Пак зачеквам темата за тутюнопушенето от съседите ни!

• 4 164
  • 162
  •   1
Отговори
  • София
Не знам пи какъв законен начин да накарам съседа ми да не пуши на прозореца си в летните зноини дни и нощи . Температурата навън е 35 ' ,  а той захапал пурата и яко кади . Димът влиза директно в стаята на дете на 1г.и 6м и аз която съм асматичка и прозореца винаги ми е отворен за да поема глътка кислород . Няколко пъти през годините съм му правила забележка , но разбиране не съм намирала . Търся как по законен път да го спра да пуши на прозореца си . Моля , ако някой знае нещо да ме посъветва какви действия да предприема срещу него . Благодаря предварително.!

Виждам , че вече има участници в дискусията . Предполагам ми отговарят пушачи .
Има разбира се съгл. Етажната собственост на СО София . Но разбира се се намираме в БГ , а не.в развита интелигентна европейска страна.  Тук се мразим едни други . За това нищо хубаво не ни се случва . Цари завист , омраза и неразбиране и най- вече антихуманност.  Бъдете здрави и благодаря за егоистичните ви отговори .

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 00:01 от daiana06

# 1
Никакви. Човекът се намира в своя собственост, не е на публично място.

# 2
...
Търся как по законен път да го спра да пуши на прозореца си . Моля , ако някой знае нещо да ме посъветва какви действия да предприема срещу него . Благодаря предварително.!

Трудна работа. Интересно ми е и на мен дали има такива и да са ефикасни. Но ми се струва кауза пердута.

# 3
Няма никакъв начин  .  Той си е у тях  ,  може да пуши на който прозорец му харесва  .   Неприятно е за непушачите  ,  но така стоят нещата  .  Все едно той да реши  ,   че не му харесва миризмата като пържиш кюфтета  ,  и да търси начин да ти го забрани  .

# 4
За съжаление не можете да го накарате да не го прави. В такава ситуация в България затварям прозореца, пускам климатика и отварям навътре към други помещения и други тераси и прозорци.

# 5
Можете да предприемете действия, ако пуши в общи части - стълбищни площадки, асансьор, във входа, балкони на общите части.
Никакви действия не можете да предприемете, ако пуши на собствения си прозорец/балкон.
Затваряте прозореца и да пускате климатик.

# 6
Ненавиждам пушаческото съсловие и искрено съчувствам. Единственото, което можете да направите, е да го помолите да ви казва, когато ще пуши, за да си затваряте прозореца за 5-10 мин.

Нашите съседи с цялата си наглост пушат на балкона и ни мрънкат, че понякога готвим на нашия Simple Smile Няма оправия. Всеки е едновременно и прав, и крив. Вие имате право да искате да не ви мирише да дим, но нямате право да казвате кой какво да прави на балкона си. Той има право да пуши на балкона си, но все пак не живее сам в блока и ако пречи може да прояви доброто желание да намали неудобството ви.

Ако с учтив разговор не стане няма да стане изобщо, защото законов няма как да има. Винаги можете да започнете да си правите мръсно един на друг, но не се знае къде ще излезе края.

Имах сходен проблем с колега, с когото пътувахме заедно към работа. Пушеше до последно докато се качим и съответно цялата кола смърдеше на пепелник Simple Smile

# 7
Направо си представям как ще дава обяснения на комшийката кога смята да пуши. Той може да реши да пуши и в 3 часа посред нощ?
Може да пали цигари и пури през 20 минути?
Няма какво да се направи. Затваря се прозореца, от който влиза дим и толкова.
И на мен не ми е приятно, когато съседите решат да готвят всякакви смърдели, но няма какво да се направи.

# 8
Специално за готвенето предупреждаваме предварително Simple Smile Може някой да има дрехи на балкона, да е излязъл и да не може да затвори Simple Smile

Предложих го предвид, че става дума за човек със здравословен проблем и пускането на климатика не е особена опция. Иначе аз си обяснявам на балкона на висок глас, че мразя пушачи и пак смърди (защото пушат от три страни и не знам на кого да мрънкам точно) и затварям за 10мин. Те и вътре да пушат абсорбатора връща и пак мирише, тъй че при мен няма угодия, освен да спрат.

# 9
  • Melmak
Разбирам ви, защото до нас живеят едни … и цялата миризма на цигари влиза вътре. Сега лятото е ужас. Реално нищо не мога да направя, освен да се моля на Господ да се изнесат. Аз на балкона не готвя, но ако изнеса пет фритюрника на тия индивиди няма да им накривя шапката. Вчера са излезли от катуна, и кон да вкарам в нас, сигурно няма да им направи впечатление.

Така че на един му пречат цигарите, ама на друг и пържени кюфтета ще са му все тая.
За съжаление подобни проблеми са много неприятни и нямат решение.

# 10
И вътре да си пуши, пак ще мирише. Няма как да се живее около пушач, и никой да не усети нищо.

Иначе авторката си е редактирала първият пост, и смята, че само пушачи й отговарят. Аз не пуша от близо 10 години. Нямам интерес да защитавам съседите й Joy
Няма закон, който да забрани на човек да си пуши на/до прозореца, колкото и да не й харесва на авторката. Прозорецът му не е етажна собственост/обща част.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 00:38 от Elunaria

# 11
  • ☀️София / London🌂
не пуша и пак Ви намирам за луда.
Вие сте от озни тип съседи, които си мислят, че всеки е длъжен да се съобразява с тях и нуждите им.
Светът не се върти около Вас, всеки е свободен да прави каквото си иска в дома си.
Като не Ви харесва да имате съседи , купете си къща.
как въобще живеете на отворени прозорци , навън е 40 градуса

# 12
Е, авторке, как точно си мислите да забраните на човека да упражнява свободната си воля в рамките на неговия имот? Toва е несериозно.

# 13
Верно, че авторката си е редактирала първия пост.   Не не съм пушач и не ми е приятно, но и вашето допълнение нарушава добрия тон. Съжалявам

# 14
Спрямо редакцията на поста - ако бяхте питали как да накарате комшията да не пече чушки и пържи риба в кухнята на отворен прозорец - пак така щяхме да ви отговорим. Не е до пушенето а до права, записани в закона. Ако намерите нещо в етажната собственост за пържене на чушки, ядене на кисело зеле или забрана на пушене в неговия си апартамент - пишете и ние да се образоваме.

Общи условия

Активация на акаунт