Пак зачеквам темата за тутюнопушенето от съседите ни!

• 4 603
  • 162
  •   1
Отговори
# 120
  • SF
Ама ако си в къща на село, ще ти пречи пушенето и в съседната къща, така ли?😆

Ами може и да ми пречи. Зависи какво пушат и колко пушат. Ако горят гуми, със сигурност, ако пушат цигари, зависи от двора, дървета, храсти. Барбекю ми е пречило и съм бягала в далечния ъгъл.
Аз не съм по принцип против пушачите. Само против тези, чиито дим лично вдишвам и издишвам, без да съм се настроила на това.
Ако те дишат чужда смрад, също негодуват.
Пушачите от съседната къща също ще наскачат, ако насоча пароструйка към простора с прането.
Имам ли право да имам пароструйка, имам. Продават ли ги в Лидл и на всеки ъгъл, продават ги. Законна стока с касов бон.
От 5 дни по това време съм с 38 и нещо температура. Варира. Нито мога да отварям, нито да затварям. Много ми е зле. В момента ароматът е чеснов. Ама много силен. Даже по този повод отворих и темата, за да ви кажа, че или пушачът ще се назоби с чесън или някой друг, но пък нека да е лято!
Само да сме здрави.
Аз имам голям опит с простотията и определено е негативен. Затова и на този с миризмите няма да започвам да му казвам нищо, щото може с едно пресягане да направи така, че да си мия балкона от олио.
И аз мога да му направя същото, но на паркета и килима в хола, но няма да го направя. Така че, по-добре да кротувам и да чакам европейски напредничави отношения. между непознати хора.

# 121
  • София
Авторката пусна темата и изчезна.
Докато се пенявите тук прегледах досегашното и творчество - за мене тепърва няма бебе. Прави си някакво проучване.
Преди малко простирах на балкона, на нисък сушилник/гледа към голям булевард и е забранено да вея гащи и тениски/. Докато се мотах по балкона от съседен апартамент подмириса на пържени зеленчуци. Ами вместо да се ядосвам и оплаквам тук - извадих каквито има  зеленчуци и си спретнах 1 чиния от т.н. лятна манджа на фраера. Последния е под абсорбатор, та не съм омирисала съседите. Хапнах си го и така мина самостоятелната съботна вечер - без ядове, без закани към съседите, без рев пред домоуправителя или 112.
От целия роман - трябва поне малко търпимост. Няма как да не живеем близо един до друг.
Есме,  има подобен вирус в момента - следобедна темп. и други екстри. Това чух от ЛЛ, а и внучката е потърпевша. Иди да те прегледат, не го омаловажавай.

# 122
  • София
Сложете си рекуператор, да ви пречиства въздуха и да няма нужда да си отваряте прозореца. С това, което влиза през прозореца ви, живеейки в град, неговия пушек е най-малкия ви проблем.
Човекът си е в къщи, не нарушава обществения ред, може да си прави каквото си иска.

# 123
Съвсем откачихте с това пушене.
Някои де.

# 124
  • SF
Мерси за диагнозата!
Радвам се, че степенувахте проблемите ми. Сигурно ме познавате много добре.
Не споделям с вас кое ми е проблем 1, проблем 2, проблем 3, а кое ми е приятно, по-малко приятно и най-малко приятно.
Аз съм живяла само в София и в още някои многомилионни градове. Много ми харесва. Към живот на село не се целя и нямам пристрастия.
Не че там не помирисват дим, чесън и цигарки.
Явно съм свикнала с миризмите на гуми и бензин, мазута на ТЕЦ, но със селските навици не съм успяла да се нагодя и примиря. Те ме дразнят.

# 125
Брех, много "граждани" се навъдиха. Пък душичката, че е селска е друга тема, но то се носи от предците. Все си спомням за едни "дами", които успяха да си запушат колите в еднопосочна улица и си крещяха с неприятен диалект: Тьи знайш льи куя съм аз, уе? Ади да са мръдньеш, чи да ни стани лошу.

# 126
Фанатиците не са само сред пушачите.
Пасивното пушене е вредно за хора, които живеят с пушачи, или са изложени на цигарен дим с часове. Съседската цигара не е толкова вредна, колкото са изпаренията от коли, които дишаме 24/7.

# 127
И защото дишаме изпаренията от колите 24/7 да прибавим към тях за бонус и цигарения дим от улицата, спирката, кафенето с масите отвън?

# 128
Можеш да не сядаш в такива заведения, и да се дърпаш настрани, ако някой пуши близо до теб.

# 129
Ами аз това правя. Винаги се дърпам от пушещи, не сядам в такива кафенета и ресторанти и не се събирам с такива хора.
Всъщност лятото е трудно, защото и аз искам да съм в някоя лятна градина на въздух.

# 130
Значи нямаш проблем.

# 131
Аз все още чакам Рони69 да ми отговори по какви критерии сравнява дима от цигари с дима от печени чушки или която и да е манджа😁освен по личните ѝ, разбира се.

# 132
  • София
По миризливост и нарушаването на личния й комфорт, най-вероятно.

# 133
Аз все още чакам Рони69 да ми отговори по какви критерии сравнява дима от цигари с дима от печени чушки или която и да е манджа😁освен по личните ѝ, разбира се.

Сравнявам ги по миризливост и одимяване. И аз не харесвам помещения, задимени от цигари, но несравнимо по-гадна и задушаваща ми е миризмата от печени чушки и барбекю. И там има не  малко катран. Виждала съм каква гнусна черна мазнина изтича от една барака, в която пекат скара.

# 134
Не съм пушач, но живея с пушач на пури. Чудно ми е, като пуши навън, как влиза димът у вас? Няма ли пространство между прозорците?

Общи условия

Активация на акаунт