Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 86

• 35 679
  • 766
  •   1
Отговори
# 225
Ехааа, каква сума! Стискам палци всичко да е наред Simple Smile

# 226
И аз не очаквах. Платено, платено, ама…. Нищо. Важното е наистина всичко да е наред.

# 227
А объркване, плач, неосъзнаване, че това е твоето бебе и т.н. Наплашиха ме, че почти при всеки е така. Като се замисля, само жени със секцио са ми го казвали. Затова мразя упойки...

Аз родих секцио с пълна упойка и имах втрисане след като се събудих. Също и в началото не можех да осъзная, че съм майка и не исках бебето, но пък и не давах да ми се помага или да го гледа някой друг. Странни усещания бяха...
Наложителна ли беше пълната упойка ? Предполагам ,не е по желание . Не съм много запозната …

В моя случай нямаха друга, но това беше преди 7г.

# 228
Има ли някаква алтернатива на Фрутилакс? Навсякъде е изчерпано, нямат и на склад. Поръчах онлайн, но има време до доставката.

# 229
Можеш да опиташ с този мармалад - при мен действа доста добре. По една лъжичка, след последното хранене.

# 230
Сладко от рози/розови листенца също много помага.

# 231
Здравейте, първите дни по време на почивка съм и забелязвам леко сладникава неприятна вагинална миризма. Предполагам има нещо, но имам час за доки чак след около 2 седмици. Ако има гъбички/бактерии, има ли риск за бебето?

# 232
  • UK
Здравейте, първите дни по време на почивка съм и забелязвам леко сладникава неприятна вагинална миризма. Предполагам има нещо, но имам час за доки чак след около 2 седмици. Ако има гъбички/бактерии, има ли риск за бебето?

Не. Бебето е защитено в амниотичния сак. Дискомфорта е само за майката.

# 233
Обаче в следствие на бактерия може да пострада шийката на матката - да се скъси и това е опасно за бебето. Всякаква инфекция трябва да се лекува възможно най-скоро… Не е животозастрашаващо, но не е безобидно. Според мен помолете за по-ранен час. Моята шийка за една седмица се беше скъсила с 1 см в следствие на бактериална вагиноза. Това е доста голямо скъсяване за такъв кратък период.

# 234
Момичета, предупреждавам ви, че около мен (в София) вече има доста болни от ковид и то с много кашлица и нужда от антибиотик. Пазете се и не се събирайте на затворени места с много хора.

# 235
Защо болните от Ковид имат нужда от антибиотик??? Това не е ли отдавна отречено??

# 236
Zimk02, мен личната не ме е лекувала с антибиотик, когато карах ковид, но знам от баща ми и други познати, че част от личните лекари изписвали по протокол някакъв антибиотик "за всеки случай". Презастраховали се, в случай, че възникне бактериална инфекция в следствие на сринатия имунитет.

В случая, който KPP описва, може действително въпросните хора да са развили и бактериална инфекция.

# 237
  • София
Привет бременни Sparkling Heart, идвам стандартно да напиша за събитията на Ла Лече Лига, които се очакват(преди ги слагахме в специална тема в раздел кърмене, но трудно се виждат).
Кърменето е едно от най-важните неща, за които е добре да съберете надеждна информация и на среща с други майки и консултант по кърмене е идеална възможност. Бащите са добре дошли, разбира се.
Тази седмица се очакват две срещи на ЛЛЛ- и двете са следобед, по-скоро късен, за да се избегне най-гадната жега по обяд.
В София - 24.07 от 15.30ч в Лозенец- Stuart Little Caffe  във фейсбук събитието има точен адрес https://www.facebook.com/share/qwJJtKq4ADkS4r6g/ Бебешко кафе ще е, т.е. всякакви теми, кой каквото му е на душата. Водещ ще е Рина Господинова- ЛЛЛ лидер и IBCLC Консултант
В Бургас  на 25.07 четвъртък от 17:30ч в морксата градина до Пантеона. Отново във фейсбук събитието има точен адрес https://www.facebook.com/share/v8JJosQqxKLPAsnW/   Може да си носите килимче за пикник и нещо за хапване(с идеята, че може някое по-голямо бебе да я види и лапне)

Разбира се-срещите са безплатни, както всички на организацията. Единствено в детския център се заплаща консумацията и ако имате детенце, което ще играе в къта за игра. ЛЛЛ е международна организация с близо 70 годишна история в предоставянето на информация и подкрепа за кърмене. Съставена е от акредитирани доброволни консултанти по кърмене.
От 1 до 7 август е Световната седмица на кърменето-много организации ще правят събития. Затова следете страниците във фейсбук или сайтовете на Национална асоциация подкрепа за кърмене и Ла Лече Лига за събития. В София ще има на ЛЛЛ, в Бургас и е възможно Варна и Пловдив- на фейсбук страницата на Ла Лече Лига ще се обяви.

# 238
  • UK
Защо болните от Ковид имат нужда от антибиотик??? Това не е ли отдавна отречено??

Защото лекарите в България обичат да лекуват вируси с антибиотици 'за презастраховане' - безумие.

# 239
Много хора си заминаха от усложнение на вируса точно, защото не са се лекували. Моят мъж, свекърва ми и свекър ми едва не умряха, защото и тримата бяха с тежки пневмонии и с ковид, а лекарят ги лекуваше с Проспан. Така, че Господ да ни пази всички, особено сега , като сме бременни. Имам близки в Кипър, има доста болни от ковид , даже снаха ми е с ковид сега.

Общи условия

Активация на акаунт