Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 86

• 35 549
  • 766
  •   1
Отговори
# 60
Това за гаденето и пола не е някаква голяма гаранция, но си е вярно като цяло, просто има много изключения. Но повечето жени, които трябва да се хоспитализират за хиперемезис гравидарум (тежка форма на гадене при бременност) са бременни с момичета. Но това е просто интересен факт, не е гаранция за пола

# 61
Вече 4-ти ден сме вкъщи и се страхувам за това, което следва... Сега бебето само спи, яде и плаче от време на време, вечер дори спим (ставаме само 2 пъти за по 15 мин да го нахраним и той пак си заспива кротко). Но знам, че този период ще отмине и всички около мен казват, че ще стане много тежко и мен ме е страх дали ще се справя. Мъжът ми е тук разбира се, той е стабилен, прави всичко заедно с мен, отдаден баща е, но аз пак се притеснявам Sad
Божеее, и на мен какви ли не апокалипсиси ми предричаха като се приберем с бебето... още ги чакам.
Не слушай всичко, което ти говорят и не оставяй то да ти влияе. Гледай да си максимално спокойна и да спиш когато е възможно.
Нашето бебе е спокойно от ден 1 и така си върви. Много лесно й направих режим на сън, хранене и бодърстване, спи спокойно през нощта и коликите й бяха около седмица-седмица и малко. Супер е, че мъжът ти е ангажиран, продължавайте в същия дух. Моят ходи на работа през седмицата, но петък, събота и неделя, той поемаше нощните хранения докато имаше такива, за да може аз да се наспя в тези дни. Отделно излиза сам с детето, за да мога да имам време за някакви мои неща, аз също излизам и ги оставям двамата.

Това с гаденето не мисля, че е вярно. Нито за момент не съм имала такъв момент през бременността, а имам момиче. Въобще всички тези поверия са шменти капели, не разчитайте.

# 62
Също минавам да кажа, че съм бременна с момиче и досега нито ми се е гадило, нито са ме хоспитализирани за каквото и да е било. И аз мисля, че тия поверия за дали ще ти се гади, дали ще надебелееш само на корем или изцяло, са си точно това - поверия, които нямат много общо с реалността

# 63
С първата бременност бях почти постоянно на легло. Все гладна и ядяща. Без да ми се гади с разнополови близнаци. Лежане и ядене. Качих 9 кг. Киселини имах, но едното близначе ми притискаше стомаха и беше нормално състоянието.
Сега съм в края на 6-ти месец и вече +8 кг. Спрях да повръщам след започване на 4-тия месец. Към 5-ти вече имах енергия. Преди това не зная как събирах сили да отида на работа. Сега очаквам момиченце. Колко ще е кротко - не зная. Имах палави близнаци - оцелях 😆 Най-забавно беше като ги пусна навън - всяко в различна посока и аз бягам след едното и под мишница към второто. Кърмих и ставах вечер. Спях, когато можех. Есента ще разбера как ще е положението с третото. Да сме живи и здрави.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 13:32 от anichka.bs

# 64
Момичета, в 9-ти месец съм и изведнъж започна много да ме сърби коремът, несъзнателно се чеша явно насън и ставам червена. Реших, че е от сменения крем против стрии - че новият нещо ми дразни. После забелязах и ситни пъпчици по корема и бедрата, на места, където се появяват като алергичен обрив. Върнах се на стария крем, пак си сърби.
Другото ново е, че приемам сорбифер дурулес.
Чудя се може ли да е от железния препарат? Планирам да го сменя с билкова кръв.

# 65
Има т.нар. pupp rash - прочетете за него, има достатъчно информация. Неприятен е, но безвреден за вас и бебето.

# 66
Има т.нар. pupp rash - прочетете за него, има достатъчно информация. Неприятен е, но безвреден за вас и бебето.
Благодаря за жокера! Изчетох статии и прегледах снимки. Изображенията в Гугъл са страшни, при мен е нещо съвсем леко - общо 10-12 миниатюрни пъпчици да имам по корема, бедрата и паласките.
Не съм убедена, че е това, защото нямам нито 1 стрия (а този обрив обичайно е върху и около стрии), не съм качила кг (само 5-6), коремчето е малко. Но пък рисковият фактор, че съм бяла и първа бременност е налице.
Ще пробвам все пак със съветите за облекчаване за този обрив Flowers Rose

# 67
Вече 4-ти ден сме вкъщи и се страхувам за това, което следва... Сега бебето само спи, яде и плаче от време на време, вечер дори спим (ставаме само 2 пъти за по 15 мин да го нахраним и той пак си заспива кротко). Но знам, че този период ще отмине и всички около мен казват, че ще стане много тежко и мен ме е страх дали ще се справя. Мъжът ми е тук разбира се, той е стабилен, прави всичко заедно с мен, отдаден баща е, но аз пак се притеснявам Sad
Единственото нещо, което правите и не е конструктивно, е че се поддавате на страховете и ставате жертва на чуждите възприятия/мисли и страхове и то за нещо, което изобщо не знаете как ще бъде. Мислете позитивно, бъдете с нагласа- "И какво от това, кякво толкова може да стане?", наслаждавайте се на настоящия момент и със сигурност направете чистка на контактите си, най-вече на хората, които в този момент ви внасят напрежение. Аз лично бих спряла контакт с такива хора веднага, дали за момента или завинаги, времето ще покаже. Независимо дали са семейство, близки приятели и т.н. Стойте далеч от драма куини и не приемате ролята на жертва и всичко ще бъде наред. Също така, природата е създала нас, жените, така че да износим бебе, да го родим, след това да го откърмим и отглеждаме. Всички жени сме създадени за това и това е нашето естествено състояние, няма как да не се справим с нещо, което е в природата ни. Просто трябва да се доверим на инстинкта, тялото си, сърцето си и да премахнем негативните хора и всичко ще е наред. Успех! Heart

# 68
Благодаря ви за подкрепата Blue HeartBlue HeartBlue Heart
Ще се стегна и всичко ще е наред Simple Smile

# 69
Момичета, вземането на кръв за пренаталният тест не е задължително да е на гладно нали?

# 70
Момичета, вземането на кръв за пренаталният тест не е задължително да е на гладно нали?

Не. По-добре яж нещо, щом си бременна.

# 71
Не, но е хубаво да се пие вода преди вземане на кръв  На мен все ми се караха, защото все не щеше да тече и отнемаше мноооого време. Ама аз съм си страхлива и може и от стрес да съм си я стискала Joy

# 72
Аз бях гладна и жадна, но защото заедно с пренаталния пуснах ПКК и още куп изследвания. Като дам кръв вече пия вода, бия си клексана и прочие.

# 73
Здравейте, дами! Аз този път имам административни въпроси: кога е най-удачно да си издадем направление #7 за хоспитализация при раждане? Терминът ми на теория е на 15 август, но не се знае дали няма да е малко по-рано или малко по-късно, та нямам идея дали направлението ми няма да изтече, докато реално го употребя 🫤 По принцип се следя при АГ, работещ със здравна каса, може ли той да ми издаде това направление или трябва задължително да е от личния лекар?

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 14:52 от leah_ve

# 74
Здравейте, дами! Аз този път имам административни въпроси: кога е най-удачно да си издадем направление #7 за хоспитализация при раждане? Терминът ми на теория е на 15 август, но не се знае дали няма да е малко по-рано или малко по-късно, та нямам идея дали направлението ми няма да изтече, докато реално го употребя 🫤 По принцип се следя при АГ, работещ със здравна каса, може ли той да ми издаде това направление или трябва задължително да е от личния лекар?

На мен ми го издаде АГ, който проследява бременността. Но за сроковете и аз не съм наясно. Информацията в интернет е стара и може да са настъпили промени.

Общи условия

Активация на акаунт