Жена ми иска да се разделим "временно"

• 18 799
  • 414
  •   1
Отговори
# 135
Е как станА така, започнахте да строите къща за кучето и, пък тя не проявява интерес към тоя строеж и само цупене.  Би трябвало заедно да ходите и да помага, щом даже е в квартал на града и  не се налага да спите в някакво село на палатка в двора, да речем.

Както и да е, и без всички тия подробности,  жената си е намерила друг. Изнеси се, поделете си имуществото и втори опит. Още си млад.
И си виж наистина здравословното състояние,  затлъстяване никак не се връзва с хамалски физически труд  всеки уикенд . Предполагам, в такъв случай, че доста бавно напредваш, вземи майстори и да се свършва.

# 136
Да бе, представям си след работен ден да тръгна на фитнес, аз и без тва едвам ставам сутрин. Обаче с килограмите никога не съм имал проблем, а съм се тъпкал максимално щото е имало периоди да отслабвам от прекалено натоварване и напрежение. Едва последните една две години почнах да качвам и взех малко да се ограничавам да не направя някое шкембе.
При автора проблема вероятно е, че се товари много но с прекъсване и тялото му не може да свикне. Ако е постоянно се постига издържливост и се поддръжка постоянно добра форма

# 137
Не съм IT, с B2B продажби се занимавам.

Остана да се направи фината шпакловка и да се нареди ламинат. Грубата мазилка на стените е почти готова, защото имаше нужда от изправяне на места. Всички електроуреди и мебели са купени. Може би ще наема бригада за последния напън. (макар че има ли смисъл вече).

Тя не иска/ше да идва там, защото е строителен обект, останаха доста неща за изхвърляне и е като разграден двор. На мен не ми прави впечатление, но тя само се хваща за главата. Другият вариант беше да направим една стая и докато живеем там, да правим ремонт, но всички дрехи щяха да са в кашони и да дишаме прахоляк. Иначе първото нещо, което направих е цялостна баня. Като съм я карал да идва с мен, все казваше, че ще й е скучно. Люлка има, асма със сянка има, можеше просто да си чете и пие вино, каквото си прави и вкъщи. Иначе, като е идвала ми е давала голям стимул да работя и не съм се спирал. Тъй като аз ходех от рано през уикендите, 6-7 сутринта (до обяд съм най-енергичен), а тя тогава спеше, можеше да идва и с автобуса, който е редовен през 30 минути цял ден, но много рядко се е случвало. Казваше, че ще остане вкъщи, за да разтреби, но доста пъти съм се прибирал и нищо не е била правила (може би е била доста изморена от работната седмица, знам ли).

Иначе съм доста издръжлив. Има доста добра мускулна памет от преди, тренирал съм доста спортове.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 17:22 от fanthomas

# 138
Обсебен си от тази къща. Говорили ли сте как ще я поделите?

# 139
Ирис, как предлагаш да помагала жената? Да ходи да лее бетон и да носи тухли ли? Или да шпаклова? Или там квото принципно би трябвало да правят майсторите? Как по-точно е трябвало "да помага"? Тя сигурно е помагала със средства. Все пак автора плащал кредити и пр. Кой е покривал храна, сметки за домакинството? И от почивки се е лишила даже...

# 140
Никой не я е спрял да иде на почивка сама или с приятели, ако й е толкова зор.

Цялата ситуация е абсурдна. Ако мъжът ми бачка 7 дни в седмицата, последното, което ще мисля, ще са моите проблеми и капризи. Но и не знам как изобщо бих се навила за тази ситуация с къщата. Не е като да са нямали дом или пари, та спешно е трябвало сам да строи... пет години.

PS. Но ако се бях навила, 100% и аз щях да се юрна уикенда да строя, макар и с риск за живота си както съм непохватна. 😀😀😀

# 141
Никога не съм искал от жена ми да идва и да прави, каквото и да е, защото е доста тежка работа  Просто да ми прави компания.

Основните разходи съм ги покривал аз. Тя покри единият малък кредит.

Да, наистина съм явно обсебен (говоря като фанатик), защото знам навсякъде къде има завит винт или болт, откъде минават всички кабели, тръби и др. Пак казвам, това ми е бил основния фокус през годините.

Относно подялбата я подпитах днес. Тя каза, че не знае, защото хич не й е до това в момента (но трябва скоро пак да говорим). Все още държи, че иска да си избистри ума и смея да й вярвам, защото я познавам (поне малко). Мисля, че ще се разберем разумно - 50/50. Никога не е била меркантилна за пари. Просто излиза малко, че тя е ламтяла само за пари, което не е вярно.

# 142
Авторе, в първия пост казваш, че според теб този колега на жена ти се възползва и я манипулира. Какво имаш предвид? Ясно, е че ако я харесва, ще иска да я "спечели".

Също така жена ти винаги ли е била толкова асоциална или това също се появи постепенно с годините?

# 143
Тя е доста социален човек. В последните години нейните "приятелки" нещо започнаха да не се държат много добре към нея. Започнаха да се срещат без нея. Доколкото знам, май и светогледите им се разминават. Само искат да се наливат и да се оплакват от мъжете си. Имаше и други хора, които я разочароваха.

Относно Колегата, самите му фрази са странни и си личи, че се прави на добрата приятелка, да му споделя всичко по всяко време, а в другия момент я бута индиректно чрез провокативни снимки и подтикващи изречения само да спи с него (вълк в агнешка кожа). Разбрах и информация за него, че за последните повече от 5 години е имал само една кратка връзка и една жена само за секс (май доста по-голяма от него). Доста манипулативен вид има.

# 144
Аб манипулативен, ама ще я води на почивка, нали. А ти за 5 години веднъж не я заведе.

# 145
Почивка (даже не е почивка, а някакъв фест), но тя ще си плаща всичко, а той иска да намаже Grinning, макар че може и да не отидат

# 146
Охх, милата, даже любовник като хората не могла да си намери.

# 147
  • София
Още по-добре. Фест, купон, забавление. Както и предположих, ще иска да наваксва жената.
И е напълно нормално всеки от двамата да си плаща. Дори и да имат нещо, те не са двойка, че да ѝ плаща.

Изненада ме колко спокойно авторът приема евентуална подялба 50:50 на къщата, излязла буквално от ръцете му.

# 148
Автори, мисля, че пренебрегнахте външния си вид, бил си спортист имахте привлекателност която вече не съществува. Жените също искат добре поддържан мъж след брака, но тогава мъжете се отпускат, така че не се чудете защо ви спира секс.
Има мъже, които след раздяла започват да тренират здраво и след две години стават доста желани пак. Wink

# 149
Не знам, аз в тази ситуация не мога да дам мнение, защото не съм мъж, а и защото ми звучи мега невероятно цялата история. Вярвам, че ако жената се появи ще чуем коренно противоположен разказ, и също, че истината е някъде там по средата между двата разказа. Никой не е само черен или бял.
За да има скандали с крясъци, значи е имало сериозна причина, и за да са продължавали, значи, че единия го е уреждало статуквото, а другия - не.

Общи условия

Активация на акаунт