Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 86

• 35 690
  • 766
  •   1
Отговори
# 240
То че трябва да се лекува ковид в уязвимите хора, трябва, но не с антибиотици... Има си други терапии, антибиотиците срещу вируси не помагат, а може даже да навредят

# 241
Bibi85, ако пневмонията е бактериална, нека се лекува с антибиотици. Ако е вирусна или гъбична, няма особена полза от тях, те по-скоро биха сринали допълнително имунитета.

Аз също съм против превантивното и на сляпо изписване на антибиотици за какво да е. Просто не знаем случаите, за които KPP говори, дали са доказани бактериални инфекции, а е възможно да са.

# 242
Защо болните от Ковид имат нужда от антибиотик??? Това не е ли отдавна отречено??
Защото развиват инфекции бързо и за няколко дни се влошават. Сега с този щам много се вдига  CRP. На един от пациентите е около 400. При мама в момента е 170. Понеже нашите са.лекари и имам информацията от тях. Хубаво е да се пазим, особено ние.

За протокола - аз ако не бях пила три антибиотика преди 2 години, сигурно щях да си замина от моя ковид. Когато говорим за усложнения, антибиотикът спасява.

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 20:11 от KPP

# 243
Момичета, дайте мнение:

1. Използвали ли сте дарсонвал по време на бременност?

2. Влизам в 8-ма седмица и си купих едно приложение за следене на бременноста. Там си отбелязваш килограми и днес ми каза, че трябвало да се консултирам с лекар, защото не съм наддавала?!? Какво наддаване в 8-ма седмица?! Не звучи адекватно, нали?

И аз по темата с наддаването, тъй като скоро родих. Изобщо не ги гледайте тези приложения. За всеки е абсолютно индивидуално както количеството, така и прогреса на наддаването. Мой съвет е да ползвате тези приложения само за да следите горе долу кой ден и коя седмица сте и за инфо тип "бебето е размер ягодка", но дотам.

# 244
Здравейте, момичета, пиете ли калций? Аз наскоро чух, че е добре за бременната. Можете ли да споделите марка добавка и с кой витамин в комбинация се приема? 😊

# 245
Здравейте, момичета, пиете ли калций? Аз наскоро чух, че е добре за бременната. Можете ли да споделите марка добавка и с кой витамин в комбинация се приема? 😊

Пия аз. Марка не мога да препоръчам. Пия 2 по 400 мога, до колкото знам трябва да е далеч от магнезий. Вит. Д подпомага усвояването.

# 246
Момичета, имам нужда от помощ с разчитането на резултати от кръвни изследвания докато си чакам прегледа. 29г.с. съм, а това са стойностите:

- хемоглобин - 11 g/dL
- хематокрит - 31.9%
- феритин - 15 μg/L

Какво мислите?

# 247
  • София
Трябва да се интерпретира с референтни стойности.

# 248
Трябва да се интерпретира с референтни стойности.

Привет! Това са референтните стойности, които са отбелязани на изследването, но за съжаление те не са за бременни.

Скрит текст:

# 249
  • София
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Refere … 20for%20Serum.htm 

Тук може да провериш стойностите за всеки триместър.

# 250
Благодаря!

# 251
Здравейте, много съм притеснена. Дали можете да споделите опит или препоръки?
При втората фетална морфология ми откриха 7 миомни възела (не малки), знаех за 2 от тях, дори мога да напипам два без проблем - те са твърди топчета. Сега съм 22 г.с. За тази бременност (първа ми е) няма какво да се направи, но след раждане не искам да ме отварят и да ги режат. Много са условностите и до раждането - Ще пречат ли за естествено? И др.
Знам за билката турта, дали ще може да се приема по време на кърмене. Кофти ситуация с тези буци ... Sad

# 252
  • София
Имам информация от жени с миомни възли, че при секцио ги махат. Има значение и къде са разположени също. Намерете опитен АГ, който да Ви следи и да прецени накрая как ще се случат нещата.

# 253
Най-добре да ги махнат при секцио. Иначе двойна работа, нормално да раждате и после операция.

# 254
И аз съм чувала, че ги махат при секцио НО е много рисковано защото може да се получи кръвоизлив, матката е още по-кръвоснабдена при бременност.
Напълно възможно е да си си ги носила много време, но да са били твърде малки за да се видят. С нарастването на матката се уголемяват и миомите и вече се виждат, но после ще се върнат в старите си размери.

Дали ще пречат на естествено раждане зависи от разположението им - ако блокират пътя на бебето, ще пречат. Иначе не.

Не мисля, че е ОК да пиеш каквото и да е било тинктури и билкови смеси докато кърмиш, защото влияят на женските хормони. След раждането така или иначе ще имаш нужда от няколко месеца да се възстановиш, дори да не кърмиш, пак не е ОК да взимаш такива неща.

Общи условия

Активация на акаунт