Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 86

• 35 748
  • 766
  •   1
Отговори
# 390
Благодаря ви, пореден пропуск на АГ.

# 391
Кортикостероидите за дробчетата успиваха бебетата, нали?

# 392
Аз съм имала такива болки при всичките си бременности(имам две успешни). Помня, че с второто ми дете беше отрано, бях си пуснала прогестерон(10 дни след овулация) и така разбрах, че съм бременна и да кажем до седмица след това започнах да усещам болка. Но съм имала и по-нататък. Все пак се случват различни процеси там, отчускат се и се разтягат тъкани. Нормално е да има лека, нормална болка, като от овулация или лека менструална. Ако е неприятна, ако има зацапване, бих коментирала а лекар.

Не болката със сигурност не е остра Не е като да не се търпи,дискомфорно е да като все едно че ще ми идва сякаш така се усеща,но не е болезнено до такава степен ,просто дискомфорт но се притесних,минала седмица пак беше така беше само два дни и отидох нищо нямаше всичко беше наред,сега ме наболява 2 3ти ден и просто се чудих дали да не отида пак,не искам да съм досадна на лекаря си,но просто ми е първа бременност и незнам как да процедирам,иначе си пия фолиева киселина и магнезий по веднъж на ден

# 393
Колко боли точно? Умерена болка и дискомфорт не е причина за притеснение - матката се разширява и околните органи се нагаждат. Но остри болки като при цикъл не са нормални.

За гърба препоръчвам упражнения или йога за бременни, както и удобни столове и матрак. С напредване на бременността гърбът все повече ще боли иначе

Не болката със сигурност не е остра Не е като да не се търпи,дискомфорно е да като все едно че ще ми идва сякаш така се усеща,но не е болезнено до такава степен ,просто дискомфорт но се притесних,минала седмица пак беше така беше само два дни и отидох нищо нямаше всичко беше наред,сега ме наболява 2 3ти ден и просто се чудих дали да не отида пак,не искам да съм досадна на лекаря си,но просто ми е първа бременност и незнам как да процедирам,иначе си пия фолиева киселина и магнезий по веднъж на ден

# 394
И при мен беше така в началото. Не е нормално да има болки. Хубаво е да се започне но шпа и утрогестан. При мен болката премина и в прицапване и като цяло е рисково. Нормално е леко да придърпва, но постоянна болка,.като преди цикъл - не.
Не искам в никакъв случай да ви плаша, но първите седмици са рискови и ключови и е добре да се вземат мерки. Също така - повече лежане настрани и до 4000 крачки на ден макс до.16та седмица.
Аз вече съм в 12та и положението почти е нормално,.но ако се напъна повече, пак има болки. Ще съм на терапията до 16та седмица.

# 395
И аз имах болки от самото начало и сега понякога имам (в 7 месец). Ту долу в ляво, ту в дясно, ту по средата. АГ каза, че са от разтягането на матката. На мен ми помага да пия но шпа и да полежа. Пия и магнезий.

# 396
Дами да попитам и тук.
Някоя прекарала петата болест бременна или да има повече информация , какво се случва ако се заразиш по време на бременност?
Много скоро е секциото ми , но днес разбрах , че дете от групата на моите деца е диагностицирано с петата болест , а днес даже до обяд е било на градинка.
Та сега се панирах.

# 397
Аз я изкарах, детето ми също. Бях в 5-6месец, според АГ и ЛЛ всичко е ок, нямало страшно, в първия триместър било по-притеснително.
Изкарахме я с болки в гърло(много силни при мен даже пих антиб.), хрема, после типичен обрив при детето по бузите и ръцете, а при мен по ръцете и краката. Реално не се пие антиб. за 5та болест, но пак зависи от случая. За обрива пих Ксизал, а детето мазах с Фенистил.
Може и въобще да не се заразите, спокойно!

# 398
Аз се оказа,че съм я изкарала преди 2 седмици без симптоми. Не ме е боляло гърло,абе никакви оплаквания не съм имала. Бебока е добре, всичко е в норма. Опасно е 1вия триместър.
Но ако знаете,че има болни около вас, пазете дистанция - никога не се знае как ще реагира организма.

# 399
Аз се оказа,че съм я изкарала преди 2 седмици без симптоми. Не ме е боляло гърло,абе никакви оплаквания не съм имала. Бебока е добре, всичко е в норма. Опасно е 1вия триместър.
Но ако знаете,че има болни около вас, пазете дистанция - никога не се знае как ще реагира организма.
Изобщо не подозирах , между другото от 2-3 дни ме боли гърло и ми се запуши носа.Нищо сериозно , мисля , че е от климатиците , но може и да не е.
Успокоявам се само , че утре ме приемат за наблюдение и  ще си кажа.Дано се размине.

# 400
Marbellaa, точно това ми каза следяшият АГ - от климатиците е най-вероятно,и то в публични места като молове, банки, големи многоетажни магазини. Въртят един и същи въздух и лесно става, посъветва ме даже да влизам, взимам и по бързата процедура навън. А за носа, моят откакто съм бременна е сух, леко запушен и тече кръв от него спонтанно - често срещано било... много е забавно да си бременн6😁
Дано всичко е наред и спокойно, спокойствието е много важно!

# 401
И при мен беше така в началото. Не е нормално да има болки. Хубаво е да се започне но шпа и утрогестан. При мен болката премина и в прицапване и като цяло е рисково. Нормално е леко да придърпва, но постоянна болка,.като преди цикъл - не.
Не искам в никакъв случай да ви плаша, но първите седмици са рискови и ключови и е добре да се вземат мерки. Също така - повече лежане настрани и до 4000 крачки на ден макс до.16та седмица.
Аз вече съм в 12та и положението почти е нормално,.но ако се напъна повече, пак има болки. Ще съм на терапията до 16та седмица.
Благодаря ще отида утре до гениколога защото два дни си ме наболява не е непоносима или силна болка но всепак се усеща и в кръста също,благодаря много

# 402
Благодаря много,утре смятам да отида до гениколога за всеки случай, не ме боли непоносимо или много ,но си се усеща всепск и кръста не наболява.
Аз съм сервитьор и правя между 24-27000 крачки на ден сега бях,седмица в къщи защото си взех болнични но незнам дали нещо ше се промени като се върна утре ще им казвам че съм бременна.

# 403
Кортикостероидите за дробчетата успиваха бебетата, нали?

Това не е упойка. Не съм наблюдавала да са се кротвали след инжекциите. 3 курса бях правила с кортикостероиди.

# 404
Жизел24, с тези болки, особено в кръста, задължително намали темпото. Особено, ако излизаш и по жеги. Ако можеш,.взимай болничен за рискова бременност и това е. На мен моето АГ ми беше казало, че в кръста болките са контракции понякога,.имам ли болки, трябва да лягам настрани. Ако трябва смени АГ, но с твоята работа и болките, трябва най-малко подходяща терапия. Просто минах през това в началото и знам какво е. Почивай, пък човек знае и 2 и двеста, работа и пари винаги ще се намерят.

Общи условия

Активация на акаунт