Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 86

• 35 708
  • 766
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, някоя от вас преносвала ли е ? За естествено раждане без избор на екип и лекар как се процедира?

Отидете в болницата за преглед и тонове и попитайте.

Бях с цял бански, не спец. за брем.

# 496
Със стария бански от две части и взех два цели от SHEIN за бременни, които са супер.

# 497
Благодаря, момичета, за споделения опит за банските! Вчера търсих цял, който да ми става, но уви с корема няма шанс, а за бременни не намерих. Сега ще карам с половинките и туники, на сянка, а за следващия път ще се подготвя от по-рано.

# 498
Здравейте, дами,
Отдавна ме мъчи един въпрос. Силно се надявам да можете да ми отговорите. И а ли мед. обяснение/каква е причината за случаите когато бебето не дава никакви наченки на излизане от утробата, престоява дори доста след термин, и се налага АГ да премине към секцио.
По мои разсъждения нещо не е наред. Природата/ тялото и самото бебе в даден момент на завършеност трябва вече да приключат процеса. Защо така се получава?

# 499
Колко е това "доста" след термин? 2 седмици след термин се считат за нормални, защото овулацията може да е късна и т.н.

# 500
Това за късната овулация ми е странно като довод в днешно време. Ако е имало ехограф в първия триместър, не се ли променя терминът според размера, та дори жената да е била с късна овулация, не се гледа цикълът вече? На мен с един ден ми го преместиха заради размера в началото.

Здравейте, дами,
Отдавна ме мъчи един въпрос. Силно се надявам да можете да ми отговорите. И а ли мед. обяснение/каква е причината за случаите когато бебето не дава никакви наченки на излизане от утробата, престоява дори доста след термин, и се налага АГ да премине към секцио.
По мои разсъждения нещо не е наред. Природата/ тялото и самото бебе в даден момент на завършеност трябва вече да приключат процеса. Защо така се получава?

Ами това никой не може да каже. Може да се прати плацентата за изследване да се види има ли проблем с нея. Но в природата, ако всичко се остави на нея, много жени и бебета умират при раждането, така че това е "нормалното". Та не съветвам никоя бременна жена да разчита на "природата" и естественото", защото при нас хората, естественото е много родилки и бебета просто да не оцелеят.

# 501
Момичета,някоя от вас ходила ли е на курс за първа помощ на бебета? Искам да отида, защото е много важно да знам как да реагирам

https://firstaidbg.com/практически-присъствен-курс-по-първа/

Попаднах на този и ми се струва ок, 5 часа е.

И също - знаете ли какви са цените при индивидуалното училище за родители в Щерев? Заслужава ли си или по-добре групов курс?

# 502
В Токуда всеки месец има безплатно училище за родители. На сайта качват програмата и темите за всеки месец.
Момичета,някоя от вас ходила ли е на курс за първа помощ на бебета? Искам да отида, защото е много важно да знам как да реагирам

https://firstaidbg.com/практически-присъствен-курс-по-първа/

Попаднах на този и ми се струва ок, 5 часа е.

И също - знаете ли какви са цените при индивидуалното училище за родители в Щерев? Заслужава ли си или по-добре групов курс?

# 503
Здравейте, момичета! Ако може и аз да се включа с един въпрос - имали ли сте проблем с нисък хемоглобин през бременността? Преди около месец при кръвните изследвания ми излезе около 108 (което пак беше малко под границата), за което докторката ми изписа да пия желязо. Онзи ден пак си пусках изследвания и хемоглобина е паднал още -на 104. Случвало ли се е на някоя от вас и имам ли повод за притеснение?

# 504
Да случи ми се, увеличиха ми желязото, взех си и на спрей.

# 505
Здравейте, момичета! Ако може и аз да се включа с един въпрос - имали ли сте проблем с нисък хемоглобин през бременността? Преди около месец при кръвните изследвания ми излезе около 108 (което пак беше малко под границата), за което докторката ми изписа да пия желязо. Онзи ден пак си пусках изследвания и хемоглобина е паднал още -на 104. Случвало ли се е на някоя от вас и имам ли повод за притеснение?
Моят беше паднал до около 80. Доста желязо изпих, но в крайна сметка ми вливаха системи на няколко пъти и така си карах до раждането. После се възстанови за около два месеца.

# 506
DingDong,мисля че на всички бременни в един момент хемоглобина пада.Не се притеснявай храни се пълноценно и си пий лекарството,което е изписал лекаря.Няма как бебето си дърпа това което му трябва и се получават липси за нас.

# 507
Моят беше паднал до около 80. Доста желязо изпих, но в крайна сметка ми вливаха системи на няколко пъти и така си карах до раждането. После се възстанови за около два месеца.

Леле как 80 Flushed ;а това повлияло ли е по някакъв начин на теб или на бебето, казвали ли са ти за някакви евентуални проблеми, които може да предизвика?

*Sweety* А на хематолог пратиха ли те или директно ти изписаха спрея?

# 508
Не са ме пратили на хематолог. Но ако продължи да пада, може да отидете!

Иначе води до замайване, липса на енергия.

# 509
Аз влязох да раждам в хемоглобин 104, след операцията беше 85. Два дни ми се губят. Ако има как да го вдигнете преди раждането ще е супер.
Мен ме закрепиха с банки желязо, инжекции Б12 след раждането.

Общи условия

Активация на акаунт