За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 254
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
  • под тепетата
Ох, вярно, Mikkey!

# 706
Със сусамов е страхотно наистина, аз също харесвам и слагам, обаче слънчогледовият е друго.
Хрумна ми че може и по малко количество в някои салати, ако харесвате шарлан може и тава да ви допадне.
Все още мисля че няколко зеленясали на вид курабийки за Хелоуин ще ви решат проблема най-лесно, а и вкусът му ще е маскиран доста в тях. Grinning

# 707
  • Варна
Рецепта за сироп?!  Simple Smile)
 Вода ,захар, плод и варене.

# 708
  • In transit
Със сусамов е страхотно наистина, аз също харесвам и слагам, обаче слънчогледовият е друго.
Хрумна ми че може и по малко количество в някои салати, ако харесвате шарлан може и тава да ви допадне.
Все още мисля че няколко зеленясали на вид курабийки за Хелоуин ще ви решат проблема най-лесно, а и вкусът му ще е маскиран доста в тях. Grinning
А защо зелен? Яла съм такъв тахан, то си бие на халва направо, като вкус, само захарта му липсва, но не беше зелен на цвят.
Аз обичам шарлан на зелена салата, но мисля, че този тахан е по-различен на вкус, може би ако се направи дресинг с горчица, зехтин, лимонов сок ще се получи добре, но не съм пробвала.

# 709
Като се изпече нещо в което има слънчогледов тахан или слънчогледово брашно, обикновено изглежда потресаващо че позеленява, особено отвътре печивото. Не съм много наясно защо, само съм виждала резултата. Баш за Хелоуин е Grinning

# 710
Аз също бях питала за тахана преди време. При нас турците продават много и не мога да го ползвам всичкия. Н аразни сосове, като подправка, като добавка ... все това .
Гледах една дама по тв , която извъртя едно ориенталски кюфтета с агнешка кайма , подправки , смлени фъстъци и тахан ... оваля ги в панада и ги  сложи в тигана замалко и после да се запекат . Журито беше супер въодушевено като ги опита.

# 711
Много харесвам слънчогледов тахан, вероятно, защото има вкус на халва. Heart Eyes Виж, сусамов не понасям. Бях убедена, че Вики пише за сусамов. Joy

# 712
Аз, и сусамов не харесвам.... Въобще таханът не е моят вкус....Така и не усетих този вкус на халва... Затова последно купих малко количество за чеснов сос към кюфтенца от нахут. Кюфтенцата обаче се изядоха само синдикално, а сосът бе едва преполовен от ММ..😆 Но беше докопан от малкия и бе изяден с охота.... 🙄 Аз даже не можех да повярвам, търсих къде го е обърнал, ММ погледна в устата му и така разбрахме че е изяден от него... 🤣
Ще пробвам този с халвата, но вместо орехи, ще сложа бадеми... Благодаря за идеите 🌺🌺🌺

# 713
Мислех, че повредата с тахана е в  моя телевизор, мога да ги ям (а вече не бива) само с мед и масло, Единственият, който харесвам натюр е от шам фъстък.

# 714
Vicky_P готино. И моето като беше малко и се цупеше на всичко един ден докато рязах зеленчуци за една салата и ги слагах на купчинки и така ми изчезна червения лук, нарязан .

# 715
  • In transit
Ооо, сусамов тахан мога да ям с лъжицата, много ми е вкусен, но само, ако аз съм го правила. Купешкия има съвсем различен вкус или поне тези които съм опитвала. Не знам как го правят, че има такава разлика във вкуса. Същото е и с босилекото песто. Готовото не ми харесва.

# 716
Каква е разликата в направата на качамак от царевичен грис или царевично брашно?
Искам да направя качамак и се чудя кое е по-удачно.

# 717
Едно и също е.
Каква е разликата в направата на качамак от царевичен грис или царевично брашно?

# 718
аз последно правих от грис и стана супер. представям си че от брашно бъркаш повече за да не стане на бучици със сухо вътре. гриса на мен не ми направи такива проблеми, бърках, но не си откачих ръката от бъркане.

# 719
  • In transit
Качамак се прави с царевичен грис, не с брашно.

Общи условия

Активация на акаунт