СУ - минимални балове 2024

• 88 847
  • 429
  •   1
Отговори
# 60
  • у дома...
Японистиката не е ли с 27 максимален?
Максималният бал при всички специалности би трябвало да е четно число. Колкото и оценки да се взимат или каквито и да са коефициентите, максималната оценка е 6. Няма как да е нечетно число.
За някои специалности има различни коефициенти. За ФМИ максималният бал е 25.5. Има четири различни коефициента - 3.25, 3.0, 2.75 и 2.5
Стон, аз затова съм написа "би трябвало", а не "е". Но специално за журналистиката, скандинавистиката и българската филология е 24 максималния бал.

# 61
  • София
Здравейте, за СУ може ли да се плати онлайн банкиране и как се процедира в този случай?
При записването само на каса. После можете и по банка. Ще имат регистрация в една тяхна система и от там става лесно.
Може да се плати онлайн. Прави се превод към бюджета или както е там в съответното банкиране. За задължено лице се посочва студентът.

# 62
  • София
Получих отговор от Министерствотона образование, в което задължават СУ да ми предостави в 14 дневен срок баловете.

# 63
Получих отговор от Министерствотона образование, в което задължават СУ да ми предостави в 14 дневен срок баловете.

Еха!! Страхотна новина! ♥️🤗♥️

# 64
  • София
А от СУ отказваха ли?

# 65
  • София
СУ два пъти ме връщат: веднъж трябвало писмо подписано и в пдф. После не такова, а имало бланка. Но сега би трябвало чрез министерството да стане.

# 66
  • София
СУ два пъти ме връщат: веднъж трябвало писмо подписано и в пдф. После не такова, а имало бланка. Но сега би трябвало чрез министерството да стане.
Хм, странно. Да, имат бланка на сайта си, но не са ме карали да я подписвам и пращам в pdf. Много бяха любезни дори. Както и да е, сега вече ще предоставят информацията.

# 67
  • София
Ами не знам, но първия път не каза има бланка, аз писах писмо, разпечатвах, подписвах и сканира и изведнъж имало бланка.

# 68
Няма ли приети момичета в право на второ класиране  за да споделят бала?

# 69
  • Разпиляна във въображението
Балове са споделяни назад по страниците.

# 70
Само за момчетата има на второ класиране.Явно ще чакаме справката от университета.Благодаря!

# 71
Някои от специалностите в БФ:

1. Биология и английски редовно 23.40
2. Молекулярна биология редовно 22.08
3. Биология и химия редовно 21.30
4. Биология и англ платено 21.22
5. Биотехнологии редовно 21.00
6. Биология редовно 20.70
7. Биология и химия платено 15.00

Всички са от 24 максимален бал, за жени

Същите специалности, но на второ класиране

1. Биология и английски редовно 21.60
2. Молекулярна биология редовно 20.13
3. Биология и английски платено 19.78
4. Биотехнологии редовно 17.91
5. Биология и химия редовно 16.91
6. Биология редовно 13.94

Няма данни за Биология и химия платено, предполагам защото имаше 2 места, и явно са се заели и двете при първо класиране.

# 72
  • София
Имаме резултат!
https://docs.google.com/spreadsheets/d/17Dd0s0FLyQ9FG9IlyJoB8HNk … 61#gid=1540204961
 Моля администратора пак да пробва да закачи линка към първия пост!

# 73
  • на изток от рая
Ох, нещо не разбрах от таблицата. В първата колона са баловете от 2023, така ли е? И гледам втората колона за 2024 година? Ако е така, то за много специалности няма посочени мин. балове.
Редактирам се малко. Цъкнах на Лист 1, надявам се, че това са баловете за 2024.
Помощ, моля!

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 15:25 от ganyusha

# 74
  • Plovdiv
Ох, нещо не разбрах от таблицата. В първата колона са баловете от 2023, така ли е? И гледам втората колона за 2024 година? Ако е така, то за много специалности няма посочени мин. балове.

Вече от стрелката в колонката с балове, има опция за сортиране от А-Z и обратно, така можете да подредите по класиране, за по-лесно откриване.
 ПП Коригирам, защото си има име вече. Да не става объркване.Hug

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 15:37 от N i y a

Общи условия

Активация на акаунт