За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 258
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Всякакъв друг тахан или ядкова паста, ако ти се намира де. Със съответния вкус който си носи на ядката. Като гледам какво е, според мен ще търпи на всякакви импровизации така че и ни едното да не сложиш, казваш му че е твоята си версия и това е Grinning
То няма какво да му "развалиш", нито гониш прецизно консистенция понеже го и замразяваш...

# 76
Ами, май имам сусамов. Но бадемов не съм и яла, та не знам колко е силен на вкус Grinning

# 77
Не е толкова силен, точно бадемът е по-неутрален на вкус от сусам, лешник или там де да знам какво още имаш. Поне за мен де, той и варира леко между различните марки.
Абе няма да стане гадно и със сусамовия, ти щом имаш у вас значи го ядеш и харесваш Grinning

# 78
  • Варна
  Права е natka, то и в рецептата казват тахан по избор.

# 79
  • Варна
Здравейте!
Купих едни телешки стекове от Лидл... Моля кажете изпитан начин за приготвяне, така, че да не станат на подметка. Благодаря.

# 80
Рошличката, още не, че аз исках за повод да я направя.

# 81
  • Sofia
Кое желира по-добре,желатин или агар-агар?
Искам да направя по-твърди желирани формички за украса на торта.
Пробвах с желатин и вода от компот,не станаха добре.
Също ,за да ги извадя по-лесно ,във фризер ли се слагат?

# 82
За изваждането - гореща вода, топваш външната страна на формата. Ако не са желирали добре, може и малко да ти е бил желатинът. То не е до кое е по-добре, а дали е достатъчно. Количеството течност което пишат на опаковките обикновено не е като за това което описваш май, а за по-меко желе.

# 83
Искам да благодаря на Марчева за рецептата на оригинална гръцка мусака. Може да беше топло и да отнема време, но човекът за когото я правя /сина ми/ - заслужава!

# 84
  • Варна
 Само като идея-разтопи готови желирани бонбонки и си направи своите формички.
 Има/ше тема за тортени украси,
https://www.bg-mamma.com/?topic=152625.270

# 85
  • София
Искам да благодаря на Марчева за рецептата на оригинална гръцка мусака. Може да беше топло и да отнема време, но човекът за когото я правя /сина ми/ - заслужава!
Благодаря за доверието! Да, направо им е уникална мусаката на тези гърци. По принцип би трябвало всички зеленчуци да се пържат, но тази рецепта на Chef  Akis Petretzikis е уникално добра, в по-лек вариант

# 86
  • зад кестените
Такааааа, любопитно ми е какво правите със едновремешните фритюрници,тези на които наливахме минимум литър и половина олио.
Аз моята отдавна го пратих в килера,но се замислих дали да не го префасонирам в нещо друго. Например за варене на картофи , моркови ,грах..... Ще налея не много вода .Или  въобще да не се занимавам с глупости.Ама ми жал да го изхвърля, падам си и донякъде Пюшкин🙂

# 87
Изхвърлих отдавна. Почти не ползвах, не ми хареса идеята да пържа n брой пъти картофи в една мазнина . Тиквички веднъж пържих.

# 88
  • Варна
  Преди десетина години и аз реших да ползвам двулитров фритюрник за бързо варене. Но на по-ниска Т, щото нали водата ври при 100", а пържим на 160-190". Та, става, под наблюдение, докато един ден не стана късо и адио!

# 89
  • зад кестените
  Преди десетина години и аз реших да ползвам двулитров фритюрник за бързо варене. Но на по-ниска Т, щото нали водата ври при 100", а пържим на 160-190". Та, става, под наблюдение, докато един ден не стана късо и адио!

Благодаря❤️ за споделеното, ами тогава значи казвам,,адио" и на моя фритюрник.Ще си оставя само контейнера, ще му махна остатъците от пластмаси и ето че ще имам форма за бабка.А може би ще се пробвам и панетоне да  направя.

Общи условия

Активация на акаунт