Баня Стил - не уважава гаранционните условия?

• 905
  • 11
  •   1
Отговори
Нека и да споделя много лош опит с гаранционно обслужване от магазин Баня Стил.

Купих си чисто нов душ, който обаче след поставянето имаше проблем със смесителя - не пускаше топла вода.

На място дойде майстор, който оправи проблема, обаче поиска да му платя, въпреки че уредът беше само на 2 месеца и очевидно по документа имаше гаранция.

Наложи се да платя за поправката, въпреки че уредът е в гаранция.

Явно за Баня Стил няма никакви гаранции - ако майстора дойде, ще трябва да се плаща.

# 1
Хубаво е да се уточни какво точно е правил техника. Има неща, които не са гаранционни части и не подлежат на гаранция. Освен това кой е правил монтажа на душа? Ако е техен сервиз е трябвало още при монтажа да се направи рекламация. Ако е монтирано от друг то тогава не е изключено неизправността да е поради неправилно свързване.
Има смисъл да дадете малко повече подробности.

# 2
Майсторът даде ли документ за плащането? Обадихте ли се във фирмата, за да питате защо не е била уважена гаранцията?

# 3
Този проблем не беше открит по време на монтажа, защото е много "лек проблем" - всмисъл, че топлата вода НЕ е гореща когато се завърти на макс, а винаги остава само леко топла. Ето защо дълго време си мислехме, че това е нормално. Но не беше.

Майсторът даде документ разбира се - легитимен е. Самият той работи за марка "Грое", а не за "Баня Стил". Попитах защо трябваше да платя, а отговорът беше нещо от сорта на:

"Баня Стил" не може да дава собствена гаранция за стоките с марка "Грое", защото това е отговорност на търговското представителство на съответната марка.

С други думи, ако нещо на "Грое" се повреди, ще се наложи да си търсите гаранционно обслужване от "Грое", защото от "Баня Стил" не могат да направят нищо по въпроса.

# 4
  • София
Естествено, че гаранцията е от Грое, магазина гаранция не дава, те са дилър.
Същия проблем- наляво /топлата вода/ не се отваря докрай, съответно има само хладка:

На страницата на Грое си има сервизи, които обслужват ганационно. Звъните и ви го оправят гаранционно /безплатно/. Моя душ е от Практикер, ама да го сваля и да им го нося ли? Защото те също могат да го минат гаранционно, но оставам без никакъв душ или слагам нов. Смяната с нова керамична глава става за 20 мин. максимум.
Ако си потърсите негаранционен сервиз- плащате си.
По-странното ми е, че прехваленото Грое сгъна първо сред още 3 смесителя от конкурентни марки, но поне го оправиха Blush

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 12:52 от Exter

# 5
Това което казвате е логично, но няма как да бъде вярно.

Ако например аз си купя фото камера на марка "Canon" от магазин в София, и този магазин ми издаде гаранция за 2 години, то ако камерата се развали, аз няма да ходя в Япония при Canon, а ще я върна в магазина.

Няма начин да повярвам, че когато един магазин издава гаранция, той после не е длъжен да се занимава с нея?

# 6
  • София
Аз не съм ходил в Германия, сервиза дойде вкъщи. Постъпете както искате, но не ви трябва магазин, а сервиз. Сега виждате ли логиката?

# 7
И пак не става ясно защо е трябвало да се плаща за ремонт на гаранционен продукт. Реват си за КЗП.
Разбира се, че щом продават някаква стока, с гаранция за нея, трябва да могат "да направят нещо по въпроса".
Ако купя нещо от Техномаркет, и то се развали, аз го изпращам към тях, а те към съответният сервиз. По същият начин би следвало да работят и тези от Баня Стил.

# 8
  • София
Най-вероятно извикания сервиз не е включен в списъка им на гаранционни сервизи:
https://www.grohe.bg/bg_bg/grohe-professional/services-for-you/a … poyo-tecnico.html

Ако пък е от тях, тогава жалбата е задължителна Blush

# 9
Лоша работа с магазини "Баня Стил" просто не си зачитат гаранционните условия. Гледам пак пускат реклами около празниците - хората трябва да внимават и да си проверяват уредите.

# 10
  • София
Значи всъщност грое не уважават гаранцията не баня стил. 2годишната гаранция е задължителна. И е към производител. Магазинът е посредник, да предаде или да те свърже с официалния сервиз на марката, ако не го направиш сам, не си ги поправят в склада с техни си майтори. Естествено, че няма да ходиш в Германия, Япония или Пакистан, марките си имат представители и сервизи в различните страни включително в България. Баня Стил са ти пратили човек, работещ за Грое и Грое са ти отказали полагащата се гаранция, съответно проблема ти е с тях, не с посредника. За тях няма значение ти от кой магазин пазаруваш, това са техните продукти.
Между другото в момента на сайта даже има при регистрация да се удължи гаранцията на 3години.

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 14:08 от Angel_Dust

# 11
Мисля, че на някои ви си губи логиката. Баня Стил (търговец) продава нещо на Грое (производител). Нещото се поврежда. Клиентът рекламира при търговеца. Търговеца възлага на производителя ремонта! Никой търговец не може да ви дава гаранции и да ви ремонтира. За това си има сервизна мрежа от оторизирани партньори. Производителя идва и ви казва, че повредата не е гаранционна и ви кара да си платите. Плащате си. Точка. Темата приключва. Има гаранционни условия какво е и какво не е гаранционно. Толкова хлъзгави и различни. Освен това при самия монтаж е трябвало да се каже, че нещото не работи както трябва. Подписали сте се вероятно, платили сте си и сега … “ние си мислехме два месеца, че ….” Ако го погледнем от гледна точка на етично - ремонта трябва да е гаранционен, защото нещото не е тръгнало още с монтажа. Обаче нито знаем на какво си се разписал, нито за какво си платил. Ако някъде в протокола пише, че има примерно скъсано някакво гумено уплътнение, което не е гаранционно (обикновено такива износващи се части не са гаранционни) и ти си си платил за подмяната тогава плащаш и частта и труда. До последно не стана ясно какъв е този “лек” дефект. Стана ясно само, че Баня Стил са лоши.
Ако си купиш камера нали не мислиш, че отзад в склада на Техно…нещо си има техници на камери, на хладилници, на телевизори, на перални, които ремонтират нещата, които търговеца продава? Дават ги на оторизиран сервиз и той казва гаранционно ли е или не е.

Общи условия

Активация на акаунт