За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 24 435
  • 749
  •   1
Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 3 118
Купих замразени пелмени от ново място. Пълнежът е с високо качество, много са вкусни. Но много се късат по време на варене. Всички пелмени до една се накъсаха, направо се "разтопи" тестото.
Въпросът ми е: Мога ли да ги приготвя по друг начин, без да ги варя? Примерно така замразени в тавичка ще станат ли?
Както ти препоръчаха пържени.Виждала съм да ги правят на нещо като лазаня,но лично не съм пробвала така.Нареждат се в тавата,заливат се с доматен сос(някои само с бешамел правят) и се пекат,но не помня дали имаше кашкавал.
Ето варианти https://povar.ru/recipes/lazanya_iz_pelmenei-26467.html
              https://www.maggi.ru/recipes/lenivaya-lazanya-iz-pelmeney

# 46
  • Варна
  • Мнения: 5 670
Може ли да препоръчате рецепта за пиле със сирена?
Имаме пилешки гърди и разни сирена и кашкавали. Искаме да си направим нещо например запечено. Рецепти има разни, но предпочитам от бг мама да взема.

# 47
  • Мнения: 8 344
Despina ако са филета аз бих направила така - приготви на еър фрайиър и после ги нарязваш на лентички или кубчета в по-голям съд като за гювече и отгоре добавяш нещата като за гювече - сирената , домати, чушка , лук на кръгчета , люта чушка , яйца и маслини. И печеш Според мен ще стане. Аз бих опитала

# 48
  • Русе
  • Мнения: 5 401
Скрит текст:
Може ли да препоръчате рецепта за пиле със сирена?
Имаме пилешки гърди и разни сирена и кашкавали. Искаме да си направим нещо например запечено. Рецепти има разни, но предпочитам от бг мама да взема.

Бих ти препоръчал тази рецепта и този сос.

Отделно мажеш да опиташ това   поръсено с Моцарела вместо кашкавал

# 49
  • Мнения: 1 203
Despina, поръсвате със сол и предпочитана подправка/ някой ги омазват с песто, но ние не обичаме. Правите джобчета/прорези в горната страната и тъпчете със сирена и резени домати. Аз редувам сирене, домат. Запичате за 15 мин, поръсвате с кашкавал и печете още 5 мин.
Нещо ей такова:
https://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=3716-pileshki-gurd … a#google_vignette

# 50
  • Мнения: 269
Ако сте правили сладка палачинкова торта,ще се радвам да споделите рецепта.

# 51
  • Мнения: 2 468
Аз наскоро правих тази


рецепта тук
Лесна палачинкова торта

# 52
  • Бургас
  • Мнения: 1 349
С кое е най-удачно да заместя пармезана в салата "Цезар"? Синьо сирене, овче сирене или кашкавал?

# 53
  • Мнения: 4 747
С кое е най-удачно да заместя пармезана в салата "Цезар"? Синьо сирене, овче сирене или кашкавал?
Аз бих сложила синьо сирене, но всеки може да сложи, каквото обича.

# 54
  • Бургас
  • Мнения: 1 349
Е тъй де, ама викам кое ли най върви 🙂
Съвсем умишлено не купих пармезан, защото на този от Лидл почти не му усещам вкуса. А какъв пармезан съм яла! Турски, ароматен, буквално с няколко люспи се овкусява салатата.
Значи синьо сирене ще сложа.
Пелмените ги задуших в мултикукъра и чудни станаха!
Ах, как мечтая за удобна кухня и бамбуков уред за задушаване! 🙂
Благодаря ви за помощта! 😍

# 55
  • Русе
  • Мнения: 5 401
Ако сте правили сладка палачинкова торта,ще се радвам да споделите рецепта.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/05/blog-post_22.html

# 56
  • София
  • Мнения: 11 809
Ако сте правили сладка палачинкова торта,ще се радвам да споделите рецепта.
Едно предложение и от мен -
ФРЕНСКА ТОРТА - ПАЛАЧИНКОВО ГАТО
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_489.html
Скрит текст:

# 57
  • Мнения: 4 377
Здравейте, попаднах на тази рецепта за мариноване на пилешки пържоли, пробвах я и ми допадна. Питам се обаче каква гарнитура би била подходяща да се добави към тези мариновани пържоли за да се оформи цяло ястие?

# 58
  • Мнения: 2 468
Здравейте, попаднах на тази рецепта за мариноване на пилешки пържоли, пробвах я и ми допадна. Питам се обаче каква гарнитура би била подходяща да се добави към тези мариновани пържоли за да се оформи цяло ястие?

Ориз, запечени зеленчуци, салата или някакъв сос по избор. А може и месото и с четирите гарнитури.

# 59
  • Русе
  • Мнения: 5 401
Скрит текст:
Здравейте, попаднах на тази рецепта за мариноване на пилешки пържоли, пробвах я и ми допадна. Питам се обаче каква гарнитура би била подходяща да се добави към тези мариновани пържоли за да се оформи цяло ястие?


Начина на мариноване с кисело мляко се доближава до маринатата на Пиле тандури. Обикновено като гарнитура предлагат сварен ориз.

Виж тази снимка на пиле по мексикански и гарнитурата. Може да ти допадне.

Общи условия

Активация на акаунт