За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 564
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
Аз не бих ползвала уред със специфично предназначение, съответно с адекватно за него конструктивно и техническо решение, за други цели. Моят фритюрник също стои, при това го сме го ползвали по-малко от 10 пъти, а с едно и също олио - само веднъж, винаги съм го подменяла.  Ако някой го пожелае, ще му го дам и няма да се занимавам да му търся друга работа.  Засега не ми пречи, че е в килера в селската къща, даже в кутия.

# 91
Имам един пакет царевично брашно и булгур, които са хванали буболечки и червейчета. Няма да ги готвя и ям, но мога ли да ги направя нещо,че ме е яд да изхвърля такива количества. Не се сещам кой може да ги изяде, птичките 🤔

# 92
Имам един пакет царевично брашно и булгур, които са хванали буболечки и червейчета. Няма да ги готвя и ям, но мога ли да ги направя нещо,че ме е яд да изхвърля такива количества. Не се сещам кой може да ги изяде, птичките 🤔
За птичките бих питала ветеринар, а ако тук има такъв или просто с познания, дано се включи.
Надали ще е някакъв проблем, нали птичките ядат и червейчета, личинки, но дали всички видове?

# 93
Здравейте, търся си мелнички за сол и пипер, но големи и удобни за когато готвя, не за масата. Искам да имат възможност да се регулира степента на финност на меленето. Погледнах в интернет, но все ми харесват някакви по 200+ лева. Можете ли да препоръчате нещо от което сте доволни, но да е на по поносима цена? Бих дала 100+ лева, но не и 200.

# 94
Не съм сигурна дали въпросът ми е за тази тема, но все пак - Как приготвяте идеалния сос за спагети Болонезе. Синът ми го обожава, но винаги намира разлика в сосове те, харесва и моя, но до степен "бива". Аз също имам усещане, че нещо бъркам.

# 95
  • Sofia
Имам много меки домати.
Пасирах ги и сега ги варя да се поизпари водата.
Искам да затворя в буркани за зимата.
Слага ли се сол?
Трябва ли да варя пак бурканчетата и колко минути?

# 96
Търся рецепта за оризови нудли/нудели ?

# 97
Имам много меки домати.
Слага ли се сол?
Дано и по-вещи от мен се изкажат, че карам на спомени относно времето на варене на бурканчетата Simple Smile, но сол на вкус задължително трябва да сложиш, а варенето - поне 5 минути за капачките. 
Аз при малки количества (не за 20-30 бурканчета например) сгъстявам до пюре и замразявам в отделни различни по размер съдинки, хич не си играя и да стерилизирам.

# 98
  • Sofia
И за мен би било най-лесно да ги замразя,но нямам място във фризера.

# 99
Търся рецепта за оризови нудли/нудели ?
Да си ги сготвиш ли ? рецепти виж тук   или погледни в темата за азиатска кухня    Азиатска кухня - тема 2

# 100
Да ги сготвя,да ☺️

# 101
Прощавайте Дами, от къде в София мога да си купя жълта моцарела за пица? Не искам настъргана (например тази от Lidl), защото има нишесте, да не слепва. Търся от тази жълтата, която се води low moister part-skim или пълномаслена.

# 102
Аз харесвам тази

има я в Кауфланд

# 103
  • на последния етаж
Имам много меки домати.
Слага ли се сол?
Слага се сол на вкус. Варим ги около 20-30 минути.

# 104
Цитат
Слага се сол на вкус. Варим ги около 20-30 минути.
Демек, казваш, за солта повня, пък за времето на варене не повня Simple Smile
Ние ги варяхме сурови (ама това мама, аз само чиракувах), възможно е и повече време да е трябвало, а на Доли са предварително сварени, не знам в такъв случай ще има ли разлика. Не че ще им стане нещо, де, по-добре по-дълго, отколкото да изгърмят в килера/мазето...просто се чудя.

Общи условия

Активация на акаунт