Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 86

• 35 748
  • 766
  •   1
Отговори
# 375
То е хубаво да се пази една бременна жена, стига пазенето да не е пиене на истинска бира вместо безалкохолна. Кафето с кофеин в умерени количества не е проблем, а протеиновите прахчета не са вредни, просто са ужасни на вкус - дали на шейк, дали във вафла. Въпрос на вкус де. Просто има много други варианти, които имат и много други полезни вещества в тях - ядки, семена, бобови

# 376
Здравейте бъдещи мами имам един въпрос в края на 8г.с и днес започна да ме боли ниско долу корема, предполагам е от яйчниците и кръста много взе да ми дърпа нещо и да ме боли ,дали е нормално или да потърся гениколога си,тъй като е от днес това,като ходих последмо ми изписа магнезий и от утре ще почвам да ги пия.
Благодаря предварително.
Ако има някой който е бил така моля нека се включи,ходих на лекар тогава нямаше нищо но сега пак е така и не знам дали е нормално

# 377
Колко боли точно? Умерена болка и дискомфорт не е причина за притеснение - матката се разширява и околните органи се нагаждат. Но остри болки като при цикъл не са нормални.

За гърба препоръчвам упражнения или йога за бременни, както и удобни столове и матрак. С напредване на бременността гърбът все повече ще боли иначе

# 378
  • София
Аз съм имала такива болки при всичките си бременности(имам две успешни). Помня, че с второто ми дете беше отрано, бях си пуснала прогестерон(10 дни след овулация) и така разбрах, че съм бременна и да кажем до седмица след това започнах да усещам болка. Но съм имала и по-нататък. Все пак се случват различни процеси там, отчускат се и се разтягат тъкани. Нормално е да има лека, нормална болка, като от овулация или лека менструална. Ако е неприятна, ако има зацапване, бих коментирала а лекар.

# 379
Имам останал протеин Прегнако с вкус на банан и ягода.
Ако има някой от Варна и му трябва, да ми пише ЛС.

# 380
Здравейте, разгледах моите кръвни изследвания (вече три на брой), които ми е пускал АГ и в тях не фигурира общ белтък. Това е нещо което сама трябва да заявя в лабораторията ли е или просто АГ пропуска да го включи? АГ никога не е споменавал нищо за белтъци.

# 381
Той се изследва с урина, а не от кръв.

# 382
  • София
Напротив, има и в кръвта.

# 383
Може би и да е така, но до сега винаги са ми го тествали с урината. Както и албумина.

# 384
То че има такова изследване, има, но то пуска ли се редовно на бременни?

# 385
  • София
На мен ми го пускат редовно. Simple Smile Не е може би, а е така. Има си го. 😃

# 386
Пуска се с кръвта и помага да отчете нуждата от протеини.

# 387
На мен следящия винаги ми пуска изследвания за кръв И урина. Никога само за едното

# 388
Общият белтък се изследва от кръвта и има определена количествена скала. Белтъкът в урината не трябва да го има, ако всичко е наред. Винаги са ми изследвали общия белтък, откакто съм бременна.

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 10:33 от leah_ve

# 389
Потвърждавам, общ белтък и албумин се изследват от кръвта. Точно пуснах, за да видим каква е ситуацията и дали има нужда да включа протеин. Ако има протеин в урината, може да е един от признаците на прееклампсия.

Общи условия

Активация на акаунт