Невъзможна любов - моля за съвети

• 6 605
  • 139
  •   1
Отговори
# 90
Гаджетата не са "зет" или "снаха". Ако ти водят десета поредна "снаха", колко ще ти е интересно, или важно да я опознаваш?

Мъжът е на 27г и от 5г с авторката. Колко "снахи" да е водил?

Нямам против и 15 зета и снахи или гаджета да ми водят годишно.

Въпросът ми беше конкретно към hechicera_.
Зет или снаха се наричат хора, които имат брак с детето ти, или поне отношенията им са достатъчно сериозни. Гаджетата, и такива които се чудят накъде върви връзката им, не са в тази категория.

# 91
Тук има два ключови момента. Първият е дали родителите му не те харесват, защото си се "изложила" при първата среща, дали е защото наистина има нещо притеснително в тен или защото са то тези, за който няма достойна снаха. Помисли добре и ако се окаже, че е второто(не е нужно да споделяш тук и да даваш обяснения, а просто да се ожениш реално и да поработиш върху недостатъците)има някакъв шанс да пробиеш. Ако е някое от другите, едва ли.
Вторият важен момент е дали изобщо си струва да влагаш време и енергия в тази връзка. Той не смее да те доведе на гости дори, защото мама и тате не дават. Те нали не живеят заедно? От къде ще знаят, че си била там? Камери ли има из апартамента или той им докладва за всяка своя стъпка? Каквато и да е ситуацията, момчето е недорасло и не се е откъснало от мамината гръд. Такъв мъж не е добър за семейство, защото вместо да е с теб, той ще гледа да угажда на тях. Те ще диктуват как да си разпределяте бюджета, къде да ходите на почивка, как да си гледате децата. И ако си твърде опърничава, ще му изкомандват да те зарязва и той ще ги послуша. Така че най-добре го освободи от себе си. И на теб ще ти е по-леко, и на него и на мама и тате.

# 92
За нищо на света не се мести в техен апартамент. По-скоро инвестирай полека в нещо твое или квартира!
Имам място, където мога да живея в моя си град. Но за да развиваме сериозни отношения, трябва да отида при него в София. Той е прикован там. Ако ме кани да живея у тях като нормален мъж, който иска жена до себе си - добре. В противен случай, ще трябва да прекратим отношенията и да остана в моя град. Така разсъждавам.

# 93
  • София
Завалията не смее на гости за уикенда да те покани без благословията на мама, как си представяш да се нанесеш у тях? За какво ти е на баир лозе...

# 94
  • София
Той е прикован не само за София, но и за родителите си, за съжаление. Тяхното мнение винаги ще е първото и последното, което взема предвид, когато взема решение за нещо. Дори някак си да уреди да те нанесе при себе си, това няма да е краят на борбата. Помисли дали това искаш. И досега не си чакала малко време.

# 95
Здравейте,

Аз съм на 24 години и все още съм студентка. Запознах се с гаджето ми, когато бях първи курс, а той беше малко по-голям от мен – трети курс. Всичко вървеше добре, докато не завърши и не замина за София по настояване на родителите си. Това доведе до връзка от разстояние.

Моето притеснение е, че родителите му просто не ме харесват. Когато се запознах с тях, не успяхме да общуваме добре, защото изпаднах в тревожност и се затворих в себе си. .................................................................................

Какво бихте ме посъветвали? Питам вас, защото нямам с кого да обсъдя ситуацията. С родителите ми нямам тази възможност и се чувствам сама.

Говориш за мъж на 27. Ти не си му майка, за да се грижиш за неговите чувства. Нека той сам прецени на къде го дърпа и как да се погрижи за ситуацията , в която е изпаднал.
Давай го по- леко. Не чератай някаво проекто бъдеще, защото не знаеш какво ще се случи, може пътищата ви да се разделят по въвсем различни причини. Следвай пътя на връзката ви , както и да се развият нещата , ще придобиеш опит.
Аз не виждам проблем да си следвате плановете, които сте си направили: да отидеш да живееш в София, при него, (нали не става въпрос за апартамент, в който живеят И родителите му? ) да си намериш работа и да трупаш стаж, да си обогатиш контактите.

Обикновено нещата се случват естествено, няма нужда ние да ги изпреварваме.

Успех Simple Smile

# 96
Виктория, аз не разбрах какъв е този зор да имаш отношения с родителите му, на вечеря да те канят и тн? Ти се натискаш да те харесат, да те опознаят и тн, но те очевидно не искат.
Чудя се дали и половината проблеми с приятелят ти щяха да съществуват, ако не му говореше постоянно за майка му и баща му. Поставяш го между чука и наковалнята, а ако и двамата имате желание, връзката ви може да съществува без изобщо неговите родители да бъдат в картинката.
В него е проблемът, да знаеш. Не в тях. Мисля си, че добре се е научил да се крие зад тях, за да те държи на разстояние. Не знам дали съзнателно, или не.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 18:50 от Elunaria

# 97
Чак пък толкова да не проумяваш, че този мъж не те иска. Само ти страдаш от фантазиите си.

# 98
Тук има два ключови момента. Първият е дали родителите му не те харесват, защото си се "изложила" при първата среща, дали е защото наистина има нещо притеснително в тен или защото са то тези, за който няма достойна снаха. Помисли добре и ако се окаже, че е второто(не е нужно да споделяш тук и да даваш обяснения, а просто да се ожениш реално и да поработиш върху недостатъците)има някакъв шанс да пробиеш. Ако е някое от другите, едва ли.
Вторият важен момент е дали изобщо си струва да влагаш време и енергия в тази връзка. Той не смее да те доведе на гости дори, защото мама и тате не дават. Те нали не живеят заедно? От къде ще знаят, че си била там? Камери ли има из апартамента или той им докладва за всяка своя стъпка? Каквато и да е ситуацията, момчето е недорасло и не се е откъснало от мамината гръд. Такъв мъж не е добър за семейство, защото вместо да е с теб, той ще гледа да угажда на тях. Те ще диктуват как да си разпределяте бюджета, къде да ходите на почивка, как да си гледате децата. И ако си твърде опърничава, ще му изкомандват да те зарязва и той ще ги послуша. Така че най-добре го освободи от себе си. И на теб ще ти е по-леко, и на него и на мама и тате.

Точно така. Те всичко ще се опитат да диктуват. Моята майка се опитва дори да командва какво да правя в свободното си време. Дотам е стигнало.
Като и кажа че отиваме с приятеля ми някъде на море примерно, почва едно налагане, тръшкане, вменяване на вина, обиждане и прочие. Не знам защо, явно е луда. Та и родителите на гаджето ти така. Той на 27 ама се отнасят сякаш е на 7.
То и аз съм на 35 де, но няма значение.

И ще кажа: такива хора не харесват никакъв партньор за детето си. Повечето си умират сами (а после реват че нямат внуци, ами така ще е) или се събират с някой избран от родителите (ужасно е, европейци сме, нито сме от близкия изток нито ни е такава религията да избират родителите но явно България е токова изостанала)
Третия вариант е, той да има топки и да се противопостави на родителите си, но това са най малкото деца на такива родители. Коства много усилилия и нерви, от опит го казвам.

Не виждам бъдеще за жалост, ако той след 5 години все още прави каквото те искат
Жалко за човека

Добавям: той сега е на 27. Но спокойно може така да си върви 10-15 години. Познавам хора, станали на 40-50, останали сами, защото мама разкарала всички партньори и партньорки.

# 99
  • Melmak
Гаджетата не са "зет" или "снаха". Ако ти водят десета поредна "снаха", колко ще ти е интересно, или важно да я опознаваш?

Мъжът е на 27г и от 5г с авторката. Колко "снахи" да е водил?

Нямам против и 15 зета и снахи или гаджета да ми водят годишно.

Въпросът ми беше конкретно към hechicera_.
Зет или снаха се наричат хора, които имат брак с детето ти, или поне отношенията им са достатъчно сериозни. Гаджетата, и такива които се чудят накъде върви връзката им, не са в тази категория.

Аз разбирам какво е зет и снаха, но преди да станат такива някак все е нормално да се запознаеш с тях като си родител. Особено след някакво време на сериозна връзка. Не е въпроса да водиш всеки, с който си бил на 1 среща.

Очевидно в авторовата тема става дума за сериозни отношения. Искат да живеят заедно. Ми нормално е да я запознае с техните. За мен бащата не е реагирал нормално да каже “знам коя си”. Грозно е.

Но и аз смятам, че това е мамино синче и понеже са го сдобили с апартамент ще козирува до 40-50 годишен на техните.

# 100
Авторката иска да живеят заедно. За мъжа не знаем.

# 101
  • София
Авторката иска да живеят заедно. За мъжа не знаем.

Авторката ми е ясна - драпа с нокти и зъби да се намести в имота на гаджето. Голяма победа ще е да обяви, че живее със софиянец с апартамент. Кварталните клюкарки има да цъкат с език как се е уредила.
Той не е очарован от перспективата. Все пак сега е сам в столицата. Може би търси нещо по-перспективно от колкото някоя си от дълбоката провинция.
Моя съвет е ако иска да работи в София да си намери работа и квартира, да си живее отделно. Срещи - на нейна територия, задължително.
Може пък родителите му да вдянат, че и без великия апартамент тя се оправя с живота и да я погледнат по-благосклонно.

# 102
Очевидно в авторовата тема става дума за сериозни отношения.

Очевидно не е сериозна връзка. В сериозните връзки не се чудим възлюбеният мама и тати ли ще послуша, или собствените желания.
След 5 месеца явно ще се разбере ще я бъде ли, няма ли.

# 103
  • Melmak
Е, той като е мамино синче не пречи да има сериозна връзка. Просто се съобразява със сателита и това е.

Айша, не мисля, че момичето драпа да дойде в София. Тя звучи като да иска да дойде заради него, а не заради апартамента му. Разбирам, че тя също учи Фармация, което е супер специалност и не мисля, че ще й е трудно да плаща квартира или ипотека. С такава специалност и 1 чужд език може да започне на супер заплата във фирма за клинични проучвания и да изплати собствен апартамент.

Не мисля, че е опряла до жилището на възлюбения, аз оставам с впечатление, че тя иска да живее с него било то на квартира, а не е зора за неговия собствен (на техните) апартамент.

То вече младите булки не са толкова затрити за 60 квадрата панел или тухла да ги мачкат цял живот…

# 104
  • София
Ако не драпа  за апартамента - да търси малка квартира и да започва работа. Като поогледа града ще реши къде и в какво да инвестира. Няма да е нито първа, нито последна софиянка в повече.
Все е по-удобно и добре всяка жена да има нещо свое.
След 2 -3 уклончиви негови отговори е време да си хване живота в ръце и да се оправя сама. Ако продължат заедно - екстра. Ако не - мъже много.

Общи условия

Активация на акаунт