Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 86

• 35 735
  • 766
  •   1
Отговори
# 420
BlackAngelll благодаря за въпроса. Аз съм от Добрич. Знам, че две познати ходиха при него, но нямам мнение. Няма и как да ги питам сега, че още не сме казали на никой. В коя седмица ще правиш ФМ?
Точно, че на мен все още не са ми правили, а вече съм 13-та седмица, а доколкото знам се прави всеки триместър…

# 421
Въпрос към мамите със симптом в начална бременност, който е предимно през целия ден лош вкус в устата, невъзможност за пиене на обикновена вода и гадене. Как се справяхте с лошия вкус в устата и с какво замествахте водата? Газираната вода също не ми понася, както и вода с лимон вече не мога да пия.

Аз щях да предложа газирана вода, защото само тя ми понася, а вече съм 24 гс. Но щом и от нея не може, може би айрян? На мен добре ми понася.

И на мен в началото само от ядене ми минаваше гаденето, че доста качих. Пробвайте с витамин Б6 - до 100 мг на ден може. Помага за гаденето. Също и доксиламин - вид антихистамин. Той приспива, та вечер е най-добре.

Кортикостероидите за дробчетата успиваха бебетата, нали?

Това не е упойка. Не съм наблюдавала да са се кротвали след инжекциите. 3 курса бях правила с кортикостероиди.
Ами успиват ги като цяло и това е нещо, за което предупреждават преди поставянето. Също правих курс кортикостероиди за дробовете и по два пъти на ден следяха тонове на бебето. Наистина има дни, в които почти не го усещах.

Болките в кръста не са необичайни. С напредване на бременността се измества центъра на тежестта и оттам се променя позата и гръбначния стълб. Възможно е да се раздразнят нервни коренчета или да се активизират дискови проблеми. За целта се ходи на невролог. За съжаление няма лекарства, които могат да се приемат, защото са нестероидни противовъзпалителни. Може да се маже външно с някой гел, но без силен натиск в лумбо-сакралната област. Геловете не могат да проникнат в кръвообръщението както лекарствата и действат по-локално.

Болките в кръста са често срещани, но не ги приемайте като неизбежни. Обърнете внимание на позата, в която сте седнали - сложете си възглавница или някаква опора на кръста задължително. На мен миналата седмица ми се наложи пътуване със самолет и здраво ме боля кръстът от седалките там, а и от столовете на новото място, както и от матрака. Прибрах се вкъщи, където имам удобен матрак и също в колата имам удобни седалки и болките изчезнаха. Отделно има и упражнения за бременни за гърба и кръста, потърсете в гугъл. Не приемайте болката като неизбежна.

# 422
Сега си направих за първи път от PregnaCo с вкус на ягода и доста ми допадна. Не е прекалено сладък, консистенцията е лека и добре се разтваря с шейкър. Ще си го пия със сигурност, после може да опитам от другите вкусове. Банан и ванилия ми изглеждат добре.

# 423
Въпрос към мамите със симптом в начална бременност, който е предимно през целия ден лош вкус в устата, невъзможност за пиене на обикновена вода и гадене. Как се справяхте с лошия вкус в устата и с какво замествахте водата? Газираната вода също не ми понася, както и вода с лимон вече не мога да пия.

Аз щях да предложа газирана вода, защото само тя ми понася, а вече съм 24 гс. Но щом и от нея не може, може би айрян? На мен добре ми понася.

И на мен в началото само от ядене ми минаваше гаденето, че доста качих. Пробвайте с витамин Б6 - до 100 мг на ден може. Помага за гаденето. Също и доксиламин - вид антихистамин. Той приспива, та вечер е най-добре.

Кортикостероидите за дробчетата успиваха бебетата, нали?

Това не е упойка. Не съм наблюдавала да са се кротвали след инжекциите. 3 курса бях правила с кортикостероиди.
Ами успиват ги като цяло и това е нещо, за което предупреждават преди поставянето. Също правих курс кортикостероиди за дробовете и по два пъти на ден следяха тонове на бебето. Наистина има дни, в които почти не го усещах.

Болките в кръста не са необичайни. С напредване на бременността се измества центъра на тежестта и оттам се променя позата и гръбначния стълб. Възможно е да се раздразнят нервни коренчета или да се активизират дискови проблеми. За целта се ходи на невролог. За съжаление няма лекарства, които могат да се приемат, защото са нестероидни противовъзпалителни. Може да се маже външно с някой гел, но без силен натиск в лумбо-сакралната област. Геловете не могат да проникнат в кръвообръщението както лекарствата и действат по-локално.

Болките в кръста са често срещани, но не ги приемайте като неизбежни. Обърнете внимание на позата, в която сте седнали - сложете си възглавница или някаква опора на кръста задължително. На мен миналата седмица ми се наложи пътуване със самолет и здраво ме боля кръстът от седалките там, а и от столовете на новото място, както и от матрака. Прибрах се вкъщи, където имам удобен матрак и също в колата имам удобни седалки и болките изчезнаха. Отделно има и упражнения за бременни за гърба и кръста, потърсете в гугъл. Не приемайте болката като неизбежна.
Не съм казала, че са неизбежни. Да, възглавница и упражнения помагат, но пак са лимитирани и са с оглед на протичащата бременност, състояние преди бременността, състояние на гръбначен стълб, мускулен тонус и т.н. Занимавам се с физиотерапия, та не е едно нещо което е фактор. Доста често в този период жените намират някакво облекчение, но при по-остри състояние трудно се прави адекватна терапия без медикаменти, няма какво да се лъжем.

# 424
При мен болките в кръста доста често са съпътствани с болки в матката. Sad АГ-то ми увеличи магнезия.

# 425
Сега си направих за първи път от PregnaCo с вкус на ягода и доста ми допадна. Не е прекалено сладък, консистенцията е лека и добре се разтваря с шейкър. Ще си го пия със сигурност, после може да опитам от другите вкусове. Банан и ванилия ми изглеждат добре.

Аз днес си поръчах с шоколад.
По кое време на деня го пиеш?

# 426
Сега за следобедна закуска си направих една доза, доста засища. Аз бих го пила по това време или за закуска + плод или филийка.

# 427
Здравейте!
Бременна съм в 19 седмица.
Предписаха ми Бетадин 200. Прочетох в листовката, че не трябва да се използва при бременни.
Използвали ли сте Бетадин 200 и как ви е повлияло?
Благодаря!

# 428
Аз съм вегетарианка, като от млечни ям основно кисело мляко и понякога крема сирене (от лидл една синя кутия), рядко друг млечен продукт. Не са ми казвали да купувам протеини. Набавям си ги явно от  храната. Диета не спазвам, то и затова качих 9 кг. Изследванията показаха, че нямам гестационарен диабет и се успокоих. Бебето също си наддава добре.

# 429
Здравейте!
Бременна съм в 19 седмица.
Предписаха ми Бетадин 200. Прочетох в листовката, че не трябва да се използва при бременни.
Използвали ли сте Бетадин 200 и как ви е повлияло?
Благодаря!
Да! Забранени са лекарства с йод по време на бременност, няма изключения! Йодът доста добре преминава през кожата и се натрупва в щитовидната жлеза, в тази на бебенцето също. В големи концентрации блокира синтеза на щитовидни хормони. Потърсете второ мнение или разубедете лекаря.

# 430
Момичета, аз имам въпрос от вече родилите мами Simple Smile

Аз имам частна практика и работя на ТД също. За ТД е ясно - излизам майчинство. Обаче в частната практика имам един проект, по който ежедневно имам около час-два работа и взимам доста добри пари и не ми се иска да го оставям. Има ли тук мами с подобно на моето положение? Чудя се дали ще мога да съчетавам или по-скоро да планирам стажант и да го обуча да ме замести за 3-4 месеца. Реално, повече от час-два на ден наистина няма, все си мисля, че ще мога да седна да го свърша по някое време през деня. Планирам например да искам почивка за първите 2 седмици и после да се включа. Благодаря за съветите Heart

# 431
Ден с ден не си прилича. Понякога нямам време да сложа чиниите в миялната. Ако бебето е кисело от хранене на хранене и деня си минава. Дундуркане, памперси, шишета, разходки и не усещаш кога е свършил деня. В началото се цедях и беше постоянно едно миене на помпа, шишета, време да отделиш за цедене, дохранване…. Ужас просто. Не вярвах, че може да нямаш време за нищо. Ако нощта е била тежка, искаш да полегнеш и ти с бебето… Като някоя баба е тук успявам да свърша нещо. Като ги няма и елементарна вечеря не мога да направя. Разбира се, има майки, които работят и бебето им е спокойно, но само съм чувала за тях. Звучи ок да поработиш 1-2 часа, какво толкова, но  в действителност може да не излезе толкова лесно. Всичко си зависи от бебето. Ако е спокойно и спи, ще можеш да поработваш, но едва ли ще имаш безоблачно майчинство всеки ден.

# 432
КПП, отговорът е зависи и всеки ще ти каже от неговата си камбанария. В момента не работя работата, която имам в офиса, но имам - да го наречем хоби, което също ми носи някакъв страничен доход, което почти не съм спирала да практикувам. Може би само първия месец, но тогава бяха и коледно-новогодишните празници, та нямах такива ангажименти.
От декември до сега съм завършила две продължителни обучения със съответните домашни и упражнения. Всеки ден успявам да отделя няколко часа за лични занимания плюс тренировка. Гледаме детето сами с мъжа ми, нямаме баби, той ходи на работа.
Въпрос на мотивация и лична организация, а аз имам и добър тайм мениджмънт.
И преди да ми се каже, че явно неглижирам детето - ами, не, не го неглижирам. И на разходка ходим, храната му е домашно приготвена, къщата ми е подредена. Факт е, че винаги съм имала повече енергия и не се отказвам лесно.

# 433
Аз планирам да не кърмя, което може би ще бъде голямо облекчение, от към време и психично напрежение. Все си мисля, че ще се справя, сестра ми също е в моя град и планирам да помага Grin
Но, да със сигурност зависи и от бебето. Имам време, ще то мисля още, може би ще си оставя първите три месеца за мен и бебето и малко почивка от работа и след това отново ще си поема ангажимента. Но със сигурност няма да си оставям проекта. Ще се справя, винаги се справям Simple Smile
Благодаря за мнението, момичета Heart

# 434
Естествено, че ще се справиш. В крайна сметка това е просто бебе. На мен всякакви ужасии ми разказваха, че да съм подготвена за апокалипсиса, който ще настъпи. Е, още го чакам този апокалипсис. Не се хващай на приказките, че всяко бебе реве нон стоп, месеци наред. Лично аз много харесвам книгата The baby whisperer -EASY Method. Ползвах и ползвам препоръките на Трейси Хог, както и американската педиатрична асоциация.

Общи условия

Активация на акаунт