това е абсурдно.

# 303
Затова - консултация с хематолог. Моята АГ се съгласява с подхода на хематолога, но не се меси в терапията и резултатите, тя следи нещата от нейната компетенция.

# 304
Разбира се, че взех след това още няколко мнения и хематологът беше категоричен, че е абсурдна назначената терапия, при моите типични и неопасни мутации.

# 305
Здравейте,решихме,че е време да правим опити за второ дете. Дъщеричката ни е на 3г и половина и понеже нямам спомен какви витамини и изследвания се правеха преди забременяване,ако може да ми дадете насоки ще съм благодарна. Хубав ден на всички!💐
Както са посъветвали по-горе, може да започнеш с фолиевата киселина няколко месеца по-рано.
Ако нямате други установени проблеми, бих препоръчала да си пуснеш щитовидни хормони, витамин Д и Б12, микробиология, цитонамазка.

# 306
slanchogledka^, и на мен ми беше мъка в началото с преглъщането. Но сега вече първо го дъвквам и после веднага пия вода. Така ми е най-лесно. Иначе цели хапчета да пиеш е ад.

# 307
Благодаря за отговорите,днес се разрових из шкафовете и си намерих фолиева к-на,б12 и д3,но всички с минал срок на годност и ще трябва да се презаредя. Вие кои марки си вземате,понеже по време на първата ми бременност не живеехме в България и си купувах от амазон,но сега вече не е оферта да се поръчва до тук.

# 308
  • България
За фолиева пия тази от началото - https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010003807

А за витамин Д пия от тази марка, моят е с една идея по-малко единици - https://www.afya-pharmacy.bg/productbg/9253

Но е хубаво да се пуснат както казаха щитовидни хормони, витамин Д и Б12, както и ПКК, Селен и Желязо.

# 309
Благодаря Ви! Ще започна с изследванията и после витамините.

# 310
Здравейте дами
Моля за съвет
Понеже АГ ми е в болничен до началото на другият месец
От сутринта се събудих с болка в лявото око при движение, на самото око,което след взет полвинка парацетамол така и не минава, от преди 1 час усещам болка и в зъбите отново от лявата страна.
Звъннах на АГ което замества следващият ме и той ме посъветва да взема отново парацетамол
Но се притеснявам понеже уикендите почти няма невролог или др лекар при който да отида ако болката не премине
Някоя от вас сблъсквала ли се е с подобен проблем

# 311
Здравейте. Имам 1 вена на крака ме боли, четох че трябва лечение да ми назначат, но откъде да започна? Трябва ли да пускам кръвни изследвания свързани с тромбофилия? Какви? На съдов хурург ли трябва да отида?

# 312
Аничка, при какви условия хепарина убива? Стана ми интересно.

Кръворазреждащо средство. При човек, който е здрав и няма нужда от този медикамент може да доведе до кръвоизливи след натрупването в организма.
При планови операции хепаринът се спира в определен период преди операцията и след това отново терапията се подновява.

# 313
Интересното е, че АГ, което ми го назначи, ми каза, че се бие до третата седмица след раждането. Изобщо не планираше да ми го спира, като раждам. Сигурно щях да си умра от кръвозагуба на масата...

# 314
Интересното е, че АГ, което ми го назначи, ми каза, че се бие до третата седмица след раждането. Изобщо не планираше да ми го спира, като раждам. Сигурно щях да си умра от кръвозагуба на масата...

Ох, че си черногледа. Ти имаш доста време до раждането, ако не греша? Може лекаря да иска да ти казва малко по-малко. Едва ли иска да те убива.

Общи условия

Активация на акаунт